| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šedý zákal

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 86  [Dalších 26 >>]
luciliš 74122
30.5.2011 15:35:19
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na detaily co se týče pobytu a operace šedého zákalu v Motole. V červnu jdeme na operaci. Dcera má 16 m, jsem z toho "mírně" vystresovaná. Budeme prý týden hospitalizovány. Jsme z Moravy.
Nevím na co se mám připravit, co se sebou sbalit? Jsou k dispozici nadstandardní pokoje? Nebo nás tam bude víc maminek s dětmi? Mám se sebou brát hodně hraček? Nebo tam nějaké jsou? Jsou tam návštěvy povoleny non-stop? Mám téměř tříletého syna, nevím jak to bude bez maminky zvládat a taky jak to bude zvládat maminka bez něho ~6~?
Děkuji za veškeré informace. Lucie
Dita Niederhoferová
  • 
11.5.2011 12:15:56
Dobrý den, chtěla jsem se Vás,prosím, zeptat. Mé dceři diagnostikovali teď v pěti letech vrozený šedý zákal. Přišlo se na to až teď,kdy jsme si všimli,že jí sem tam ujelo očko. Nikdy jsme si ničeho nevšimli a tak jsme z toho s manželem opravdu v šoku. 20. června nastupujeme do Brna na operaci,tak jsem se Vás chtěl zeptat,jestli jste byli v Černém Poli. A zda jste byla v nemocnici spokojená a vše proběhlo v pořádku. Děkuji moc Dita
vevin 91796
2.3.2011 20:30:25
Ahoj,tak potom doporučuji kontaktovat http://www.ranapece.cz/ , nám teda dost pomohli a doporučí co a jak dál a určitě potom oční školku.
Jestli máte zákal jenom na jednom oku, tak bude nejdůležitější lepení okluzoru, ale to asi víte.
Kdyby Vás ještě něco zajímalo, můžete písnout na mail:-)T jsou skoro 4 roky, tak už máme lecos zasebou, ale určitě by mě zajímalo i jak to dělají třeba v Brně. U nás teda následná péče u očního žádná, doporučil lepení, dítě vidí obrázek na 3 metry? nevidí-slepá, přijdtě na další kontrolu za pul roku:-((
žanka 116261
2.3.2011 19:10:19
Ahoj, operovat nás budou v Brně v dětské nemocnici. Uvidíme co nám řeknou po vyšetření. Ještě jsme ve spojení s primářem oční oddělení v Kyjově, tam chodí přítel (taky měl v dětství š.zákal) a když se nám něco nezdá, tak to ještě probíráme s ním. Na prvním vyšetření v dětské v Brnětam byla celkem dost nepříjemná lékařka, ale na druhým už byl primář a to bylo úplně o něčem jiném. Tak snad to bude dobré
vevin 91796
2.3.2011 8:04:58
Ahoj,dcera byla na operaci š.zakalu v asi 1,5 roce, zjistil se taky pozdě. Operovali ji na Vinohradech, dostala rovnou čočku na pořád, potom brýle asi plus 1dioptrie, podle toho co naměřili, bohužel má silnou tupozrakost, musíme lepit zdravé oko. Naštěstí má pravé oko zdravé.Můžu se zeptat kde vás chtějí operovat? Šedý zákal většinou dělají v Motole.
žanka 116261
1.3.2011 23:44:26
Ahojte, ráda bych se zeptala jestli někdo nemáte zkušenost s operací a následnou péčí šedého zákalu u dětí. Synkovi budou dva roky a má vrozený šedý zákal (zjistil se až v 1,5 roce). V pondělí máme jít na vyšetření v celkové narkoze a zároveň snad i na operaci jednoho očka. Mám obavy hlavně z následné péče. Všude píší, že se dá slabší nitroční čočka a zrak se pak dorovnává klasickými čočky nebo brýlky. Mám starch jak dvouletýmu klukovi budu vysvětlovat, že si musí nechat nasadit čočku nebo dát brýle. Tak prosím pokud někdo něco víte jak na to, anpište. Děkuji
Laleida 92197
23.1.2011 14:25:43
nemá asi smysl jí vůbec něco říkat, v úterý jde na operaci s druhým okem, takže není vhodná chvíle a nevím fakt, zda by to mělo vůbec význam
veverkaa
  • 
23.1.2011 13:28:58
tak jí řekni, to s tím slzným filmem - to je fakt. je jím neustále pokryto oko, při pláči se jen produkuje více slz a proto, že jich je hodně, odtékají z oka ven. čočku má uvnitř oka a pláč na ní nemá vliv. :-)
Laleida 92197
23.1.2011 13:04:15
No právě přesně tak nějak to je jak píšeš, že se mě tím snaží nějak ovládat.
veverkaa
  • 
23.1.2011 12:41:51
taky si myslím, že to je blbost. vždyť operace zakalené čočky nemá nic společného se slznými kanálky. a jestli si myslí, že by se jí těmi slzami "zvlhčilo oko nad únosnou míru" (tohle je prosím absolutní blud), tak je vedle jak ta jedle. vždyť i za normálních okolností je oční bulva pokryta slzným filmem. při pláči se produkuje jen více slz a z oka odtékají, protože jich je prostě hodně. buď jí toto někdo nabulíkoval, nebo se tě snaží tímhle nějak ovládat.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 86  [Dalších 26 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.