| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Brýle

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 3220  [Dalších 2910 >>]
L+ 2m 114525
7.3.2019 20:29:55
Ja se zkusim podivat, co to bylo za znacku. Zustaly nam prave jen ty packy ~:(. Rozhodne jsme ale za ne neplatili, ty cifry, co pises. Myslim, tak 2-2.5 tisic, ja bych vic nedala.
2 dioptrie uz mi prijde dost. Zalezi, co dela za sport. Nas ma pul a jednu a delaji mu problem vyssi micky, obcas netrefi smec.
Esthelle 26317
7.3.2019 20:26:08
Dcera nosí od 10 let čočky na sport, letos třetí sezónu. Mám tedy jednodenní, takže ekonomické to neni, ale je to jednodušší kvůli manipulaci a dr. Je doporučoval apro deti víc, hlavně pokud je nemají denně. Doporucuju Optiku Anděl n aArbesove náměstí, pokud jste z Prahy, dochází tam Mudr., ktera se čočky pro deti přímo specializuje. Jsem s ni spokojená
Luc. 57250
7.3.2019 20:21:01
Syn 11 let má 3 a půl dioptrie. Hraje fotbal, bez brýlí nevidí na míč. Má sportovní brýle :

http://www.optikaradlicka.cz/cs/shop/1434-sportovni-bryle-celoocnicove-s-hlavovym-paskem/

Nosí je ve škole na tv, na lyže a další sporty. Čočky mu zatím pořizovat nechceme.

Monika 123907
7.3.2019 20:15:47
Jo, to já tak zhruba vím. Akorát, že snad teprve poslední rok syn nešílí, když mu třeba chci kapat kapky do očí, do té doby tvrdil, že se mu z toho dělá špatně, když se mu něco "dotkne oka". Tak mám z té manipulace trochu obavy. Navíc teď, jak jsou ty čočky takové měkoučké (což je asi super z hlediska nošení), zdá se mi těžší s nimi manipulovat, než těmi pevnějšími, co jsem se učila já. A bohužel obě děti zdědily po mě relativně malé oči :-( Plus mám obavy, co bude syn dělat, když se mu ta čočka někde na turnaji "sroluje v oku" a nedokáže ji vyndat. Mají takové mladé trenéry - chlapy, už vidím, jak se mu hrabou v oku :-(
Monika 123907
7.3.2019 20:11:25
Syn právě brýle chce, má pocit, že mu to půjde líp než bez nich. Z vlastní zkušenosti si myslím, že ty dvě dioptrie jsou spíš ještě na hraně, kdy je to spíš o psychice, než že by neviděl na míč, víc asi už bude reálný problém. Na turnajích vidím, že skoro v každém týmu někdo s brýlemi hraje, syn brýle nosí do školy je na ně zvyklý, takže v tom, že by je nosit nechtěl, asi problém nebude.
Velšice 92803
7.3.2019 20:10:15
Ja mam cocky od 14ti let. Ale jsem zenska. Mam pet "chlapecku", jeden ma bryle, i na sport...je to "kus od kusu", ale oni tu samopeci zvladaji hur, takze za sebe, u kluka bych s cockama pockala. Ale zalezi, jak sikovny je :)
L+ 2m 114525
7.3.2019 20:03:21
Kupovali jsme normalne v optice bryle s vyndavacima packama. Jedny na bezne noseni, jedny silikonove prechazejici do gumicky a jedny s takovou protiskluzovou gumou za uchem. Syn je mel cca od deseti do dvanacti. Pak je nechal nekde na turnaji.
Jen bych zvazila, jestli je bude nosit. Ten nas kolem 12 let zacal stavkovat, ze je to trapny a hral bez nich. Ale treba na bezky, kdyz je mel pod cepici, tak je nosil.
Půlka psa 24064
7.3.2019 19:53:15
Ekonomické hledisko neposoudím, ale teď jsem byla na horách a půjčeným dítětem, co si tam pádem na lyžích zlomilo své údajně odolné brýle na sport. Celý den jsme sháněli s prakticky nevidícím dítětem po optickách náhradní brýle a tak tak, že jsme něco sehnali. Po této zkušenosti si myslím, že brýle na sport jsou úplně na nic. Bez čoček sebou příště nikoho neberu.
darinaa 155453
7.3.2019 19:46:49
Chce to najít kvalitního optometristu, zácvik trvá asi hodinu.
darinaa 155453
7.3.2019 19:44:49
Ano. Všichni tři měli od věku cca 10 až 12 let kontaktní čočky. Závodně plavou, na tenis, basket... Na plavání jednorázové, jinak měsíční. Žádný problém, po prvních bojích což trvá asi týden už byli zcela samoobslužní bez dozoru.

Čočky jsme kupovali s tím, že se budou používat pouze na sport, ale po pár týdnech je začali nosit denně i do školy, je to prostě lepší než brýle. Sama nosím čočky asi od 14 let, tj.nějakých 30let.
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 3220  [Dalších 2910 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.