| Kolářová Adéla | 53847 | 
| 
 15.11.2011 20:56:12 
Lete, děkuju... zavolám tam... Přeju, ať je tvoje miminko v pořádku! 
Šárko, ne ne, takové rady bych neposlechla, spíš mě mrzí, že jsem si neřekla o doporučení dřív než v 10 měs (jsem netušila, jak dlouho trvá objednání), mohlo se to řešit ještě dřív. Jejda, tak dlouho a bez rodičů - to je syn šikulka, že to ve 3 letech zvládnul! Foxino, dr. se na děti specializuje... ale určitě chci i názor dalšího odborníka, proto jsem jí ještě nenechala vyrobit brýle. S drobečkama si ráda hraje - nusím ji víc pozorovat, jestli je třeba jen nenašmátrá ručičkou, mě se to nezdá, že by tam moc neviděla.  | 
| Líba | 
| • | 
 15.11.2011 20:50:36 
Přidávám se, chodíme tam a můžu jen doporučit!!! 
 | 
| foxyna | 80272 | 
| 
 | 
 15.11.2011 20:47:17 
Dřív, než nasadíte brýle, určitě konzultujte, nechte znova vyšetřit - u dobrého DĚTSKÉHO očaře. 11 dioptrií je fakt hodně, mám 7 a jsem celkem slepá, že byste si něčeho takového nevšimli? A že by viděla drobečky na koberci? Ať jí oči zbytečně nekazíte ... když jsem hledala doporučení na očaře pro syna, pročetla jsem x diskusí na tato témata, velmi často jsem se setkala se zkušeností, že u malých dětí si očaři často nevědí rady, neřeší situaci správně a nadělají více škody než užitku, tudíž to opravdu chce lékaře, který se na děti specializuje a ne, že je bere jako "přidruženou výrobu". 
 | 
| Šárka+3 | 
| • | 
 15.11.2011 20:43:56 
Uvidíte, je dobře, že jste neposlechli rady "vždyť šilhají všechny malý děti, dejte tomu čas" a řešili to brzy, já podobných rad dostala mraky. A vůbec synovi okluzorek nevadí, jak je na něj zvyklý od toho roka zhruba, považuje to za běžnou součást života, stejný, jako když si navlíkne třeba tričko, brejličky taky v pohodě. 
Ta oční škola je super, tuším dva nebo tři turnusy má za sebou i dcera Veroniky Žílkové. V republice jsou asi 2, je vyhlášená, je to opravdu intenzivní cvičení, sestřičky jsou strašně hodný. Nevýhoda je to, že děti jsou bez rodičů a mají návštěvy jen v neděli 9-16 hod. :-(, jednou za turnus víkend doma.  | 
| Lete | 87771 | 
| 
 15.11.2011 20:36:41 
Dostala jsem bryle v 11m. Pak nasledovaly 4 operace. Nasi se mnou chodili tenkrat do Oftalmopedickeho ustavu. Myslim, ze tam vedeli, co delaji. 
Ted mam sestitydenni miminko a ocka mu podle me ujizdeji vic nez je obvykle. Tak jsem zjistila, ze nyni se to jmenuje Centrum zrakovych vad v Motole. Volala jsem tam a uz jsem tam s malym objednana. Pry zbytecne cekat, lepsi pro jistotu oci zkontrolovat. Pokud si nejsi jista, muzes tam zkusit take zavolat, oni ti reknou co a jak.  | 
| S | 
| • | 
 15.11.2011 20:34:03 
Nemam zkusenost,ale jsem z Plzne a Mudr.Topinkova je hodne doporucovana,co se deti a ocnich problemu tyka. 
 | 
| 
 15.11.2011 20:29:39 
Šárko, moc děkuju... to jste si už s očičkama užili trápení, ale je fajn, že jsou vidět velké výsledky! ty jo, ale oční škola tak dlouho... to je mazec, ale hlavně, když to pomáhá. Mě právě vůbec nepřišlo, že by dcera neviděla, orientuje se v prostoru normálně, do ničeho nenaráží, rozeznbá věci, i drobečky na koberci... 
 | 
| Šárka+3 | 
| • | 
 15.11.2011 20:17:38 
Zkušenost mám, syn podobně starý, naměřeno 8 a 9 dioptrií, cylindry taky, šilhal, silně tupozraký na obě oči. Lepili jsme střídavě okluzorky, ve 2,5 letech operace šilhání (hospitalizace jednu noc, zvládl to skvěle), ve 3 letech první oční škola ve Dvoře Králové. Teď je mu skoro 6, tupozrakost tak nějak rozcvičená, pobyty v oční škole má za sebou 4 (vždy 6-8 týdnů), dioptrie zůstávají, šilhání výrazně zlepšený, ale pořád to očičko ujíždí, hlavně při únavě, nemoci. Dioptrie neřeším, to se dá laserovou operací spravit v dospělosti, pro mě je důležitá ta tupozrakost a šilhání, aby se naučil používat obě oči naráz a získal prostorový vidění a nebyl do budoucna omezovaný tím, že se netrefí do dveří (teď už trefí, ale jako dvouletý narážel běžně, teď zvládá běhat po kladině), 
Po první oční škole jsem se rozbrečela, když v běhu zvládl přeskočit klacek. Brejličky doporučuju nekupovat takový ty obdelníčky, co všude mají, syn má plastový Centrostyle, vydrží a krásně drží, nekouká nikudy bokem.  | 
| 
 15.11.2011 20:16:05 
Nanny, byli jsme na očním v Plzni, dr. Topinková. 
Ještě jsme objednani do FN na leden, ale nevím, jestli jí ta očička můžou zase rozkapat.  | 
| 
 15.11.2011 20:14:20 
aachje, jo jo, to je naše Viktorka. 
štěpánko, brýle jsem čekala - taky jsem jako malá šilhala, mám cca 5 dpt dosud, ale 11 dpt jsem nečekala. Dr. by měla být odbornice, ale nějak nevím nevím, vzala jsem ji jako první instatnci. Chci jít právě i na konzultaci jinam, tak zjišťuju, kam. Nanny, šilhá na jedno oko staršně moc, občaasjí ujede trošku i to druhé. Děkuji za tip, jdu hledat kontakt na Horní Počernice. Dabo, kdyby u nás nebyly tak šílené obj. lhůty, tak by ty brýlečky měla už v 10 měs. To je dobře, že se to u vás v rodině všem spravilo.  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.