Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Uda |
| • |
3.5.2007 12:16:21
Ahoj,můj syn má 3 roky,půl roku nosí brýle,ale prý se operaci i tak nevyhne.Teď,v květnu,jdeme na kontrolu(FDN v Brně) a mám strach,že nás fakt na tu operaci pošlou.Úplně se mi dělá špatně a mám o synka veliký strach.Tak vám všem děkuji za příspěvky a popsání průběhu pobytu,operace atd.Jo,jedno očičko se mu stáčí ven a jedno trošku nahoru.ale prý je to u obou jen mírné,tak doufám,že když operace,tak že snad bude stačit jen ta jedna!Držte nám palce!Díky!
|
| sarks | 26335 |
|
|
25.4.2007 7:39:02
Další operace je většinou až se oči zkorigují od 1 operace jsme lepily oči až do té doby než to bylo nachystáno /zkorigováno /oči cvičené zalepovaním a druhá operace je už vyladění,šilhat bude pořád,ale už né tolik,já byla na operaci ve 4 letech a šilhám při unavě očí trochu taky,u nás to má celá rodina strabismus,a syn to zdědil po mně.
|
| Tomáš |
| • |
16.4.2007 18:04:29
Syn měl podobné problémy do 15-ti měsíců, oční nařídila okruzor a pohoda.Dnes má dva roky a nešilhá.Šilhal levým ven a dost, nyní se to někdy při únavě vrací.Ahoj Tomáš a malej Jirka z Berouna.
|
| Marťa |
| • |
31.3.2007 15:00:16
Ahojte maminky, ja maminko teda nejsem a doufa, ze jeste dlouho nebudu. Pred necelym tydnem jsem podstoupila operaci strabismu. Jednu jsem prodelala uz ve 4 letech, ale naprava nebyla dostacujici. tak jsme museli pockat do ukonceni puberty. Nyni mi je 18. Ocko me po operaci moc nebolelo, spise tak neprijemne rezalo, ale divenka, co byla semnou na pokoji, to hure snasela. Takze to je kazdeho vec jak daleko vnima bolest. Nyni mam mit kolidovy rezim,ale pri me aktivite to nejde moc dodrzet :o) A s kapanim a mastickama to neni slozite, 3x denne kapky a na vecer masticku. tak drzim vsem malym ditkum palecky, at jim to vyjde hned napoprve.
|
| Lenka a dva kluci | 57001 |
|
|
25.2.2007 19:50:12
fIRSTOVKO, NEBOJ BUDE TO DOBRÝ KAŽDÁ MÁMA SE BOJÍ KECALA BYCH KDYBYCH NAPSALA ŽE NE JE TO NORMÁLNÍ. KÁJA BRYLE SAMOZŘEJMĚ NECHTĚL MĚL VZADU GUMIČKU ABY MU NEPADALY A TO VÍŠ ŽE BYLY I SLZY.ALE PAK SI NAJEDNOU ZVYKNUL A BYLO TO. nOSIL BRÝLE KVŮLI ŠILHÁNÍ ALE MÁ DALEKOZRAKOST. nÁLEPKY JSME MĚLI TO BYLO DOST TĚŽKÝ UKOL PRO NÁS TO NECHTĚL. BOJÍM SE ALE TĚŠÍM SE ŽE BUDE MÍT LEPŠÍ OČIČKA. JSEM OPTIMISTA A TY BUD TAKY MOC USPĚCHU A OZVEME SE JAK JSME DOPADLI AHOJ LENKA
|
| Marie luisa | 57112 |
|
|
23.2.2007 13:32:31
Operace se rozhodně neboj,malý to snášel docela dobře.Důležité je taky jak už tady někdo psal nosit okluzor,to taky hodně pomáhá,ale nám nevyhovoval ten nalepovací,nám vyhovoval klasický umělohmotný co se nasazuje na brýle.Paní doktorka nám vysvětlovala,že lidský mozek se nedá odhadnout co udělá.Prostě u operace ty oči posunou tak,že jdou rovně a ten malý dětský mozeček,to může zase posunout mimo osu.My jsme byli na operaci ve čtyřech letech.Paní doktorka říkala,že by to mělo být hotovo než půjde do školy,aby měl potom čas na učení.Jo a na oční by jste měli zajít co nejdřív,protože čím dřív se s léčbou začne tím líp.Po operaci někdo brýle nosí někdo ne,to záleží na oční vadě,náš malý je krátkozraký,takže brýle nosí dál.
|
| Eva |
| • |
23.2.2007 13:01:23
Naše holčička byla na operaci v 18 měs. teď na 3,5 letech šilhá asi stejně jako před operací, takže půjdeme znova. Mudr. nám vysvětlovala, že u těchto vad je velice důležité používat okluze, je to vedle operace jediná možnost léčby.
|
| Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 38107 |
|
|
23.2.2007 12:43:49
Lenko, děkuju za tvůj příspěvek i když povzbudivý jak bych já chtěla teda není :). Vím, že ty operace nebyly pro mě nic příjemného, tak bych chtěla dítě ušetřit, ale vím, nedá se nic dělat.
Jenom se zeptám: ty brýle od 10 měs. nosil na krátkozrakost nebo na úpravu šilhání? A jak to u tak malého dítěte vůbec šlo? Neumím si to představit. Já jsem nosila brýle od 2 let a i tak byly pořád někde zatoulané o: |
| Lenka a dva kluci | 57001 |
|
|
23.2.2007 12:03:16
fIRSTOVKO , MŮJ SYN ŠILHAL OD ŠESTI MĚSÍCŮ A OD 10 MĚSÍCU NOSÍ BRÝLE PRVNÍ OPERACI MĚL V 2 LETECH A TED V BŘEZNU JDEME NA DALŠÍ.URČITĚ SE TO HNULO VYVOJ JDE VPŘED NA OPERACI BYCH HO DALA VŽDY VĚŘÍM DOKTORŮM A NECHCI ABY MI SYN POTÉ VYČETL, ŽE JSEM NIC NEPODNIKLA TED KDYŽ NOSÍ BRÝLE NEŠILHÁ KDYŽ JE SUNDÁ TAK JEDNO OKO UJÍŽDÍ ZNÁM MAMINKY CO PO DRUHÉ OPERACI DO ROKA U DĚTÍ ODLOŽILY BRÝLE AT TED MAJÍ POKOJ TAK SE NEBOJ
|
| Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 38107 |
|
|
22.2.2007 22:49:00
Klementino, jak jsi to myslela s tím, že operace šilhání udělají vždycky dobře? My šilhání operovali nadvakrát, protože po první operaci jsem šilhala ještě více než před ní!!! Dělá se to teď už nějak lépe než před 20 lety?
Taky mi tehdy ostříhali řasy a už mi nikdy pořádně nenarostly. Můj chlapeček má 7 měs. a taky šilhá, tak chodím na diskusi koukat a jsem smutná z toho, že ho budou asi taky operovat. Ale šilhá mnohem méně než jsem šilhala já. V kolika letech se tato operace dělá? (Mě operovali poprvé v 8 a podruhé ve 14 letech) Nevíte - dělá se operaci vždy i když je šilhání menší, nebo jsou nějaké metody na úpravu neoperační? My jdeme za 2 měsíce na první vyšetření. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.