Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Kotrmelec | 64229 |
|
|
3.12.2009 16:02:42
Naše dcerka se léčí se šilhavostí.Již několikrát mluvili o operaci,ale vždy se čekalo až bude mít očička na operaci "v normě.Dnes nám nám doktorka na kontrole řekla,že se jí to zlepšilo amůžeme se domluvit na termínu operace.Bude mít už pět let,tak má má prý celkem nejvyšší čas.Dali mi tedy na výběr.Buď hned v lednu - 4.1 s tím,že je to normální pokoj,kde mi možná přes noc pouze dají přistýlku (a kde dle mého názoru rozhodně nebude mít takový klid,jaký by potřebovala).Anebo mnou tázaný nadstandard,ale až koncem února.A to už budu mít měsíc před porodem.A fakt nevím,jak na tom budu,jak to zvládnu, i když pobyt je jenom týdenní.Ten leden by mi vyhovoval,ale vadí mi ten normální pokoj.Už jsme tam byli vloni v květnu,takže bihužel vím moc dobře,jak to tam chodí.Co myslíte?Mám to vzít v tom lednu nebo až v tom únoru?Podotýkám,že jiná možnost termínu opravdu není.
A je mi zle z představy,že ji tam třeba nechám v noci samotnou,když mi neumožní přistýlku.Takhle to totiž bylo vloni.Ve 22 sem odjížděla domů a v půl sedmé už tam byla.A celý den měla k dispozici pouze židli u postele.A to si teď v těhotenství taky neumím představit.Ach jo,furt se něco děje ![]() |
| Dooly. | 12201 |
|
|
15.9.2009 10:59:51
S brejlickama to u nas bylo tak,ze v roce mu ujizdelo oko,tak je dostal,ze silha,ale jen na jedno oko.dostal +1dioptrii..po pul roce nosil okluzor,na 3mesi.pak rekl doktor ze se to super zlepsilo a uz ho mit nemusi.Navic ho mival jen na 2hod denne.No a od te doby jsme chodili na pravidelne kontroly v rozmezi 3-6mesicu a vzdycky jsme dostali pochvalu jak se to krasne lepsi,ale na dotaz kdy bude Viky bez bryli - vzdy odpoved,ze az... nez pujde do skoly,pak zase v 10letech,kdy prestava rust oko,pak v 15letech - v puberte.No kdyz mu byly asi 3,uz mi to zacalo pripadat divne.Zadala jsem tedy o doporuceni do ocniho stacionare,ze bych tam chtela s malym dochazet na cviceni jednou tydne(prestoze to pro me znamenalo jezdit 30km do okresniho mesta).Ale ne,to pry neni treba. Zustala nam porad stejna sila dioptrii,porad se "to lepsilo ale porad mel bryle..Uz jsem premyslela o tom,ze ho vezmu k jinemu lekari,ale spousta lidi v okoli me ujistovala,ze tenhle je fakt hodne dobry..nejlepsi na okrese,tak jsem se nechala ukolibat.Nakonec jsem mluvila s maminkou kluka kt prodelal 2operace kvuli silhani a kdyz jsme dopodrobna probirali nas pripad,dosli jsme k tomu,ze je to postup opravdu zvlastni.. No nicmene k jinemu lekari jsme sli az ted a dopadlo to jak dopadlo -nesilha,ale pt byl zvykly mit na ocich bryle,potreboval by +2doptrie.Lekar ale doporucil bryle sundat,nenosit,ze v pripade do +3dioptrii u predskolnich deti to neni nutne,jeste necte..a ze snad se oko posili a rustem samo vrati do normalu..
Takze kdyz to shrnu,myslim,ze na zacatku duvod k nasazeni brejlicek byl,ale asi tak od 3let uz ne,nebo se minimalne mel snizit pocet dioptrii.. Jak to vidite vy,kdo s tim mate zkusenosti u svych deti? |
| evaviki | 99849 |
|
28.8.2009 18:28:47
Ahojky, ja som bola na nedavno na vysetreni s malym kvoli strabizmu. Doktor mi povedal, ze ked bude mat rok, mame sa objednat na operaciu. Ze sa to MUSI operovat medzi 1-2 rokom, co sa mi zda strasne skoro. Operacia nas caka na zaciatku buduceho roka vo FN Vinohrady v Prahe, tak sa chcem spytat, ci ste tam niekto neboli, ake je to s takym mimcom, ci s nim mozem byt na izbe sama (aj za priplatok) a ci by tam s nami mohol byt aj manzel (neznasam nemocnice a som v nich v strese. A ako dlho tam nechavaju miminkam obvazy a kedy pustaju domov. Dakujeeem
|
| Pavla,T03+K07 | 25840 |
|
15.8.2009 14:15:15
Děkuji všem za reakce.Udivuje mě,jak se liší délka hospitalizace a v podstatě i pooperační péče.Ale to už si budu muset zjistit a ověřit v "naší" nemocnici.I ty homeopatika s někým skonzultuju,zatím se mi až tak neosvědčily,ale nic tím nezkazím.
![]() |
| elindra | 28290 |
|
|
15.8.2009 9:44:11
MacekM, to je divný, mně na Karláku řekli, že tam musíme bejt ty 4 dny, v úterý nástup, ve středu operace a v pátek domů. Říkala jsem, že přijdem ve středu ráno, že ohlídám aby nejdla a nepila, nešlo to. Já jsem tam s ní mohla být, ale chtěla jsem, aby tam byl můj muž (byla jsem v devátém měsíci těhotenství), jenže to taky nešlo, teda přes noc. Prostě diskriminace otců
![]() Pavlo, přeju vám, ať to zvládnete v klidu a ať operace dobře dopadne Doporučuju vzít sebou nějakej ten přehrávač na písničky nebo pohádky. |
| Hanka+L+A+V | 28463 |
|
|
14.8.2009 22:24:27
Pavlo my měly nadstandart, protože dcerka je postižená a totálně nesoběstačná. Ale co vím, tak tam maminky spaly s dětma na pokojích...i když tam moc místa nebylo.
Já při operaci na chirurgii s dcerou loni sem dle sestřiček měla taky spát na ubytovně, ale řekla jsem, že v tom případě spím na židli vedle dceřiné postýlky a nakonec se našla postel, tak zkus být nekompromisní. Držím palce abyste mohli být spolu. |
| Klauri | 95515 |
|
14.8.2009 21:42:34
No u nás se šije taky vstřebavatelnými stehy. Ale lepí se jen na krátkou dobu kdy dítě spí. Což znamená že během dvou, tří hodin se krytí sejme.
Marně přemýšlím, co se celý týden s těmi dětmi dělá??? U nás ve špitále se večer před operací děti příjmou, další den odoperují a třetí den ráno propustí, U dětí ,které bydlí přímo ve městě, ty mohou přijít do nemocnice i v den operace. A od třetího dne se může začít s ortoptickým cvičením. Ale tam je pak hospitalizace 14 dní. |
| NovuleD | 80281 |
|
|
14.8.2009 21:34:40
Jo a před operací jsem jí podávala homeopatika Arnica montana, po operaci také - je to na hojení a nedělají se podlitiny, týden před jem jí dávala ascorutin a po operaci homeopatika proti blinkání po narkóze, teď si ale nevzpomenu jak se jmenovali - myslím nux vomica. Možná proto byla tak rychle fit a všechno se jí rychle hojilo, ale samotnou mě to překvapilo.
|
| Oříšek + 2 kluci | 92924 |
|
|
14.8.2009 21:32:17
Můj syn byl na operaci v 1 roce. Oči měl zalepené po operaci jen asi 2 hodiny, které prospal. Pak si na to začal šahat a Dr řekla, že mu to sundá, že zalepené být nutně nemusí. Jen jsem ho hlídala, aby si je nemnul apod. Jo a byl operovaný na Karláku v Praze. Druhý den jsme šli domu. Stehy měl také vstřebávací a bez příplatku.
|
| NovuleD | 80281 |
|
|
14.8.2009 21:24:27
Jo a na pokoji s ní byla samozřejmost, nikdo nic jiného neřešil a vstřebávací stehy měla taky.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.