| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
16.5.2019 14:23:53
fakt? to by bylo možná řešení... musím pohledat, jestli i kontinuální (pro mne nejlepší vynález
)edit: tak super, nejenže jsou, ale dokonce od stejné značky jako moje... takže jsem klidná a aspoň vím, jak budu řešit až to bude k řešení, takže díky moc, dari ![]() |
| darinaa | 155453 |
|
16.5.2019 14:11:52
už jsou i kombinované čočky na oboje
![]() |
| .Atlantis. | 107237 |
|
|
16.5.2019 14:11:40
..nejen manželovi
, ten druhý byl taky v šoku . V první řadě /nevim proč nejdřív tohle/ mi přišlo divný co má na sobě a pak až ,když jsem mrkla na obličej jsme zjistila že to není manžel. Tak rychle jsem odnikud nikdy nevypadla. Řekla jsem jen pardon a vystřelila rychlostí blesku.![]() |
| Fern | 155759 |
|
16.5.2019 14:03:44
tak to nema chybu s tim autem,manzelovi v tu chvili asi poklesla celist,ne?Ja mam treba problem precist z dalky cisla busu a tak,ale nastesti mhd casto nepouzivam. Se doplnujem s chlapem: ja mu ctu texty zblizka a on me zas na dalku. |
| .Atlantis. | 107237 |
|
|
16.5.2019 13:45:14
Já osobně mám brýle na dálku. Už poměrně dlouho. /tak cca do 2 dioptrií/. Čím pravidelněji a častěji je nosím, o to míň pak vidím bez nich. To je prostě fakt. A nejeden oční lékař mi to vyvracel, že pravidelné nošení naopak pomůže. Já jsem v tomhle umanutá a mám na to prostě svůj názor. Nosím je jen na televizi. Bez nich mě hlava nebolí, sice se mi občas stane, že na ulici někoho přehlédnu nebo naopak mávám tam kam nemám, když mi přijde že někdo mává na mě a nakonec ne. Jednou jsem dokonce bez brýli špatně nasedla do auta, kdy na mě manžel čekal před barákem, viděla jsem první auto, nasedla a až uvnitř jsem zjistila že to není můj muž.
![]() |
| Dooly. | 12201 |
|
|
16.5.2019 13:08:49
Ve 3.tride jsem dostala brýle na tabuli s -0.25 dioptrií. Dopracovala jsem se ve 20ti letech na -4.5 v podstatě tím, že jsem poctivě chodila každých půl roku na kontroly a vždy mi přidali 0.25 až 0.5
U nás jinak nikdo brýle nenosí.. můj táta v 67 ani na čtení Takže bych se přikláněla k tomu takto slabé nenosit a nebo aspoň ne porad |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
16.5.2019 12:28:03
ohledně brýlí je mnohem lepší nechat si změřit zrak od optometristy (v každé větší optice) - mají lepší vybavení a zhusta i lepší znalosti v tomto oboru
![]() jinak pokud začneš nosit pravidelně brýle, bez nich se pak už neobejdeš, jednak si přivyknou oči a jednak i ty si zvykneš na "komfort ostrého vidění"... muži na očním taky na rovinu několikrát řekli, že vidí blbě, že by měl mít brýle, ale pokud jemu osobně nechybí (vidí, hlava ho nebolí), nemá cenu si na ně zvykat - autem nejezdí, letadlo nepilotuje ![]() já nosím už léta kontinuální čočky (na dálku) a s věkem se začínám obávat o svoje vidění na blízko, bez čoček vidím velmi dobře, ale v nich mívám problém zaostřit třeba na červený text na černém pozadí, navléknout jehlu na černou nit apod. děsí mě představa, co budu dělat, čoček bych se vzdávala jen velmi nerada ![]() |
| Fern | 155759 |
|
16.5.2019 11:32:52
"nenošení brýlí na dálku zrak dále nekazí"
- už na zdš jsem začla vidět blbě do dálky,tenkrát očař chodil do škol a zkoušeli nám oči a už tenkrát mi děcka,dobré duše,musela trochu napovídat,bo né všechno jsem přečetla.Brýle jsem tenkrát nechtěla ani za nic a dobře jsem dělala,aniž jsem to tenkrát tušila. S brýlemi na dálku se ti opravdu ty oči zpovykají,zvyknou na pohodlí a pak už se bez nich časem fakt neobejdeš,oči přestanou zaostřovat. Já u očního pravým okem na dálku mám v mlze i to největší T, zato levým přečtu téměř i ten posl.nejmneší řádek,takže u mě si oči takto vypomáhají už mnoho desítek let a brýle jen na titulky u filmů nebo na řízení auta,když jedu a stmívá se,běžně taky řídím bez brýlí a třebas napsané cedule s názvy měst vidím až na posl.chvíli ,takže na orientaci v neznámu je to nevýhoda,ještěže jsou už ty navigace.A nablízko: já osobně i po 50ce vidím furt jak rys,ale manžel s tím začal mít problém,odolával dlouhopředlouho,papír taky vždycky daleko odsebe ale po čase ho to doběhlo,bylo to pro něj hodně nekomfortní a otravující,když téměř nemohl nic přečíst.Oční mu říkala,protože musí z důvodu profese chodit na přezkoušení,že to tipuje tak do roka a odo dne,že se u ní objeví,protože nechtěl hned brýle,a taky žejo.Koupil si brýle během nákupu v Penny na blízko,hned 3 po 60,-Kč,tak se práskl přes kapsu,a je spokojený a očařka,když jí je ukazoval,tak neříkala,že byto bylo špatně takové levné brýle,odsouhlasila je. |
| Lída+4 | 138596 |
|
16.5.2019 11:16:48
Nošení/nenošení brýlí nijak zrak nekazí. Pokud brýle potřebujete a nenosíte je, zbytečně se unavujete, může z toho i bolet hlava.
|
| darinaa | 155453 |
|
16.5.2019 11:15:40
Oční lékaři neumí měřit zrak. Nesnáším ten pocit, když vidím tu alchymii. Mnohem lépe měří optometristé kteří prodávají brýle. Bohužel mi trvalo desetiletí se dopracovat ke správnému měření. Lékař léčí to jo, ale vidění, to je fyzika
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.