Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Cow :-) | 67672 |
|
|
24.2.2010 15:49:32
melian a všichni, kteří máte problém se strháváním náplastí....kupte si v lékárně lihobenzín, před sundáním navlhčete tampon do lihobenzinu, potřete tím kousek flastru, trošku ho oddtáhnetě a pak už jen "podmázávejte" namočeným tamponem a flastr bez bolesti dostanete dolů.
|
|
|
24.2.2010 15:46:35
Leňule, no přesně. Taky jsme měly první dny potíže s "mrkáním" pod okluzorem. Judi si stěžovala, že ji zalepené oko lechtá, že tam má "něco mokrého" a chtěla si oko promnout a měla pocit, že ji pod okluzorem drhnou řasy. Tak mě napadlo dát pod okluzor ve tvaru vystřižený kosmetický tampon a bylo to lepší.
K samočištění máme oční kapky Hypromeloza-P. |
| melian | 75652 |
|
|
24.2.2010 15:44:00
A ještě - s jakýmkoli gumovým mám špatné zkušenosti. Nedržely na brýlích, padaly a vždycky našla možnost dívat se nějakou škvírou.
|
| melian | 75652 |
|
|
24.2.2010 15:41:38
Moje dcera začala nosit okluzor ve 3 letech - nálepku, vždy celé 2 dny, pak jeden den pauza. Taky to byly boje - strhávání bylo strašné, ale zvykla si, musel to dělat manžel, nějak měl na to lepší nervy než já. Horší než strhávání bylo spíš to, že zpočátku s nálepkou prakticky neviděla, takže možná byla ráda, že ji konečně sundáme, i když to bolí.
K nálepkám (tuším od firmy 3M) byly malé barevné samolepky - to ji bavilo, na každý den jiná samolepka - tím jsme ji nějak motivovali. Zvláštní je, že od té doby má kolem oka v místech, kde nosívala okluzor, tři pihy. Předtím je tam neměla. |
| Leňula, Andělka a Emilka | 91733 |
|
|
24.2.2010 15:38:13
jen jsem ještě zapoměla, že od tý doby míváme dost problém se zánětem v očku, od tý doby co lepíme .... nevím jestli je to tím jak pod tím okluzorem mrká
![]() |
| Leňula, Andělka a Emilka | 91733 |
|
|
24.2.2010 15:36:36
Angelí taky přišly na vrozenou tupozrakost až v 5-letech, a to jen proto, že tupozrakost se projevuje šilháním a ona prostě nešilhala ....
lepítka máme ty samé jako Crowka velikost Maxi, prý ta maxi velikost je lepší ... a lepíme každý den, pokud to jde a nezapomene se měla by je nosit i do školy, ale to nechce, protože se bojí, že by se jí děcka smály .... takže to řešíme jenom doma, ve školce je taky měla jenom při tom když něco vyráběli, nebo si malovali a tak ... na cvičení se to sundává ... |
| Jyra | 23851 |
|
|
24.2.2010 15:36:05
Není moc velká? Dcera měla v pěti letech Opticlude mini. Lepili jsme tak, že to fakt zakrylo jen to zavřené očičko a bokem neviděla. Sundávání nic moc, proto jsem jí je nechávala jen tak hodinu, dvě denně a po sundání namazala krémem. Jak to bylo nalepené k obočí tak už ji to moc bolelo. Očičko se obrovsky zlepšilo i tak. A ano, nejlepší bylo, když u toho něco dělala- malování,stavění.. něco kde musí oko namáhat. My k tomu chodili ještě jednou týdně na oční cvičení- 20 minut namáhala očičko.
|
|
|
24.2.2010 15:16:38
to fakt neumím posoudit....Myslela jsem si,že ne, pokud je dobře vybraná velikost.
|
| terezie + tadeáš 05 + berta 08 | 43496 |
|
|
24.2.2010 15:12:00
a to právě myslím ten gumový umožňuje - různý švíkry apod.
|
|
|
24.2.2010 15:10:03
Ahoj,
moje prostřední dítě má 12 let a má pozdně zachycenou tupozrakost /strabismus nikdy neměla/. Je taky alergik, takže má hypoalergenní náplasťové okluzory Pro-ophta Junior Maxi vyzvednuté na poukaz /předepsáno oční lékařkou/ v optice, kam dcerka chodí /už jí tam dělali brýle a má tam zavedenou zákaznickou kartu/. V balení je 100ks okluzorů, dcerka nedoplácela nic, jako samoplátce cca 368,-Kč. Lepíme každý den novou, stará by nedržela ani minutu . Do školy to nosit nemusí, ale bylo by to samo lepší. Úspěšnost by měla být přímoúměrná délce nošení flastru.Lituju toho, že jsme nepřišli na to, že má dcerka s okem problém a nezačalo se to řešit ve věku tvého chlapečka. Možná by ten gumový okluzor byl řešení, podle mě se aspoň tak netlačí na řasy. Dle edukace by mělo být oko opravdu řádně zakryto, žádné podkukování, jinak je vše k ničemu. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.