| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 1094  [Dalších 514 >>]
Kristýna - Láďa - Ondra 17627
24.2.2010 14:59:18
Můj 4letý syn má také nálepky. Zezačátku lepil jen to "zdravější" oko pět dní v týdnu na celý den a dva dny bez nálepky. Nyní máme od lékařky určené střídavé lepení - jeden den pravé, druhý den levé oko, celodenní nošení. S lepením jsme měli problém jen první dny, kdy to pro něj bylo nové. Tak jsem si ji nalepila já, aby viděl, že to nic není a pak se nechal taky. Sundává si je sám (od druhých si nálepku sundat nenechá) a nemáme s tím žádný problém.
terezie + tadeáš 05 + berta 08 43496
24.2.2010 14:57:38
no já jsem ho synovi taky zkoušela (ale ten s tou přícuckou) a hrůza, brýle mu vůbec neseděly a tak chtěl zpět lepičku, prý jsou lepší lepičky že nedá oku šanci kouknout
terezie + tadeáš 05 + berta 08 43496
24.2.2010 14:55:58
syn nosil okluzor rok a nosil ho každý den (pokud nebyl nemocný nebo nebylo něco extra), pokud měl strhlou kůži tak jsem tu část v tom místě slepila k sobě aby nelepila - čím víc okluzor neměl tím víc protestoval při dalším nasazení. nosil ty obrázkový a sundala jsem vždy večer(jednou jsme měli i ty béžový + samolepky a vůbec mu nedržely a sundaval si to sám a tak jsme je rychle vyplácaly)
držím palce
Svatulinka+Emička 09/09+// 47025
24.2.2010 14:51:36
Ahoj Zoulinko, když jsem musela já používat okluzor, tak byl jakoby navlíkací na brejličky- žádná přísavka ani lepení a držel perfektně! Byly na něm vlasce nebo tak něco a navlíkl se tak na brejle~d~
zoulinka + 3♥ 18862
24.2.2010 14:45:10
Chtěla jsem poprosit o vaše zkušenosti s okluzorovými náplastmi.
Jak často lepíte nové, kolik dní v týdnu nosíte, které vám vyhovují, prostě vaše postřehy.

Jde mi o to, že před časem kvůli šilhavosti je dostal prostřední syn, že se mají lepit při hraní a činnostech, kdy bude víc namáhané očičko -drobné písmenka, skládačky atd, prostě jen na zkoušku, ale víc mi řečeno nebylo. Jenže syn je odmítal lepit. Zjistila jsem, že když mu to nalepím na celý den, tak problém není, vadí mu totiž to sundavání, nejraději by si jí nechal pořád.
První dny to docela ušlo, i když při sundavání hodně brečel, ale další dny tam ty náplasti drželi festovně a naposledy už po sundání měl obrovskou alergickou reakci~d~.
Tak jsem mu dneska dala ten gumový s přísavkou, ale tak dobře nedrží...Jenže když kluk spolupracuje, tak by byla škoda neposilovat oko.

Na netu jsem i objevila, že by se měla náplast nosit 6 dní a 7. den bez lepení oka, tak fakt netuším, k očnímu jdeme až za měsíc~d

Klukovi jsou 3 roky a má opticlude Maxi - velikost 5,7- 8,0cm. Je alergik, tak možná i proto mu vadí, nebo jestli ta velikost je OK, fakt netuším,,,

Díky za rady!!! A omlouvám se, že píšu jak hotentot.
Del 40592
29.12.2009 13:31:51
dcera má také astigmatismus a také natáčela hlavičku, když neměla brýle - nejvíc když malovala nebo vymalovávala obrázky, na televizi ani ne
Oříšek + 2 kluci 92924
29.12.2009 13:09:13
Astigmatismus má, tím to asi nebude. Brýle má od 15měsíců a měly by tuto vadu korigovat. Mě je divné, že nejdřív očařka říkala, že úklon s očima nesouvisí a najednou prý souvisí...
Míša_ 14374
29.12.2009 13:05:51
A co astigmatismus?
Syn nakláněl hlavu ke straně, dkyž koukal na televizi nebo se hodně soustsředil na obrázky v knížce.
Stáčel hlavu k levému rameni, ale očima dál koukal dopředu.
Na očním diagnostikovali silný astigmatismus +4 a +3,5 dioptrie.
Po nasazaní brýlí náklon okamžitě zmizel. Dr. říkala, že si prostě hledal nejlepší polohu, aby se mu dobře koukalo.
Oříšek + 2 kluci 92924
29.12.2009 12:47:52
Díky, zkusím:-)
Bibia 99904
29.12.2009 12:36:36
Zkus ještě vyšetření sluchu, někdy může být problém i v tomto.

Jednu dobu jsem pracovla ve škole pro slabozraké a nevidomé a vím, že i sluch tam v motorice dětí hrál velkou roli...
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 1094  [Dalších 514 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.