| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

(?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 1094  [Dalších 814 >>]
zuza24 82925
14.9.2011 16:04:38
Dobrý den,
nevíte někde, jak často si můžu nechat pro dítě napsat recepis na oční náplast? Někde jsem četla, že jednou za
3 měsíce to hradí pojišťovna. Je tam 100 kusů, to by vycházelo 1 ks na 1 den, my máme mnohem větší spotřebu, 2ks na 1 den, to je klasika, stává se, že máme i denní větší spotřebu, takže mi ta krabička vyjde tak na měsíc? Vždycky, když jdu pro nový recepis, tak čekám, kdy se mě paní doktorka zeptá, co s tím děláme, že nám to nevyjde? Jak často si to necháváte napsat vy?
Ivuljenka 98698
10.9.2011 10:37:54
V Ostravě určitě najdete, dělají tam i operace šilhání u dětí ~;) Rozhodně se nenechte odbít,jestli se ti něco nezdá trvej na vyšetřeních a hledej dokud nenajdeš doktora,který bude schopný s 1,5 letým dítětem pracovat -a nenech si namluvit,že to nejde. Jde.
Martina a dvě holčičky
  • 
10.9.2011 5:23:46
Tak co se týká doporučení tak u první jsme měli a u druhé tím , že jsme chodili s tou starší tak nás vzali bez papírů .Jinak ta starší začala nosit brýle od jednoho roku .Nejdříve silikonové pro ty nejmenší děti a po jednom roce klasické .To , že brýle bude sundavat tak to je jasné . Řešením je to , že jsme dali brýle na gumičku ( KLOBOUKOVOU )a na každé straně dali jak se říká zapínátka na babku a dětka . Bylo to perfektní řešení i později do školky protože ostatní děti to zajímá a chtějí to taky .
rišulka 117642
9.9.2011 23:44:46
jo taky mi vysvětlila, že oči se vyvíjejí až tak do sedmi let, takže být pod kontrolou je určitě lepší a tím líp mohou něco včas podchytit.
Některé věci se opravdu vytratí, jiné korigují brýlkami a taky rádi a ochotně pomáhají dětem do oční školky, kde jsou specializované sestry a cvičí s těmi dětmi a zajišťují jim nějaké pomůcky - v určitých případech je to prostě fajn.
Ale to všechno je pro tebe daleko, nejprv si zajisti to vyšetření a opravdu to tam s dětmi umí a dělá se to, jak už tu popisovali jiní, s těmi obrázky - krom dlouhého čekání u toho prokapávání je samotné vyš. docela krátké a snesitelné.
Držím palce.
rišulka 117642
9.9.2011 23:38:41
Taky chodíme na fakultku v Porubě k dr. Šajnarové - ano není sdílná, ale působí na mě velice profesionálně a na konkrétní dotazy vždy odpoví.
S dětmi to tam umí, bát se nemusíš, horší je spíš ten čas, že dlouho trvá než se ta očka prokapou.
S doporučením nevím, určitě si zavolej; prcka tam brali ještě z inkubátoru a pak z domu pravidelně v postupně se zkracujících intervalech.
Taky ho dlouho sledovala, o brýlkách mě informovala, ale nespěchala na ně (to ale nevím z jakých odborných důvodů), dostal je až teď zkraje roku, tzn. v 3,5 letech. Stály dost, původně asi 1600, po odečtení nějakých slev jsme zaplatili kolem tisícovky. Taky je pořádný lítač a má tedy ty dětské s postranními ručkami vedoucími podél celého ucha zezadu - nepadají, neboj se, drží. Ovšem už dvakrát jsme museli nechat objednat a spravit nosník - takový silikonový můstek na nose, kterážto oprava sice stála "jen" stovku, ale zato se mu to povedlo 2x v jednom měsíci.
Objednací termíny dlouhé, s tím bohužel musíš počítat. Ale to je všude..

štěpánkaa 100291
9.9.2011 22:32:18
to je problém toho zařízení, chodí jim tam děti a ty jsou holt pohyblivé a hlučné. když na to zdravotní personál nemá, tak ať se přeorientuje na něco jiného - třeba na dospělé~a~~a~~a~
štěpánkaa 100291
9.9.2011 22:31:16
kluci byli také v podstatě hodní, akorát běhali dlouhou chodbou čekárny sem a tam a nahlas výskali, moc se jim to líbilo~t~~t~~t~
popice+2kluci (08,10) 80415
9.9.2011 22:26:37
ale on se právě nechoval nijak špatně. Jen prostě nechtěl být na rukách. Ani nebyl nijak hlasitý a než se jde do ordinace, tak jsou ještě dvoje dveře :-) Mám z toho divný pocit, ta sestra pak měla při vyšetření blbé poznámky ~d~ Kdyby tam měli nějaké hračky (chodí tam dost dětí), tak by o nich ani nevěděli. Uvidíme, jak to příště dopadne
štěpánkaa 100291
9.9.2011 22:22:11
popice, nás když viděl oční dr. přicházet, tka vyslal sestru, aby nás hned odchytila a šli jsme přednostně. v opačném případě kluci produkovali v čekárně tolik hluku, že v ordinaci chudák neslyšel, co mu pacienti říkají~d~~d~ vždy jsme byli objednaní na nějaku hodinu a v tu jsme taky šli na řadu~d~
popice+2kluci (08,10) 80415
9.9.2011 22:18:50
Oni jsou teď přestěhování v novém. Nás vzali hned, protože vrchní měla strach, ať tam syn něco nerozbije (chodil rychle tam a zpátky a u toho se smál a to jí vadilo). Prostě tam neseděl na zadku, jak ostatní dospělí. Ale celkově to tam teď šlo rychleji, než v té staré budově
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 1094  [Dalších 814 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.