| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Brýle

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 3220  [Dalších 3100 >>]
rekla 105489
23.2.2023 17:13:06
Větře, jsme ve stejné situaci. Dcera (12) opravdu hodně dioptrií a největší růst pravděpodobně před ní. Navíc má astigmatismus.
Také jsme teď ve fázi rozhodování, jestli čočky MiYOSMART ano nebo ne. Ale myslím, že to neprojde - sama doktorka nás upozornila na to, že čočky neumí ztenčit, takže čím více dioptrií, tím větší popelníky. Byly jsme se s dcerou podívat v optice, kde měli brýle s asi 5 dioptriemi a už byly silné. Navíc obroučky musí být z nějakého důvodu zakulaceného tvaru - dcera nosí spíš hranaté. Nedovedu si moc představit, že 12 letá puberťačka bude ochotna obětovat svůj vzhled.
Dělají i MiYOSMART kontaktní čočky - jestli by vám to nepomohlo - bohužel zase do nich neumí dát ty cylindry (na korekci astigmatismu). Chodíme do Kukátka v Praze a s doktorkou jsme se domluvily, že nám objedná zkušební sadu kontaktních čoček - že prý mladé oko si někdy dokáže ten astigmatismus zkorigovat samo. Tak uvidíme, ale moc v to nevěřím. Pravděpodobně zůstaneme u kapání Atropinových kapek - ty by snad také měly způsobovat zpomalení růstu oka. U nás je to tak, že jedna kontrola hraniční a většinou při další už dioptrie navyšují:-(
Marika Letní 140743
23.2.2023 6:34:39
“ Čímž chci říct, že v teorii, že do 10 let se oči nejvíce zhoršují moc nevěřím.”

Taky se mi to nezdá. Dost lidem přibyly brýle až na gymplu po pubertě.
Vítr z hor 100046
22.2.2023 20:45:37
U me se to taky pak jeste zhorsilo. Ale jak mi dr. porad vysvetluji, neni to bezne tak rychle. Ten narust u deti byva rychly a skokovy (treba dioptrie za pul roku), coz u dospelych nebyva.

Doufala jsem, ze se uz nekdo nechal na tyhle cocky zlakat, a ze bude mit zkusenosti. ~d~ Bylo by fajn, kdyby to fungovalo…
monam 158013
22.2.2023 18:54:29
zkušenost nemám, jen poznámka: začala jsem nosit brýle v 9 letech, 1,5 dioptrie na jedno okolo. V cca 13 letech to byly 2,45 dioptrie cca na obě oči a nyní cca 3,75. Čímž chci říct, že v teorii, že do 10 let se oči nejvíce zhoršují moc nevěřím.
Vítr z hor 100046
22.2.2023 18:08:09
Máte někdo zkušenosti s čočkami Miyosmart? Byly mi nabídnuty pro dceru 14+ a jsem dost rozpačitá. Na jednu stranu bych samozřejmě dala takřka cokoli za to, aby dítěti přestaly nabíhat dioptrie. Tahle čočka má prý celkem účinně zastavovat nebo aspoň brzdit zhoršování zraku.

Ovšem když jsem se skrz čočku koukala, moc se mi to nezdálo, viděla jsem dost nezvykle. Jsou tam takové probroušené tečky kolem kolečka, což vypadá samo o sobě už z dálky divně, a pak je ta vnitřní struktura podobná krycímu světlu na reflektorech, nevím, jak to popsat líp.
Navíc se to u nás používá příliš krátkou dobu, takže ještě není zpětná vazba z nějakého většího množství kontrol u lékaře. Funguje to vůbec? A jak to děti snášejí?

Dále se předpokládá, že nejvíc dioptrií dětem nabíhá cca do 10 let, takže teď už zásadní nárůsty nečekáme (čili že by ten možný účinek byl minimální).

No a hlavně mám strach, aby to nezvyklé vidění nějak nekomplikovalo dítěti život (bolest hlavy, vnímání prostoru, únava, problém se soustředěním...). Jenže co když by to zastavilo nárůst dioptrií, které možná ještě mají přijít?
HelenaPa 48800
12.9.2022 16:31:46
Moc šikovnej je Honza přímo ve FN Bohunice.
Peppa 133447
11.9.2022 22:00:00
Kupujeme v Dr. Optik. Mají docela slušný výběr, i v dětských brýlích. Občas akce na skla, brýle pro děti, dioptrické sluneční atd.
magrata1 95172
11.9.2022 21:33:19
https://www.naome.cz/ocni-optika-brno
Dotaz 155007
11.9.2022 21:28:56
Kam v Brně nebo okolí pro dioptrické brýle? Kde máte dobré zkušenosti? Děkuji.
luthienka 77117
1.9.2022 1:38:16
Já chodím do Focusu; využíváme slevy a akce. Vždy mi oči premerovali a vždy to bylo podle mě pečlivěji provedené než u doktora. Byla jsem ve Františkánské a ve Dvoraku a obojí v pohode.
Rodiče chodí v Plzni ke Švarcovi na Klatovskou. Věnuji se jim, nespechaji a vše jim pomalu vysvětluji (tata blbě slyší a taky už mu je přes 80). Netlaci je do drahých brýlí a snaží se pro ne najít vhodne v nižších cenových relacích. Máma si kupuje bifokalni už léta a je spokojena.
Kamarádka jezdí z Plzně do nějaké pidi optiky do Plas. Prý suverénně nejlevnější brýle. A umí to prý s dětmi.
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 3220  [Dalších 3100 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.