| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 640] Názory 641650 z 1094  [Dalších 444 >>]
Gabka s Adámkem(4roky)
  • 
31.3.2009 20:39:15
Ahoj,u mého téměř 4 letého syna se před 2 měsíci objevilo šilhání,levé oko mu ujíždí dovnitř,když se dívá na něco zblízka.Při první návštěvě lékaře na něm nic neshledal,po měsíci ho znovu vyšetřil a napsal brýle s 2 a 2,5 dioptriemi na dálku a téměř žádným vysvětlením. Já jsem z toho v šoku,nezdá se mi,že by neviděl,aby měl tolik dioptrií.Navíc ho vyšetřil tím,že ukazoval tvary na světelné tabuli,myslím,že malého to ke konci už nebavilo a nespolupracoval.Neměl by mu oči "změřit" nějakým přístrojem? Na kontrolu máme přijít za měsíc. Může mi,prosím,někdo napsat,jestli má podobné zkušenosti.Budu vděčná za jakoukoli informaci. Děkuji Gábina a Adámek
Luciie Ostrava 95075
26.3.2009 20:17:39
No, brýle jsou dnes drahá záležitost. Ale, mělo by to být naopak nejdříve cvičení na přístrojích a pak až doma. Cvičení konvergence není nic složitého pro ortoptickou sestru. Ale i ty to dobře poznáš ,ta zbíhavost do blízka je vidět. Ale ěnkdy je problém tu konvergenci nahodit, ortoptistky na to mají grif. Ale není to vůbec neobvyklá věc. má to spousty dětí a i dospělých. A lepší než tužka je figurka z kinder vejce - dáš si to na špejli, nebo i tužku a musí se dívat na detail- třeba nos figurky, mašli pod krkem. je to bohužel hodně věc soustředění.
Evka 73 11091
26.3.2009 20:04:43
Lucie, díky za povzbuzení, zatím máme jenom trénovat na tužce (dívat se na bod a přibližovat směrem k nosu) a tím to cvičit. Až se prý zlepší, tak za měsíc - dva máme přijít na kontrolu a možná by nám dovolila cvičit u ní na nějakých přístrojích.

Zatím dostal recept na brýle, dneska jsme je byli vybírat, ty ceny mě docela dostávají. Ale vybral si takové které se mu líbili, tak snad je bude i rád nosit (aspoň chvíli :-) ). Objednala jsem mu do toho plastová skla, těch skleněných jsem se docela bála, aby vydrželi, syn je docela živější. Už sám doma trénoval a zkoušel i sestry a mě, jestli to umíme ~t~
Luciie Ostrava 95075
26.3.2009 19:16:11
Evi rozcvičit se to dá. Ale ej to běh na dlouhou trať. Jde to šíleně pomalu,ale dá se to dělat i u dospělého člověka. Chce to dnodenně cvičit konvergenci doma. Není to nic složitého a ortoptistka by měla tě to řádně naučit,a le nejdříve by to měla s klukem nacvičit sama.
Evka 73 11091
26.3.2009 18:09:33
Synovi objevila ortoptistka tuto vadu (neumí stočit obě očička ke kořeni nosu), bylo mi vysvětleno, že je většinou jedná o neměnný stav a většinou se to nepodaří rozcvičit. Přesto bych se chtěla zeptat, máte s touto vadou někdo zkušenosti? Podařilo se Vám očička rozcvičit a zlepšit to? Nebo je tu někdo z dospělých, zajímalo by mě, jakou máte s touto obrnou zkušenosti, v čem Vám třeba ztrpčuje život ...
frufrufru 94074
25.3.2009 10:10:52
Léčba šilhavosti spočívá z několika možností - rozkápavání atropinem,nošením piráta a dioptrií,z důvodu toho,aby slabší oko začalo více pracovat.Pak následuje cvičení a eventuálně operace a zase cvičení.Léčíme se zhruba od 3let,dnes v 8letech máme slabé brýle a v pohodě.Jako miminko nešilhal.PERCHTA
Lucka(S+J) 41427
9.3.2009 16:04:23
Ahojky,mám holčinu 2,5let.
když byla miminko tak šilhala pravým očkem k nosu pak nák nic a ted zase.Došli sme k dr. a prý šilhá na blízko.Tak nám naměřil 2,5d budeme mít za týden udělané půlené brejličky.Tak se chci jako lajk zeptat jelikož o brýlích a dipotriích nic nevím jestli je teda krátkozraká či dalekozraká a tak.~d~ a pak teda sem zapoměla či jít na kon za měsíc či za 3?
VeNov 92929
6.2.2009 14:03:53
A zkusili jste si nechat tzv ortoptický rozbor? Šikovná ortoptistka ho může udělat i u dětí kolem 1,5- 2 let. Možná, že může pomoci i ortoptické cvičení. Doktoři to moc nepropagují, protože preferují body za operace. Mám s tím dobré zkušenosti i kdzž mi z toho doktor trochu zrazoval.
lenty 75741
15.1.2009 13:51:11
Nasej dcerke sme kvapkali od 3 mesiacov do cca 1 rok kazdy den znasala ho vcelku dobre.V sucastnosti nosi okuliare s -18 dioptrii a okluzor,ktorym striedavo zakryvame prave a lave ocko.Je totiz silne kratkozraka a ma tupozrakost spojenu zo skulenim.Na okuliriky a okluzor si pomerne rychlo zvykla rano si ich vypyta a ma ich az pokial nejde spat.
Lemora 42963
15.1.2009 8:27:47
díky za názory
pro informaci - budeme kapat jednou týdně
nebojím se nějakých negativních účinků atropinu, spíš mám strach jak to bude celkově prcek snášet...
[<<Předchozích 640] Názory 641650 z 1094  [Dalších 444 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.