Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| NIaris | 85774 |
|
11.12.2010 12:09:47
Nevím, mně osobně přijde, že se některé věci podceňují.
Kamarádka má syna. Když mu bylo asi 6 měsíců, řekla dětské dr., že se jí to šilhání nelíbí,že je nějaké divné, ať je pošle na oční. Ta jí řekla, že do 12-18 měsíců se to neřeší. Naśtěstí tam jednou její pediatra nebyla, byla tam dr. na záskok, shodou okolností tam kamarádka měla cestu. I jí řekla o tom šilhání. Zastupující dr. ji poslala na oční, a z očního jeli okamžitě do nemocnice. Malý měl na tom očičku nádor, přišel naštěstí "jen" o oko. Když jsme se pak dívaly na fotky, bylo vidět, že to nemocné očko nikdy na fotkách nesvítilo. Vždy svítilo jen jedno. Tím nechci děsit, ale spoléhala bych na vnitřní hlas. |
| elindra | 28290 |
|
|
11.12.2010 12:05:19
Zašla bych na oční. Já taky u dcery začla pozorovat šilhání, nějak kolem 10 měsíce věku. Naše peiatrička měla zrovna dovolenou a náhrada mi tvrdila, že má široký kořen nosu, ale mě se to nezdálo, tak jsem ji ukecala, aby mi dala žádanku na oční. Tam už mezi dveřma sestra poznala, že fakt šilhá. Je dobrý to začít řešit co nejdřív, takže určitě jdi.
|
| Klarisanek | 111002 |
|
11.12.2010 12:02:38
Jano, to je pro me nova info, ja myslela, ze vetsina kojencu vyrazne silha, ze si tim nahrazuji zaostrovani, ktere jeste oko nesvede. Kam a kdy bych se mela dle tveho objednat? Ja silhani zatim neresim, protoze dcera ma 6 tydnu, ale mam jiny problem. Nevim jestli je normalni, ze ji zornicky dilatuji kazda jinak. I kdyz na obe oci dopada stejne svetla, tak ma jednu mensi a jednu vetsi, kdyz oci stridave vystavim svetlu, tak jedna se zacne roztahovat rychleji a druha pomaleji a kazda skonci otevrena do jineho rozmeru, na jednom oku je porad mensi. Setkal jste se s tim nekdo?
|
| Tvoje horší já | 57363 |
|
11.12.2010 11:47:08
Ano, některé děti mají široký kořen nosu a šilhají jen zdánlivě. To ale musí vyloučit oční lékař.
|
| Tvoje horší já | 57363 |
|
11.12.2010 11:46:02
Tak normální to není nikdy. To je jen jakási pověra. Zvlášť když je očičko až u nosu. Nic ve zlém, ale dětští lékaři tomu někdy nevěnují dostatečnou pozornost. Nech se objednat na specializované pracoviště. Mluvím z vlastní zkušenosti.
|
| Renda |
| • |
11.12.2010 11:42:43
Jinak nás upozornila pediatrička, když byly dceři necelé 2 roky, že se jí zdá , že jí to oko pořád ujíždí a že by to už by mělo být v tomto věku srovnané.
|
| Tessis | 100837 |
|
|
11.12.2010 11:36:44
kdybych sem uměla vložit fotky, tak bych dala dvě na porovnání, jak to vypadá, když je focený normálně zepředu, a když ze strany
![]() my máme i screening očních vad, a opět vše v pořádku...takže jsem si to radši pojistila, oční vady v rodině máme... |
| Renda |
| • |
11.12.2010 11:35:36
Naše dcera občas zašilhala ještě ve 2,5, trochu, taky jí ujíždělo jedno oko jakoby k nosu. Na očním jsme byli, oči má v pořádku.
|
| Tessis | 100837 |
|
|
11.12.2010 11:32:29
Myšičko, mi byli se šilháním v roce, šla jsem tam sama od sebe, dětská by to neřešila až do 18m. Nakonec z toho byl tzv. "pseudostrabismus" - dítě má široký kořen nosu, takže ono to pak dělá optický klam, že očko ujíždí k nosu. Bylo to vidět hlavně na fotkách. Dr. mi řekla, že čím bude starší a budou se mu měnit proporce obličeje, tím to bude lepší...
a fakt jo, asi od roku a kousek jsem si už žádnýho šilhání v reálu nevšimla, na fotkách to občas tak vypadá, ale to jenom, když je to focené z blbého úhlu ze strany. Má to dost lidí... ale chce to zkontrolovat, já bych se s malou už objednala ![]() |
| Myšička21 | 98603 |
|
11.12.2010 11:17:45
Chtěla bych se zeptat do kdy je "normální" že děti šilhají a jak mi řekl dr. se to spraví samo a kdy už by se to považuje za oční vadu a mělo by se to začít řešit? Vím že když jsem s malou byla u dr. na kontrole po 6týdnech, tak jsem se na to ptala a dr. mi říkal ať se tím nezabývám, že šilhá hodně dětí a do XY věku se to spraví, ale samozřejmě jsem zapomněla do kdy
Teď je malý 9 měsíců a to levé očko jí prostě ujede k nosu, ale teď nevím jestli furt nebo jenom někdy, nesoustředím se na to a zase jsem si toho všimla dneska ráno když jsme si hrály. Zkusím se na to teď víc soustředit abych vypozorovala kdy přesně a jak hodně to očko ujíždí, ale jako novorozenci jí teda ujíždělo festovně |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.