| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
7.10.2011 19:20:20
Zajímavé. Já vidím do blízka dobře. Já myslím, že mám takovou vádu, která znamená, že nevidím ostře ani do blízka ani do dálky. Ale všechno přečtu
![]() |
| Ivuljenka | 98698 |
|
|
7.10.2011 19:16:54
brýle vůbec nemusí dostat, ale zřejmě dostane okluzor, je lepší to nějak řešit, oči se vyvíjejí a to oko může ujíždět čím dál víc, navíc ho může mít potom i tupozraké. Určitě řešit u Dr. a nespoléhat na to,že z toho vyroste - to sice může,ale taky nemusí.
|
| nany+2 | 75253 |
|
|
7.10.2011 18:42:17
nezpozorovala jsem, kolik je prckovi let .. :)
Já jsem to s holkou "trénovala" doma byla tam vklidu, spolupracovala ... až teda na to, když jí rozkapávali oči, to řvala - štípe to. ASi počítají i s dobou čekání po vykapání očí - cca půl hodiny. a jinak jsem v ordinaci nebyla déle jak půl hodiny. Naše dr má teda taky dlouhý čekačky, je to pak o klice, když někdo zavolá že je marod a nedorazí tam ... |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
7.10.2011 17:59:39
1. hypermetropie - dalekozrakost (zjednodušeně řečeno - špatně vydíš na blízko)
2. astigmatismus - špatné zakřivení rohovky, obraz je deformovaný. To, že vidíš nejlíp z brýlemi asi znamená, že nemáš moc velkou dioptrickou vadu - to je to 1. ![]() ![]() |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
7.10.2011 17:56:49
No já mám prý hypermetropický astigmatismus. Celý život ani pořádně nevím, co to znamená a jsem šťastná bez brýlí.A nikdo mě nepřesvědčí o opaku. Do 6 let jsem nevěděla, že mi něco je, až mi pak zjistili tohle a celé dětství jsem se trápila s debilními brýlemi. Naštěstí už jsem dospělá a nikdo mi nic nenutí.
Na operaci bych nešla, protože už jsem na stav zvyklá a sžitá s ním a v případě srovnání by to pro mě byl asi šílený šok ![]() |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
7.10.2011 17:55:55
Loro, přesně tak.
![]() ![]() ![]() |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
7.10.2011 17:55:21
margotko, jestli máš astigmatismus, tak tvůj dojem, že v žádných brýlích nevidíš dost dobře je asi správný. Mě dr. vysvětloval, že dokonale kluci neuvidí ani s brýlemi, ale je nutné najít takovou kombinaci brýlí, dioptrií, bifokál.skel, atd, aby viděli co nejlíp.
![]() Nevím co jsi myslela tou otázkou "astigmatismus léčí, ne?". Pokud jsi navazovala na diskusi o laserové operaci, tak to asi jak který astigmatismus, vada mých "chlapů" doma není pro tuto operaci vhodná ani pro jednoho (říká náš dr, co by mi nakukali v soukromé klinice, kde se oprerace paltí, to nevím) ![]() ![]() ![]() |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
7.10.2011 17:51:32
withep, odkud jsi? V Praze vím o dr. Zobanové v poliklinice Barrandov a dr. Ondráčkovi v nemocnici Na Bulovce. My chodíme k Ondráčkovi. Zobanová má přeplněno. Jinak nevím. Na tohoto dr., nás nasměrovala moje oční, kam jsme vzala šilhajícího (děsně) syna asi v jednom roce. do roka a půl měli oba synové brýle, jeden nosil okluzor. Bohužel se u něj stejně tupozrakost vytvořila, ale dělali jsme co se dalo
![]() ![]() . druhý syn je OK, oba nosí brýle stále a asi navždy. Operace hrozila, ale díky brýlím a jejich skutečně poctivému nosšení (kluci brzy zjistili, že s nimi opravdu líp vidí) jsme ji odvrátili. Manžel (po něm synové zdědili astigmatismus) byl na operaci jako dítě 2x a stejně šilhá a má jedno oko tupozraké![]() ![]() ![]() ještě jsem ti chtěla napsat, že těch příčin šilhání je více (astigmatismus, volné okohybné svaly, velký rozdíl mezi dioptriemi P a L oka, a další) a podle toho se samozřejmě volí postup a léčba. Držím palce a hodně ![]() ![]() ![]() |
| Líba |
| • |
7.10.2011 17:49:42
Taky jsem se bála brýlý, ale dítko má takové s pružinkou kolem hlavy a ani se nehnou. A jak je v optice nasadil, tak je sundavá jen na noc. Má i okluzor, ten nalepovací naprosto nezvládal, ale máme látkouvý na brýle ( okluzoryprodeti.cz)- může si i vybrat obrázek. Teď je asi 6 týdnů neměl - byly rozbité - po zásahu nohy dospělého, a v té době začal i koktat. Nevím jestli je souvislost, ale teď má brýle a klidní se i koktání - ale můře to být souhra okolností.
|
| withep | 93862 |
|
|
7.10.2011 17:47:39
Však jo, já to popletla. A taky to nemusí být stoprocentní pravidlo.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.