Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ivana, Terka8/99, Šimon7/02 | 6929 |
|
|
8.5.2006 18:18:08
Jo a ještě k tomu vrácení do původního stavu šilhání: prý záleží na tom, jak se doktorům u operace povedou svaly připevnit, někdy se to nepovede tak akorát a pak je nutná další operace. Naštěstí u nás to vypadá slibně, rok po operaci jsme na 100% ok a od ledna už ani nelepíme okluzor:-) Ten by vás případně čekal taky, zapomněla jsem napsat, že se léčí brýlemi a okluzorem (lepení očiček na určitou dobu během dne).
|
|
|
8.5.2006 18:14:59
Ahoj, Terka byla rok a půl léčená právě brýlemi a ortoptickým cvičením. Bývá to prý účinné, bohužel dcerka k šilhání měla i tupozrakost (kromě dalekozrakosti), takže museli šilhání rychle vyřešit operací, protože tupozrakost se nejlépe řeší do šesti let, nejdýl do osmi, pak už oko vidí špatně nebo vůbec. Takže ji operovali a díky tomu už oči spojují obraz (viděla všechno dvakrát) a má prostorové vidění:-) Takže záleží na případných dalších okolnostech a časových možnostech. Tvůj chlapeček je ještě malý, takže určitě budete mít případně dost času na konzervativní léčbu:-) Ahojky.
|
| Markéta - Verunka a Daneček | 16351 |
|
|
8.5.2006 17:47:49
Ahoj, mám zjistili šilhání teď. Synek má rok a půl. Zatím máme doporučení na oční, tak uvidíme jak dopadnem.
Myslíte, že se to dá spravit třeba jen brýlemi? Mě doporučoval doktor operaci, když mi bylo asi 6 let, ale upozornil nás na to, že se oči stejně vrátěj tak jak jsou zvyklé :-( Takže mám docela strach, že se dostanu do situace, kdy se budu muset rozhodnout jestli operaci ano, nebo ne. |
|
|
8.5.2006 8:36:44
Ahoj, moje dcerka byla na operaci loni, to jí bylo necelých šest, teď 10.5. to bude právě rok. Operovali ji v FDN Brno. Jeden den příjem, konzultace s lékaři, od půlnoci ani jíst, ani pít. Ráno oblbováky, na sále něco přes hodinu, operovali jí obě očka. Podle mně je nejhorší probírání z narkózy, první půl hodina byla kritická, to se strašně zmítala, musela jsem ji zavinout do přikrývky, aby si nestrhla obvazy. Děti bez rodičů sestry přivazovaly plenkami k posteli:-( Po té půl hodině už trošku vnímala, takže si dala domluvit a už si na oči nesahala, spala až do odpoledne, ale neklidně. Pak už jí dali po troškách pít, některé děti po narkoze zvracely:-( Večer dostali holou krupičnou kaši. Obvazy měla taky do rána, pak kontrola. Nemohla oči otevřít, tak jí kapali nějaké umrtvující kapky, po nich to šlo. Dcera měla pořád velké bolesti, oprotoi jiným dětem, nechtěla koukat, až třetí den zjistili, že jí nechali moc dlouhá zakončení od stehů a ta vlákna ji v očích píchala...takže se tři dny trápila. Pak už bolesti neměla žádné, jen krvavé oči, vstřebávalo se to asi dva týdny. Tady se mast nedává, jen jí 5x denně kapali kapky, byli jsme v nemocnici týden, děti chodily na ortoptická cvičení. Po týdnu nakapali opět znecitlivující kapky, vytáhli stehy a pak nás pustili domů. Takže tak;-)
|
| tejina | 39561 |
|
|
7.5.2006 20:11:18
Ahoj Kokyno.Mám dnes už téměř jedenáctiletou dceru,která od narození šilhá.První operaci prodělala když jí byl rok a druhou asi ve čtyřech letech. V nemocnici jsme strávily vždy 3dny.Z toho první nástupní den udělali ještě znovu oční vyšetření a kapali dcerce kapičky do očí.Tuším ,že to bylo každé dvě hodiny až do večera než šla spát. Druhý den ji operovali. Večer před operací za mnou přišel ještě anesteziolog a probral se mnou případné alergie a zda nemá jiná onemocnění kromě těch očí. Od půlnoci už malá nesměla nic jíst ráno dostala nějaký sklidnující sirupek po ,kterém byla jak opilá a asi za půl hodiny jela na sál. Na sále byla necelou hodinu. Délka výkonu asi závisí jak velké je to šilhání. My měli bohužel ten nejvyšší stupen.:-( Po operaci musí mít obě oči závázané a to až do dalšího dne. To bylo horší v tom roce kdy neustále plakala a strhávala si obvaz,ale v těch čtyřech letech už jsem jí dokázala vysvětlit,že to musí vydržet. Četli jsme pohádky a tak. Třetí den ráno se obvaz sundal pan doktor zkontroloval očka pohledem a dcerka musela různě stáčet zrak doprava,nahoru,dolů a tak dále.Po sundání obvazu je to asi pro dítě nepříjemné oči jsou krvavé a hodně slepené mastičkou. Dcerka říkala,že ji to malinko pálilo,ale nic hrozného co by se nedalo vydržet.Ten třetí den nás pak i propustily a doma jsme mazali mastičku po celé délce oček na spodní víčko. Nevzpomínám si už tedy jak dlouho to bylo ,ale vím ,že se to pak rychle hojilo. Vůbec se tedy neboj a přeju at to máte rychle za sebou. Pokud tě bude ještě něco zajímat tak se ptej.
|
| kokyna | 45066 |
|
6.5.2006 20:17:42
Dobrý den maminky, chtěla bych se vás zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s operací strabismu. Mám 9m.dceru, která tuto operaci musí podstoupit, chtěla bych o tom vědět víc informací. Jak vše probíhalo a po operační stav a tak. Strašně moc děkuju.
|
| eli74 |
| • |
23.3.2006 21:24:37
já vím, že jsou i horší věci. už se na ty brýle těším :)). budeme je mít za týden a hlavně, že už nebude šilhat. vybrala jsem růžový se želvičkou. každý den jí to nadšeně připomínám, jako že bude želvička a jak jí budou slušet, snad si zvykne..
|
| elindra | 28290 |
|
|
23.3.2006 20:31:41
eli74, já mám taky 20 měsíční dcerku :-) Má brýle na celý den + na třičtvrtě dne zalepujeme oko, 6 dnů pravé, v neděli levé. (zatím, časem by se to mělo střídat pravidelně) Má 3+ a 2+ dioptrie. Oko se zalepuje proto, že když dítě šilhá, kouká jen jedním okem a druhé nepoužívá, kdyby se to tak nechalo, nepoužívané oko by se nenaučilo vidět. Jakoby se přerušilo spojení mezi okem a mozkem. Správně koukat a rozlišovat se děti učí, když se tohle zanedbá, tak po 6 roce prý s tím už nejde udělat skoro nic. Jmenuje se to tupozrakost. Brýle jsou na dioprtie, u nás je to tak, že to slabší očko utíka víc, takže se víc kouká tím lepším (pochopitelně).
V pondělí jsme byly na kontrole a Lízinka nespolupracovala. Doktorka ji potřebuje vyšetřit přístrojem, který dost přesně změří dioptrie, ale ona se tam odmítá podívat... Tak jsme se dohodly s Dr. že tam budeme chodit na zkoušku každej čtvrtek aby si zvykla a naučila se tam dívat. Tak jsme tam dneska byly a podařilo se změřit jedno oko! Tak z toho mám radost. Druhý už nechtěla, byla unavená a protivná, utíkala tam po celým oddělení... eli, já jsem z toho ze začátku byla taky nešťastná, ale pak se mejm kamarádům narodila postižená holčička a já si řekla, že nějaký brejličky je prd. Brejle nosí kdekdo a medicína jde dopředu. Může nosit čočky, brejle bejvaj i hezký, no prostěsi myslím že jsou mnohem horší věci, ale to jistě víš :-) |
| Renda |
| • |
23.3.2006 19:56:28
Záleží na tom, co má za vadu. Dcera je pouze dalekozraká, náplast jsme také nedostali.
|
| eli74 |
| • |
23.3.2006 19:44:33
tak jsme až po třetí kontrole dostaly brýle +2 a +2,5. doktor konečně přišel na to, že s očima něco má. četla jsem tady o lepení oka náplastí, jaký je rozdíl mezi tím dostat brýle a nebo náplast? ještě jsem nás raději objednala do motola, protože si budu jistá, až budu mít i druhý názor. narovinu se přiznám, že jsem to trochu obrečela :)). jenom zkoušení brejliček u optika byl horor a to brýle musí mít na nošení celý den. má tak dlouhý řasy a nádherný oči. ach jo...
eli74 |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.