Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| NovuleD | 80281 |
|
|
14.8.2009 21:23:24
Ahojky, moje dcera ji prodělala loni na jaře, byly jí čtyři roky. Operovali jí obě oči. Na operaci jsme byly v Litomyšli u paní doktorky Benešové - zlatá paní - přijali nás v úterý dopoledne, ve středu dopoledne operace - asi hodina na sále - pak celý den prospala - večer už seděla a chvilku si hrála - ve čtvrtek ráno už chodila po pokoji a herně a v poledne nás propustili. Po operaci nebylo žádné lepení očí, což je pozitivní, oči dvě hodiny po operaci už otevřela a nestěžovala si na bolest. Měla je trochu zarudlé u spojivek jako když má zánět. Mazaly jsme 5x denně nějakou ant. mast a za týden na ní nebylo nic znát. Po týdnu a půl šla do školky. Litomyšl je, se mi zdá v operaci očí dost pokroková. Hospitalizace krátká, oči nelepí, s tím jsem se u ostatních maminek s kterými jsem si před operací psala a byly někde jinde, nesetkala. Jinak bych se toho nebála, ale těžko radit, já byla uzlíček nervů. Čeká nás ještě jedna, šikmých svalů a budu klidnější. Kdyby něco klidně se ptej.
|
| Pavla,T03+K07 | 25840 |
|
14.8.2009 20:31:10
Děkuju moc za reakce,pomáhá mi to se trošku připravit na to co bude.Nekapací hrneček je fajn tip a i na ty vstřebávací stehy by možná stálo za to se poptat.Prioritou pro mě bylo zjistit jestli můžem být na pokoji pořád,ale oficiálně musíme na noc na ubytovnu.Neoficiálně doufám,že se personál nějak smiluje a nebo se v krajní nouzi od postele nehnu.
Nadstardardní pokoje jsou,ale nadlouho dopředu rezervované a samozřejmě upřednostňují malé děti.Bohužel náš kluk už je "příliš velký".![]() |
| daba+holčička | 55689 |
|
|
14.8.2009 20:23:22
já mám za sebou 2 operace - v dětství a není to nijak hrozné - nejvíc nepříjemné bylo, jak mi stříhali řasy, to už se dneska asi nedělá a pak mě ty krátké řasy píchaly do oka. Tahání stehů nebylo vůbec cítit. Na bolest mi ani nic nedávali.
|
| Marie luisa | 57112 |
|
|
14.8.2009 19:52:09
To mě udivuje,že všichni jste šli tak brzo domů.My byli v Prostějově týden,a to mu dělali jenom jedno oko.Dva dny měl zalepené obě dvě oči,prý aby nehýbal ani jedním a potom jsme to operované jsme lepili asi ještě týden doma aby ho nenamáhal.Po týdnu kontrola a vytažení stehů.
|
| Hanka+L+A+V | 28463 |
|
|
14.8.2009 19:16:09
Pavli ještě fotka očí třetí den po operaci
![]() A ještě jsem chtěla napsat, že si Lucka po vyspání ještě v den operace s těma zalepenýma očima chvilku hrála na koberci s hračkama jako by se nic nedělo. Ale to hlídání aby si nestrhla obvaz bylo doma asi týden, a to i v noci. Sahala si tam i ze spaní. Měla operovaný obě oči a opravdu to moc pomohlo. Držím palce aby to u vás proběhlo v pohodě. |
| elindra | 28290 |
|
|
14.8.2009 18:11:44
Klauri, tak to je fajn, že tam máte hodný sestřičky, to je moc důležitý
Chudák kluk... Já jsem to vůbec nepochopila, že tam tehdy za tou holčičkou nikdo nepřišel, bylo mi jí děsně líto. |
| Klauri | 95515 |
|
14.8.2009 18:07:07
Naše setřičky jsou příjemné
. O dětičky bez rodičů se satrají příkladně. Ale právě proto,že děti amjí po opeacích strabismu zalepené i obě oči, můžou být i 10letým dítkem rodiče celou dobu hospitalizace. Máme jeden pokoj pro 2 děti s rodiči. Mají tam i spousty hraček, přebalovací pult. Teď tady máme 11letého kluka, kterého taky nikdo nechodí navštěvovat a jiné dítě tu není, to je pro toho kluka očistec. Jinak jsou tu dospělí . Včera se setrou celý podvečer razítkoval šatní lístky. Nebo se setřičkama chodí do lékárny, s krví a pod. Když někam z něčím jdou vezmou ho sebou. |
| Šárka+3 |
| • |
14.8.2009 17:47:49
Můj syn podstoupil operaci v říjnu 08 v očním sanatoriu v HK, v té době mu bylo 2,5r. Ráno v půl osmé nástup na lačno, asi v 10.30 šel na sál, trvalo to asi 25 minut, pak asi 3 hodinky na pooperačním, to prospal, chvilkama brečel, že ho to bolí (i když na sále hned dostal čípek), jinak pospával, operovali mu 1 oko, obvaz si nestrhával. Pak jsme mohli na pokoj, pomalinku dávat pít, dostal ještě sirup na bolest, ještě pochrupával, pak mu nabídli květákovou polévku, to jsem odmítla a dala mu banán, co jsem měla původně pro sebe, večer už dostal normálně večeři (chleba, rohlík, salám a sýr), ráno v 7,30 jsme museli opustit pokoj, kontrola na ambulanci a hurá domů. Nevím už jak dlouho jsme kapali kapičky a dávali mastičku. Žádný stehy jsem nepozorovala, ale připlácela jsem za nějaký, který se vstřebají, aby je nemuseli tahat. Za týden kontrola a pak tuším za měsíc. V únoru jsme nastupovali do oční školy ve Dvoře Králové, doporučuju, byl tam šest týdnů a udělal veliký pokrok.
Nevím, jak to chodí v Brně, ale do HK doporučuju vzít pro děti nekapavý hrneček, dávají pít z obyč. hrnku, což dítě po narkoze fakt zvládá těžko. |
| elindra | 28290 |
|
|
14.8.2009 17:44:21
Klauri, oni by asi taky matku hospitalizovali, ale mám pocit, že v tomhle případě nechtěla
Ani za tou holčičkou nikdo nepřišel na návštěvu! Je jasný, že v noci slouží míň sester, ale tam byly fakt docela nepříjemný, teda i ve dne. Navíc tam chyběly zvonky u postele a třeba s hygienou jsem tý holčičce taky pomáhala jen já, sestry jí řekly, že se nemusí sprchovat, ať si jen vyčistí zuby... No prostě jsem ráda, že to máme za sebou a taky vím, že bych dítě v nemocnici samotný nenechala. |
| Klauri | 95515 |
|
14.8.2009 17:32:52
U nás v nemocnici na očním hospitalizují vždy s dítětem i rodiče. I u dětí starších 6 let. No nevím jak na Karláku v Praze , ale u nás slouží v noci jedna sestra. Tak při počtu 15-20 pacientů jí moc času nezbyde
. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.