| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 940] Názory 941950 z 1094  [Dalších 144 >>]
Alička 21687
17.5.2006 10:06:52
Lucka byla tupozraká (já v dětství taky), takže jsem to nechtěla nechat být. Ona tupozrakost, jak už to tady někdo psal, se musí vyléčit do 6 let. A jí to oko ujíždělo hodně, tak mi bylo divné, že je to normální, ono jí třeba uteklo až do koutku, když to druhé bylo narovno. A dioptrie měla docela velké, oni se nasazují větší a potom, po sundání se snížily. Pokud nemáte naměřené dioptrie, tak to je fajn. Dej potom vědět, jak jste dopadli:-)
Markéta - Verunka a Daneček 16351
17.5.2006 9:17:25
Aličko děkuju. Jsem vděčná za každý názor, protože já o tom vím houby. V září jdem na kontrolu k jiné doktorce, takže budu znát i názor jiného odborníka. A Daneček už bude trochu větší tak doufám, že i spolupráce s ním bude lepší a ty očička mu změřej. Včera se podařilo jen jedno, pak odmítl otevřít oči. Ale podle ručního měření je bez dioptrií. Takže uvidíme.
Alička 21687
17.5.2006 8:25:27
My jsme byli s dcerou ve dvouletech u oční, protože taky šilhala a dr, nám řekla přesně to samé jako tobě. Má široký kořen nosu a má na to právo šilhat. Ale chodíme i k jiným dr. (endokrinologie) a tam jsem se zeptala na to šilhání a poslali nás k jiné oční (do Motola) a ta řekla, že se to musí hned řešit, protože je tupozraká. Dostali jsme okluzor na celý den (byla alergická na hypoalergenní), brýle a tak je asi od tří let nosíme. Dcera už po roce okluzor nenosí a už má snížené i dioptrie a je docela v pohodě. Má 6 let.
Tak držím palečky ať to dopadne opravdu tak, že je nebudete potřebovat.
16.5.2006 19:57:44
Ahoj, tak jsme dneska byli u oční lékařky a dopadli jsme myslím dobře :-) Dan prý šilhá proto, že má široký kořen nosu a s růstem hlavičky by se očička měli srovnat. Vyšetřila mu i oční pozadí a všechno je v pořádku. Takže zatím nebude ani operace ani brejličky. Máme přijít v září na kontrolu a doktorka zkontroluje jak se to vyvíjí :-)
Tak moc děkujeme za držení palečků :-)
elindra 28290
11.5.2006 20:07:17
Moniko, lepit můžeš začít určitě hned, já jsem nejdřív asi dva měsíce lepila a pak teprve jsme dostali brýle. Tupozrakost se dá vyléčit do šesti, maximálně osmi let, je dobrý začít co nejdřív.
Dneska jsem byla s Lízou na očním (je jí 22 měsíců), ráno jsem jí rozkapala oči abychom až tam přijdem šly rovnou na vyšetření a nemusely tam půl hodiny čekat. Měla se podívat do autorefraktoru, což neudělala :-( Ten měří přesně dioptrie a ještě něco. Přitom jsme tam poslední dva měsíce chodily každej tejden to zkoušet a skoro vždycky se tam podívala, dnes prostě ne. Dupala nožičkou a říkala ně ně ně... Ach jo. Ale doktorka jí to pak změřila nějak ručně a má teď +3 a +4 dioptrie.
Ivana, Terka8/99, Šimon7/02 6929
11.5.2006 13:36:02
Ahojky,
nakouknu a co to vidim Martino? To je fakt sila, chudacek malinkej! No hlavne ze to dopadlo aspon takhle a drzim palce, at uz je to ok!!!:-)
Moniko presne tuhle vadu mela moje Terka, tupozraka, dalekozraka a silhani. Ty dioptrie se davaji predimenzovane prave kvuli tomu silhani, aby ty ocka tahly a prestaly silhat. Terce i posunovali stredovou osu. Ale nepomohlo. A protoze uz mela skoro sest roku, do kdy se nejlip leci tupozrakost, tak to rychle resili operaci. Vcera to byl prave rok:-) Pomohla stoprocentne, nesilha, tupozrakost je pryc, uz od ledna jsme i bez okluze a dioptrii ma jen kolem dvou. Ale vy mate jeste dost casu resit vse brylemi:-)
Monika - Prokop-Kryštof-Jáchym 15223
10.5.2006 22:50:06
Ahoj, asi posledni pulrok se nam zdalo, ze nas temer trilety syn silha a v poslednim mesici se to zhorsilo a museli jsem jit k lekari...Lekarka zjistila, ze je tupozraky a dalekozraky a rekla, ze budeme zacinat na 4 a 3,5 dioptriich a postupne je bude jeste zvysovat.U lekarky byl s malym manzel, takze prd vim...Chtela jsem se zeptat jestli je to 100% urceni dioptrii, kdyz Prokupek nespolupracoval.Me se totiz vubec nezdalo, ze by spatne videl.Jeste mame okluzor a mame lepit dva dny levy ocicko a pet dni pravy.A jeste nevim zda uz mame lepit naplasti ted, kdyz jeste nemame hotove brylky, mno, vidim, ze tam budu muset zitra zavolat.
Mejte se fajn.
Ivana, Terka8/99, Šimon7/02 6929
9.5.2006 10:46:11
Market dej vedet, budu drzet palce!
Sarks vam se silhani vratilo po tak dlouhe dobe?:-( No to jsi mne moc nepotesila. Tak at je malej brzo ok a uz zadnou operaci nepotrebuje!!!
sarks 26335
9.5.2006 5:22:02
Ahoj tak my byli ted je to měsíc skoro,poprvé jsme byli ve 14 měsících to jsme byli týden v nemocnici,a ted v 5,5 letech 3 dny na propustku domů,kapaly jsme 5x denně a mazali na noc,špatně se to hojilo,měl to zduřené,ale dostaly jsme další kapky a ted už je to lepší,lepíme ještě oko okluzorem,na operaci byl vždy se 2 očima.
8.5.2006 22:27:04
Ivano, děkuju. Ten okluzor mě napadl, no není to nic moc, ale docela jsi mě uklidnila. On nešilhá moc, vlastně šilhá jen když se na něco zadívá - soustředí. Doktorka to doporučení napsala hlavně kvůli mé vrozené vadě. Tak snad se to vyřeší ať už jakkoliv.
Na oční zajdem asi ve čtvrtek, tak dám vědět jak jsme dopadli.
[<<Předchozích 940] Názory 941950 z 1094  [Dalších 144 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.