| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 540] Názory 541550 z 1094  [Dalších 544 >>]
Pájina
  • 
16.3.2010 8:53:14
Na této operaci byl můj šestiletý synek loni v září v Brně.Byla jsem tam s ním,ale dnes bych už řekla že by to celé zvládnul sám,kromě odpoledne a noci po operaci.Na operaci byl někdy kolem poledne,pak jsem ho musela hlídat při probouzení z narkózy,aby si nestrhnul obvazy z očí.Původně ho sestra za ruce a nohy přivázala k posteli!!!? Oči měl zalepené ještě celou noc,takže doprovod na WC a tak jsem si ohlídala.Ráno mu oči odlepili a pak už to bylo naprosto v pohodě.Druhý den jsem si vymohla odchod domů,i když nás tam chtěli držet celkově týden.Podle mě zbytečně,kapání Ophtalmoseptonexu jsme zvládli i doma.
Za týden tahali stehy,což byl hrozný zážitek.Vytahovala je ale mladá doktorka,asi bez zkušeností,takže to rozhodně nebylo jen tak a "za minutku" jak slibovali.Možná se zkušenějším doktorem by to bylo jinak..
Jak jsem ale zjistila,tak je to všude různé,někde po operaci ani oči nezalepují,někde dají stehy vstřebávací a nevyndávají je..Chce to asi zjistit konkrétní postup v dané nemocnici.
Ssebou jsme měli klasicky cestovní DVD a knížky na zábavu a jedinné co se mi osvědčilo bylo brčko,aby syn mohl po operaci pohodlně pít.
Po svých zkušenostech bych si zjišťovala to zalepení očí po operaci,což je nepříjemné,ale dá se vydržet a to tahání stehů...Je taky možné,že budem muset absolvovat další operaci...
Přeju pohodové zvládnutí!
Pollyenka 97098
16.3.2010 8:47:04
Děkuji za odpovědi, syn to zvládne, jen já jsem nervozní. A jak je to s tím, že má zavázané oči? Kdy mu obvazy sundají, má je i přes noc? A jaké je následné omezení? 10 dní nato jedeme na týden na hory. y jsme obednáali ještě v době, než dostal termín v nemocnici.
MarPla 95744
16.3.2010 8:24:53
Ahoj, operaci prodělala dcera před rokem ve věku šesti let. V Motole nám nabídli ubytování na ubytovně vedle nemocnice za 1000,-/noc. Byla jsem u kamarádky. Dcera to zvládla bez problémů, byla na pokoji se stejně starou holčinou a tak se zabavily. Největší problém byl to, že dceru vzali na sál až kolem patnácté hodiny, do té doby byla bez jídla a pití, což byl horor. Po operaci zase nesměla dvě hodiny pít, tak to jsme taky protrpěli, kolem šesté zhltla talíř bramborové kaše a vypila, co se dalo a usnula. Druhý den jí pustili. Ještě asi měsíc se kapalo do oka. Za týden šla do školky.

Neboj, syn to zvládne také~3~
Beruška syn 7,5 a 27tt, dcera 3
  • 
16.3.2010 7:53:41
ahoj,
ikdyž je synovi 7, tak má nárok na doprovod, sice už to nehradí VZP, ale já být tebou, tak si to prosadím a zaplatím i za cenu přistýlky.
My máme čerstvě za sebou operaci jinou, syn byl 8 dní v nemocnici, je mu taky 7 let a manžel tam byl celou dobu s ním, protože já na rizikovém a ještě 3 letou holčičku.
Stálo nás to tedy za těch 8 dní 1100, ale pro synovu psychiku to rozhodně stálo za to.
Pravděpodobně nás čeká ještě jedna operace koncem prázdnin, a zase si zaplatíme, aby tam s ním mohl manžel být. A ty na tu jednu noc..
to je platba jen za jeden den, protože první a poslední den se počítají jako jeden a bude tak tak něco kolem 150 Kč, záleží na nemocnici.
Kotrmelec 64229
16.3.2010 7:36:29
Heli,my tuhle operaci podstoupili letos 5.ledna,ale v Brně v dětské nemocnici.A dcerka má pět let.Nadstandard byl též beznadějně plný,ale já si i přesto,že jsem těhotná vydobila a zaplatila přistýlku na pokoji.Naštěstí bylo krátce po Vánocích a oddělení nebylo plné
Pollyenka 97098
16.3.2010 5:35:54
Dobrý den, sedmiletého syna čeká v pátek operace skarbismu v Motole. Popravdě řečeno, já vůbec nevím, co očekávat. Prosím maminky, jestli vám děťátko abslovovalo tuto operaci,. můžete mi napsat vaše postřehy. Jdeme do Motola. Co si máme vzít sebou, jak to vypadá a jestli je fakt reálné, že nás pustí druhý den domu. Co mám synovi vzít sebou. Bohužel na nadstandart je beznadějně plný, synovi je už sedm, tudíž tam nebudu moct být v noci, Jak to děti snášejí. Děkuji Helča
Cow :-) 67672
24.2.2010 21:27:01
Zoulinko, ad lihobenzin...těžko říct, jak atopické dítě zareaguje. Pokud bys do toho šla, ošetřila bych to ihned po sundání okluzoru buď modrou indulonou nebo něčím co máte od kožního nebo alergologa pro denní ošetřování kůže.
Petra
  • 
24.2.2010 20:27:21
Taky nemuzeme pouzivat Opticlude od 3M, dceru moc bolelo strhavani, po dvou dnech uzivani mela odrene kruhy kolem oci. Takze jsme zasly do optiky a koupily Pro Optha a je to bez problemu.
faraker 105426
24.2.2010 20:14:21
Venda měl po náplastích 3M alergii na internetu jsem našla a nechala předepsat náplasti ORTOPAD,ale je na ně doplatek cca350.- 100ks.Musím se zeptat v jiné optice na doplatek třeba se může lišit.
Evista 25207
24.2.2010 19:29:58
Diskusi jsme je přelétla, asi už to tu zaznělo.

Opticlude jdou hodně špatně sundávat, takže bud před nalepení několikrát o ruku olepit a pak teprve nalepit nebo okluzory Pro Optha u vás velikost Maxi. Ty se sundávají krásně. Právě proto už jiné pro dceru nechci a když "donese" ze školky Opticlude tak to strháváme s obočím, okolí rudé, pobrekávání že to bolí apod.
Na kolik máme nárok jsem se nikdy neptala. Doktor nám předepisuje 2xbalení Pro Optha (100ks) co půl rok.

[<<Předchozích 540] Názory 541550 z 1094  [Dalších 544 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.