| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 890] Názory 891900 z 1094  [Dalších 194 >>]
Andrea
  • 
24.1.2007 21:40:42
Díky moc krtečku my do Motola chodíme k doktorce. Nevim no, taky malou rozkapala, koukala světýlkem a pak jsme byly odesláni do centra zrakových vad. Tam zjistili, že má zrak na spodní hranici normy, tak já vlastně ani nevim, jestli se to dá brýlemi napravit. Jdeme do Motola zas v dubnu tak uvidíme.Možná to u nás není tak jednoduché dát brýle a hotovo, škoda, každopádně děkuju za odpověď.
Květulina+3 54769
24.1.2007 11:47:22
Andreo, já chodím s dcerou (03/05) taky do Motola. Náš ošetřující lékař je MUDr. Malec a jsem s ním maximálně spokojena. V 7 měsících jsme tam šly protože ji ujíždělo jedno ocicko. Zjistil ji, že na něm má -6 dioptrií. Nejdřív ji nakapal do očí a pak ji nějakým světýlkem vyšetřoval. Dostala brýle a okluzory. Sice byla dřina ji naučit, aby si je nesundavala, ale vyřešili jsme to tak, že ven do kočárku brýle, doma jen okluzor. Kdyby ses chtěla ještě na něco zeptat, klidně piš. K.
Andrea
  • 
22.1.2007 21:52:06
Starlenko prosím tě jak vám zjistili u vaší nejmladší holčičky kolik má dioptrií, že už v půl roce má brejličky.Je fajn, že už tak brzy ji umožnili, aby dobře viděla svět kolem sebe.nám pořád říkají, že malá asi hůř vidí, i to takzhruba vyšlo na jednom vyšetření, ale žádné měření dioptrií ji neudělali. Taky bych uvítala, kdyby řekli má tolik a tolik dioptrií dáme brýle a hotovo.Občas ji ujede očičko,a le nemá to pořád.Chodíme na oční do Motola.
elindra 28290
19.1.2007 10:36:09
Evo, díky za odpověď! :-) Vyptám se doktorky až tam příště půjdem. Zdá se, že dceru operace nemine a byla bych ráda, kdyby nemusela jít víckrát.
Eva
  • 
19.1.2007 9:49:40
Náš syn byl na operaci vloni v dubnu to mu byli necelé čtyři roky.Paní doktorka nás upozornila,že operace nemusí být jediná,protože nikdo neví co to očičko znovu udělá.Zatím se postavení očí drží.Ale kamarádky holčička je o půl roku starší byla opůl roku dříve na operaci a začala znovu šilhat chvíli po operaci.Ono je to asi u každého dítěte individuální.
elindra 28290
19.1.2007 7:54:33
Martino a Starlenko, můžu se vás zeptat v kolika letech mělo vaše dítě první operaci? Mojí dceři je dva a půl, má strabismus, 3 a 4 dioptrie, brejličky nosí zhruba od roka, taky okluzor. Paní doktorka zatím s operací čeká, už to vypadalo, že půjdeme na podzim, ale pak se jí začlo zdát, že oči víc střídá, tak prý ještě počkáme.

Starlenko, taky jsem se chtěla zeptat, vy jste počtali s více operacemi? Nebo je to tak, že se to prostě jakoby nepovede a časem dítě začne zase šilhat? Moje kamarádka má neteř, která byla asi na šesti operacích a teď se čeká, až bude děvčeti osmnáct a půjde naposled, prý se to pak už nezhorší, oko už neporoste.
Díky za odpověď. :-)
starlenka 35256
18.1.2007 18:20:27
Ahojky, máme tři dcerky ve věku 14,11 a 8 měsíců.Jen ta prostřední nenosí brýle.
Ta starší a nejmladší mají vrozený strabismus.Jen u té starší nám dali brejličky trošku pozdě až v 1 a 1/2 kdy jsme se dostali na Bulovku.
Ta mladší je má už od půli t¨roku.Obě mají dioptrie mezi 4-5 na obouch očích.

Ta starší je po 3 operacích a čeká ji ještě jedna v dospělosti.
Operace proběhla na Bulovce operovala Mudr. Žáčková s asistencí doktora Ondráčka.Moc jim děkuju.
Jen nevýhoda byla, že v tu dobu nebyl zvlášt dětský pokoj.
Ivana, Terka8/99, Šimon7/02 6929
16.1.2007 19:58:48
Ahoj,
Marti budu vám držet palce, určitě nezapomenu, protože ten den mám narozky;-)
Taky mně udivuje, že to Praha bere tak hopem... Já po naší zkušenosti v Brně byla ráda, že se holce tak věnovali, třetí den jí zkracovali stehy, aby ji nelechtaly, chodila na ortoptiku, různá měření, prostě jsem ten týden byla ráda, že je pod dohledem. Budeš pak aspoň ambulantně často na kontrole? A co stehy?
Tak hlavně ať neonemocníte a vše zvládnete! Terka má neštovice, tak čekám, co na to Šimon;-)
Martina_Sam_Nath 8848
11.1.2007 16:23:24
já už začínám být taky pomalu, protože už nám termín přišel i dopisem a tam je, že nástup máme až toho 13. Teda v den operace. Tak jestli to bude jen s jednou nocí na přespání po....nevím. Budu tam volat, ale ejdřív musím dát dohromady všechno na co se chci zeptat, ať nevolám víckrát. Škoda že nemají mail, přišlo by mi to jednoduší, nějak se už po telefonu neumím tak rychle a přesně vymáčknout :o))
Marie luisa 57112
8.1.2007 16:30:12
Docela mě udivuje,že už po několikáté čtu jeden den operace druhý den domů,my jsme byli na operaci v úterý a domů jsme šli až v pondělí.A to jsme neměli žádné problémy normální průběh operace.A to malému dělali jenom jedno oko.
[<<Předchozích 890] Názory 891900 z 1094  [Dalších 194 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.