| Tečka. | 132715 |
|
7.6.2016 17:00:01
Mám to úplně stejně, při stresu vidím podstatně hůř na blízku. Když jsem v pohodě vidím bez problémů.
Podle psychických příčin nemocí to znamená, že odmítám vidět věci, které mám přímo před nosem a v současnosti - docela to sedí Při krátkozrakosti to naopak má znamenat, že se ten člověk nedívá do budoucnosti ... |
| Afima | 93790 |
|
|
7.6.2016 16:03:23
Muj manzel mel nekolikatydenni epizodu rapidne zhorseneho zraku, kdy jsme si v utery posilali nekolik sms a ve stredu uz nebyl schopen precist ani jedinou. Tudiz ztrata ostrosti zraku doslova behem nekolika hodin. Prohnali ho vsemi moznymi vysetrenimi, od odberu krve po CT. Nic. Zrak se upravil behem nekolika tydnu sam a jako pamatku mame doma dvoje bryli na cteni. Meli jsme tehdy stresove obdobi, ale netroufla bych si tvrdit, ze to bylo zpusobeno prave tim. Rozhodne bych na to nespolehala a utikala k doktorovi, protoze u manzela vyslovili podezreni na nador, ktery se nastesti nep[otvrdilo.
|
| Raduza | 68805 |
|
|
7.6.2016 15:47:41
Já myslím, že možné to je. Včera jsem si nemohla ani třísku vyndat. Když jsem ve stresu nebo hodně unavená, hůř vidím. Jinak dobře.
|
| Beruška+J02A07T10 | 48718 |
|
|
11.9.2015 9:04:52
omlouvám se, už jsem to pak dočetla.. syn asi bude mít tedy -0,75, ikdyž mám pocit, že tam na papírku bylo napsáno u dr +0,75
|
| Tussi + 3 | 50048 |
|
|
10.9.2015 21:29:03
Male detaily pri kratkozrakosti se vidi dobre.
Ale v normalnim zivote by byl docela nepouzitelny - to by videl jen barevne fleky, shazoval hrnky ze stolu, slapal po vecech... A divne je, ze dr.nameri hodnotu 6 dpt, a bryle chce predepisovat v lednu... Ja tyden pred laser.operaci (mela jsem -10dpt, ale 20let stare bryle o sile -5,5dpt, nosila jsem KC) trpela jak zvire... Nic, fakt NIC jsem nenasla. A deti dobrovolne uklizely, jinak bych jim rozslapala hracky |
| L |
| • |
10.9.2015 21:17:38
Moje ocni lekarka tomu rika akomodacni krec, dite neuvolni oko. Neteri vylezlo 6 dioptrii a vidi bezvadne.
|
| Beruška+J02A07T10 | 48718 |
|
|
10.9.2015 20:31:00
tak to je nějaký divný
syn 5 let, má na jednom oku 0,75 a nepřečte poslední řádek.. to se 6 ti dioptrama fakt není možný, šla bych jinam... |
| Dari79 | 114243 |
|
10.9.2015 19:54:32
Vadu mít může a všimnout sis nemusela. Já mám na jednom oku (teď v dospělosti) +4 a bez brýlí vidím naprosto normálně na dálku i na blízko, druhé oko a mozek si to umí zkorigovat.
Průser je, že 6 let je dost hraniční věk, aby se dalo ještě něco zachránit do budoucna, aby nebyl na trvalo tupozraký, příkladně. Takže v tvé situaci bych klusala na kliniku na pořádné vyšetření, pokud se + dioptrie potvrdí, nosit brýle, příp. okluzor, chodit na oční cvičení... dokud má oko ve vývoji... Mě se v dětství + dioptrie snižovaly asi o čtvrtku jednou za 2 roky, v dospělosti může mít oči v pohodě. Osobně preferuji +vadu před -vadou... ![]() |
| Kočanská |
| • |
10.9.2015 18:23:46
Zdá se mi to jako nějaká blbost. Podle mě byste tak velkou vadu poznali - prostě byste viděli, že synek vidí špatně.
Také jsme měnili oční lékařku, protože dcerce neustále přidávala dioptrie a když se to začalo šplhat ke 2-ma, tak jsem řekla DOST. Moc dobře vím, že s takovou vadou, už člověk určitě nevidí třeba číslo tramvaje nebo se to prostě pozná - dcerka vidí vše. Šli jsme k jiné a zatím doporučila vůbec brýle nedávat a pouze vadu sleduje a chodíme tam 1x za půl roku na kontroly. |
| Marky + 2 | 135358 |
|
|
10.9.2015 17:00:30
Jak tady čtu všechny příspěvky, tak se jen utvrzuji v tom, že vyměníme paní doktorku. Sestra mi dnes jednu doporučila, tak se zkusím zítra objednat. Doufám, že nedostaneme termín v lednu :-D
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.