| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 690] Názory 691700 z 1094  [Dalších 394 >>]
Janet+sluníčko:-) 75570
14.5.2008 17:02:15
ahoj holky,
tak jsme se vrátili z optika, a chce se mi brečet...
kdybyste to viděly, ty lupy... hrůza...

Prý že při takovýchto hodnotách, se nic nedá dělat, objednali prý ten nejmenší průměr skel co vůbec existuje, ale prostě je to škaredé, nic víc prý pro nás udělat nemůžou
Maruška v nich vypadá jak nějaká postižená, vážně.
Navíc si je nechce na očích nechat ani pár sekund, říká že je nechce, že nic nevidí, a že prý chce svoje brýlečky. TAk nevím.
V pátek jdeme k té primářce, tak se poradím, co a jak. A možá nám napíše jedny brýle na dálku a jedny na blízko. To si myslím já.
Leonie, vy máte plusové nebo mínusové skla, prosím tě zjisti mi to. protože je to fakt pro mě důležité. Maruška má totiž plusové, jak normální dioptrie, tak i cilindrické, takže jí to v součtu udělá na jednom očičku tak devět dioptrií...
A říkala, že na normálních se to dá ztenčit, ale tohle je prý jiná technologie, a jinak to nejde - u bifokálních.
Jiný případ by prý bylo kdyby měla skla mínusová, to by prý je měla tenoučké, ale u plusek to prý nejde. Docela mi to se snažila fakt vysvětlit ta optička, i mi to kreslila, ukazovala v knížkách, jak to funguje, ale pro samé slzy jsem to ani nijak zvlášt nevnímala.
Říkala, že to máme zkusit, a poradit se s doktorkou, jestli to nebude lepší změnit, na ty jedny na blízku a jedny na dálku, aby to vypadalo aspon trošku ucházející.
Navíc nevím, nevím, jestli by tyhle maruška nosila. FAkt mě s nima vyhazuje, a říká, že to nejsou její brýlečky, že chce ty svoje. Že to jsou prý asi maminčiny, a nasazuje je mi, že prý jsem popleta. Asi přes ně nevidí. Nebo nevím.
Jinak rámečky jsou hezké, ale ty popelníky v nich. ....

Ted na těch brýlečkách, co tak má ráda, má cca pět a sedm dioptrií (i s cilindry - všechno plusové).
A tedka na těch nových, co nechce nosit, má :
Pravé oko: +3,5 a +2cyl do dálky
+6,5 a +2cyl do blízka
Levé oko: +4 a +2,5cyl do dálky
+7 a +2,5cyl do blízka

Moc by mě zajímalo, opravdu, jestli má Viki plusová nebo mínusová skla, a kolik přesně má dioptrií, protože lupy neměla. Ta optička říkala, že kdyby to měla mínusky, tak i deset dioptrií, by se dalo hezky zúžit, ale u plusek to nejde tak dobře, vždycky to bude hodně vystupovat. A u bifokálních skel, to nejde skoro vůbec.
Leonie + 2 lvíčata 70868
14.5.2008 12:45:33
No tak nevím po kom to Viki podědila. Já, manža a naši rodiče nic. Jen manželův bratr měl a má oční vadu. ale to prý tím není, říkali mi všichni dr. Prý se bere přímá línie a tam nic... I Lucy má zrak super, taky jí naše oční dr. pro sichr vyšetřila a vše OK.
Ale manžův bratr nosil od roku taky okluzory+brýle, páč šilhal. No ale jelikož švindloval a díval se spodem, tak se to asi nějak zanedbalo (to víte rošťák a to on teda byl) a tchyně na to asi až tak úplně nedbala.,..
Takže má oko tupozraké, navíc i v brýlích šilhá a má zelený zákal. Ale je to borec a je s ním sranda a dost s ním konzultuju Viki a vždycky mi poradí a vše dobře vysvětlí. Chodí ještě teď co 3 měsíce na kontroly.
elindra 28290
14.5.2008 7:26:08
Loro, to je teda děsný, že tě doktorka neposlala na oční :(:( Dneska bys vysoudila milion ;)

Ony ty vady bejvaj celkem dost dědičný, hlavně to šilhání, Lízinka to má po tatínkovi i když mi původně tchyně tvrdila, že mu jen skřípli hlavu při porodu... A když Líza začla chodit se zalepeným okem, tak si vzpomněla, že ona i její sestra taky nosily zakrytý oko. Takže tupozrakost se řešila už někdy v padesátých letech!
S tupozrakostí se dá něco dělat do 6, maximálně 8 let dítěte a čím dřív tím líp.
Když jsem si všimla, že Líza šilhá, tak jí byl rok, šla jsem k naší pediatričce, ale měla tam záskok a ta druhá doktorka mi taky tvrdila, že to nic není :( Ale žádanku na oční mi dala...
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 38107
13.5.2008 23:04:00
Loro - jsem v šoku, jak ti dr. zkazil oči!!! To jsem nevěděla, že se to může vyvinout v takový velký problém, když se nechá šilhání být!!! Je mi to líto.

Čočky mě v očích řezali a pálili, slzela jsem a ani x pokusů nepomohlo, taky jsem to ve 26 zabalila, od té doby jsem to nezkoušela (a že je to už let). Nevím jestli to bylo roztokem, spíše mi vadilo to něco v oku. No co - chlapi balit nepotřebuju, tak co, teď jsou fakt hezké brýle. A navíc manžel by mě bez brýlí nechtěl - to je pro mě ta největší pocta :-D
No ale každodenní a celodenní nošení kont. čoček je pro science fiction - vůbec nechápu, že to lidem opravdu nevadí a můžou je takhle nosit!!! Úžasné!
13.5.2008 22:08:51
Ještě mám dotázek na nosilky brýlí - maminky.
Nesnáším čočky, vůbec ne nemůžu mít - myslíte že je to těma operacema šilhání? Máte někdo podobnou zkušenost?
13.5.2008 22:05:32
Petsli - taky jsem z kolína :-)

Operace - mám osobní zkušenost - taky mě operovali dvakrát - poprvé asi v 9 letech a podruhé ve 13. No a poprvé to právě sprznili - místo dovnitř jsem začala šilhat ven, podruhé to už bylo lepší, ale oči stoprocentní nemám, ale kdo to neví, tak si toho nevšimne. Operace nic moc, ani stehy, hlavně ten pobyt v nemocnici mě deptal. Jo a taky jsem byla dvakrát na dlouhodobém pobytu na tzn. vycvičování očí, ale nepomohlo to, proto pak ty operace. Jo a řasy mi ostříhali a už mi nikdy nenarostli do původní délky ~f~~f~~f~

Elindro - držím vám palečky, aby vám to udělali dobře, snad už jsou jiné metody.

pa
13.5.2008 21:50:20
Řasy vám určitě holit nebudou. To stopro. Nám to nedělali nikdy. a to šlo si myslím o složité operace.
A ještě k brýlečkám: Maruška si je nechala dát od začátku, žádné problémy nebyly. Nosí je cca od roka a čtvrt. Do té doby měla kontaktní čočky. Sama si je i nasadí - brýlečky - vidí s nima lépe. Má vysoké dioptrie - s cilindry cca sedm a osm.
Zítra si jdeme pro nové brýlky - bifokální, tak jsem zvědavá, jak to bude zvládat. ;((
13.5.2008 21:47:38
TAk jsem tu zabrousila z naší jiné očičkovské diskuse, a dívám se tu - a tady je to rozjeté.
Petsi, prosím tě, a která doktorka vás operovala? V Motole?
No asi to není žádná hrůza , ta operace, viděla jsem jich už víc, těch dětí, po téhle operaci, ale každá operace dítěte je hrozná.;(( Navíc je šílené, to zalepení očiček na celý den, že prcci nic nevidí. To musí být fakt hrozné. ;((
Nám taky řekla doktorka, že prý nám asi nepomůže nic , ani zalepování, že nás operace nemine. Ale ještě to chci zkusit jinou cestou, Ona maruška zas tak moc nešilhá. My máme jiný problém. Vrozený šedý zákal. Máme po pěti operacích toho zákalu, a říkají, že pokud šilhání prý vznikne, vinou něčeho jiného, jako druhotné šilhání, tak většinou je nutná operace.;(( Ale taky jsem z toho moc smutná, a držím vám pěsti, at to zvládnete, a dobře to dopadne.

Leonie, ahojky...;)
elindra 28290
13.5.2008 21:40:05
My chodíme na Karlák, v Praze, bude jí to dělat doktorka co k ní chodíme s primářkou, nevím jak se jmenuje ta primářka, ale můžu to zkusit zjistit někde na netu.
S těma řasama mě asi zblbnul manžel, ale před těma skoro třiceti lety to asi chodilo jinak a nikdo se s ničím moc nemazal :(
petsli77 81158
13.5.2008 21:27:17
tak to nevím,my byly začátkem července a o koupání nepadla ani řeč,takže se koupala normálně~g~.Řasy ji neholily,toho se bát nemusíš...teda snad,ale jak říkám ,tady jí jenechaly.A odkud jste?Nám to dělali v Kolíně,přímo primářka z Prahy.
[<<Předchozích 690] Názory 691700 z 1094  [Dalších 394 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.