| zerat | 18305 |
|
|
7.10.2011 15:03:57
a k ujíždění oka. Oko jí ujíždí jen ve stresu. Třeba když jsem s ní promlouvala, že něco dělá špatněa dívala jsem se jí do očí - tak to oko jako by utíkalo pryč. Výrazněji se to utíkání začalo projevovat ve školce... prý to taky byla reakce na stres.
|
| zerat | 18305 |
|
|
7.10.2011 15:02:24
Určitě jděte na oční.
Nicméně dcerka má široký kořen nosu a on jednoho roku jsme si všímali, že jí občas oko ujede směrem ven. Byla jsem s ní na očním a dr. mi řekla, že se s tím teď nic nedělá. Jediné co mám dělat je ukazovat jí v knížkách místa, aby se soustředila a hledala a házet si s ní míčem, aby oči jezdily k tomu míči (což je normální reakce). Pak jsme šly na kontrolu a bylo to o.k. V pěti letech jsme šly na oční znovu a dostala brýle. Ne na dálku ale na blízko a dávat pozor, aby "četla" či koukala na věci aspoň z 30 cm vzdálenosti. Stále nám říkali, že je velká šance, že bude brzy bez brýlí. Brýle nosí stále - dcerka má už 8 let. Dioptrie se jí nemění, ale prý to vypadá, že se u ní začíná rozvíjet krátkozrakost, takže nevím, nevím, nevím, jestli se brýlí zbaví. Štěstí je, že jí brýle sluší a mně osobně se líbí v brýlích víc ![]() |
| nany+2 | 75253 |
|
|
7.10.2011 14:54:37
spraví se většinou samo takovéto novorozenecké ujíždění. Ale ujíždění očí troufám si říct od roku už moc normální není. Holce přišli na mikrošilhavost ve 2letech (ma ještě dalekozrakost).
Pokud by se to oko neposilovalo s pomocí okluzoru, bude se oslabovat a ujíždět víc. Trvala bych na dřívějším termínu, než na prosinci! V Praze můžu doporučit oční klinuku horní počernice, je tam přímo dětská dr - moc milá. čekačky sice dlouhé, ale když se hodně škemrá, tak o jde i dřív ... Držím palce! |
| withep | 93862 |
|
|
7.10.2011 14:52:02
To klidně dám, asi bych to ještě konzultovala s jiným lékařem, ale ta ortoptika je dobrý nápad, dík
![]() |
| Kris, T4/05, J5/07, A2/11 | 18493 |
|
|
7.10.2011 14:37:24
Osobně bych zašla k dr a uvidíš. Ortoptika lze i bez doporučení, jen se za to vyšetření nejspíš zaplatí. Dobrý oční lékař tam pošle automaticky
Nejstaršímu synovi se šilhání (směrem ven) projevilo už před 3 rokem, má od té doby brýle. Nejprve s dioptriemi na dálku, momentálně nové brýle s prismaty. A rozhodně s nimi je to lepší, kor teď ve škole. Lépe vidí, to nemocné oko kouká rovně. Bez nich ho má neustále přivřené, pomalu by si ho vyřadil uplně z provozu. |
| Leontýnka+3 | 26083 |
|
|
7.10.2011 14:23:03
Synovi takhle ujíždělo oko a třetím rokem léčíme astigmatismus.
Přijde mi zvláštní, že jste na to přišli až v 5 letech. Podle mě pokud půjdeš s dítětem k očnímu, těžko ti řekne, že to odezní samo. To ti řekne u dítěte do jednoho, max dvou let věku. |
| Alternativní kvočna | 118582 |
|
|
7.10.2011 13:41:04
Ano, setkali, dokonce tenhle týden - ve středu jsem byla s malou (stejně stará, jako to tvoje dítko) na kontrole u očařky. Chodíme pravidelně už od půl roku - právě kvůli lehké šilhavosti. Nenaštěstí má zvláštní nepravidelný tvar očí, takže občas to tak vypadá, že šilhá (a stěžují si na to třeba přepečlivé učitelky ve školce).
Očařka ji vždycky vyšetří (v rámci možností - co si nechá malá libít), zhodnotí, jak se změnilo od minule a vždycky podotkne, že to je v pořádku a že bude časem lepší. Hlavně ale celou dobu sleduje ji a její oči a jejich reakci - takže jí fakt věřím. |
| Osamělá | 101033 |
|
|
7.10.2011 13:39:02
neboj, sice dětem do hlavy nevidím, ale dcera opravdu šilhat přestala, měla to hlavně když byla unavená, tak jsme hrozně rádi, že na brýle nedošlo, protože nevím, jak bysme jí je na hlavě udrželi
![]() |
| Janoow | 18081 |
|
|
7.10.2011 13:37:24
co vím, tak k naší ortooptičce chodí lidé i bez lékařského doporučení rovnou sami. Ale je tu právě u nás ta špatná zkušenost s místní lékařkou, tak možná proto. Ale myslím, že když tam přijdete a řeknete, že chcete pro klid ještě její konzultaci, tak vás neodmítnou. Jen mám pocit, že jsem u naší ortooptičky četla na dveřích, že bez lékařského doporučení stojí vyšetření 150 Kč.
|
| Janoow | 18081 |
|
|
7.10.2011 13:35:07
Gabčo, nechtěla jsme Vás vyděsit. Jde opravdu o to jaká je vaše lékařka, jestli máte důvěru, tak to je určitě v pohodě. My tu máme ve městě lékařku,které měli léčení už dávno zakázat, dle mého názoru, prostě děs.
Jezdíme k lékařce, naproto perfektní, vzdálené 30 km, a ta syna poslala právě na dovyšetření k ortooptičce. My se nakonec k brýlím dopracovali, ale syn má bohužel jedno oko opravdu špatné. Ale cvičením se po krůčcích zlepšujeme a naděje,že bude bez brýlí je stále velká. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.