| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 1094  [Dalších 464 >>]
NovuleD 80281
14.8.2009 21:23:24
Ahojky, moje dcera ji prodělala loni na jaře, byly jí čtyři roky. Operovali jí obě oči. Na operaci jsme byly v Litomyšli u paní doktorky Benešové - zlatá paní - přijali nás v úterý dopoledne, ve středu dopoledne operace - asi hodina na sále - pak celý den prospala - večer už seděla a chvilku si hrála - ve čtvrtek ráno už chodila po pokoji a herně a v poledne nás propustili. Po operaci nebylo žádné lepení očí, což je pozitivní, oči dvě hodiny po operaci už otevřela a nestěžovala si na bolest. Měla je trochu zarudlé u spojivek jako když má zánět. Mazaly jsme 5x denně nějakou ant. mast a za týden na ní nebylo nic znát. Po týdnu a půl šla do školky. Litomyšl je, se mi zdá v operaci očí dost pokroková. Hospitalizace krátká, oči nelepí, s tím jsem se u ostatních maminek s kterými jsem si před operací psala a byly někde jinde, nesetkala. Jinak bych se toho nebála, ale těžko radit, já byla uzlíček nervů. Čeká nás ještě jedna, šikmých svalů a budu klidnější. Kdyby něco klidně se ptej.
Pavla,T03+K07 25840
14.8.2009 20:31:10
Děkuju moc za reakce,pomáhá mi to se trošku připravit na to co bude.Nekapací hrneček je fajn tip a i na ty vstřebávací stehy by možná stálo za to se poptat.Prioritou pro mě bylo zjistit jestli můžem být na pokoji pořád,ale oficiálně musíme na noc na ubytovnu.Neoficiálně doufám,že se personál nějak smiluje a nebo se v krajní nouzi od postele nehnu.~;)Nadstardardní pokoje jsou,ale nadlouho dopředu rezervované a samozřejmě upřednostňují malé děti.Bohužel náš kluk už je "příliš velký".~:(
daba+holčička 55689
14.8.2009 20:23:22
já mám za sebou 2 operace - v dětství a není to nijak hrozné - nejvíc nepříjemné bylo, jak mi stříhali řasy, to už se dneska asi nedělá a pak mě ty krátké řasy píchaly do oka. Tahání stehů nebylo vůbec cítit. Na bolest mi ani nic nedávali.
Marie luisa 57112
14.8.2009 19:52:09
To mě udivuje,že všichni jste šli tak brzo domů.My byli v Prostějově týden,a to mu dělali jenom jedno oko.Dva dny měl zalepené obě dvě oči,prý aby nehýbal ani jedním a potom jsme to operované jsme lepili asi ještě týden doma aby ho nenamáhal.Po týdnu kontrola a vytažení stehů.
Hanka+L+A+V 28463
14.8.2009 19:16:09
Pavli ještě fotka očí třetí den po operaci

A ještě jsem chtěla napsat, že si Lucka po vyspání ještě v den operace s těma zalepenýma očima chvilku hrála na koberci s hračkama jako by se nic nedělo.
Ale to hlídání aby si nestrhla obvaz bylo doma asi týden, a to i v noci. Sahala si tam i ze spaní.
Měla operovaný obě oči a opravdu to moc pomohlo.

Držím palce aby to u vás proběhlo v pohodě.
elindra 28290
14.8.2009 18:11:44
Klauri, tak to je fajn, že tam máte hodný sestřičky, to je moc důležitý ~R^ Chudák kluk... Já jsem to vůbec nepochopila, že tam tehdy za tou holčičkou nikdo nepřišel, bylo mi jí děsně líto.
Klauri 95515
14.8.2009 18:07:07
Naše setřičky jsou příjemné~:-D. O dětičky bez rodičů se satrají příkladně. Ale právě proto,že děti amjí po opeacích strabismu zalepené i obě oči, můžou být i 10letým dítkem rodiče celou dobu hospitalizace. Máme jeden pokoj pro 2 děti s rodiči. Mají tam i spousty hraček, přebalovací pult.

Teď tady máme 11letého kluka, kterého taky nikdo nechodí navštěvovat a jiné dítě tu není, to je pro toho kluka očistec. Jinak jsou tu dospělí~;((. Včera se setrou celý podvečer razítkoval šatní lístky. Nebo se setřičkama chodí do lékárny, s krví a pod. Když někam z něčím jdou vezmou ho sebou.
Šárka+3
  • 
14.8.2009 17:47:49
Můj syn podstoupil operaci v říjnu 08 v očním sanatoriu v HK, v té době mu bylo 2,5r. Ráno v půl osmé nástup na lačno, asi v 10.30 šel na sál, trvalo to asi 25 minut, pak asi 3 hodinky na pooperačním, to prospal, chvilkama brečel, že ho to bolí (i když na sále hned dostal čípek), jinak pospával, operovali mu 1 oko, obvaz si nestrhával. Pak jsme mohli na pokoj, pomalinku dávat pít, dostal ještě sirup na bolest, ještě pochrupával, pak mu nabídli květákovou polévku, to jsem odmítla a dala mu banán, co jsem měla původně pro sebe, večer už dostal normálně večeři (chleba, rohlík, salám a sýr), ráno v 7,30 jsme museli opustit pokoj, kontrola na ambulanci a hurá domů. Nevím už jak dlouho jsme kapali kapičky a dávali mastičku. Žádný stehy jsem nepozorovala, ale připlácela jsem za nějaký, který se vstřebají, aby je nemuseli tahat. Za týden kontrola a pak tuším za měsíc. V únoru jsme nastupovali do oční školy ve Dvoře Králové, doporučuju, byl tam šest týdnů a udělal veliký pokrok.
Nevím, jak to chodí v Brně, ale do HK doporučuju vzít pro děti nekapavý hrneček, dávají pít z obyč. hrnku, což dítě po narkoze fakt zvládá těžko.
elindra 28290
14.8.2009 17:44:21
Klauri, oni by asi taky matku hospitalizovali, ale mám pocit, že v tomhle případě nechtěla ~;(( Ani za tou holčičkou nikdo nepřišel na návštěvu!
Je jasný, že v noci slouží míň sester, ale tam byly fakt docela nepříjemný, teda i ve dne. Navíc tam chyběly zvonky u postele a třeba s hygienou jsem tý holčičce taky pomáhala jen já, sestry jí řekly, že se nemusí sprchovat, ať si jen vyčistí zuby...
No prostě jsem ráda, že to máme za sebou a taky vím, že bych dítě v nemocnici samotný nenechala.
Klauri 95515
14.8.2009 17:32:52
U nás v nemocnici na očním hospitalizují vždy s dítětem i rodiče. I u dětí starších 6 let. No nevím jak na Karláku v Praze , ale u nás slouží v noci jedna sestra. Tak při počtu 15-20 pacientů jí moc času nezbyde~;((.
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 1094  [Dalších 464 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.