| Janet+sluníčko:-) | 75570 | 
|   | 9.1.2010 18:24:21 Zkušenost mám. Moje dcera má vrozený šedý zákal - na obou očičkách.  pokud to zákal je, tak ta operace je opravdu nutná, ale jen v případě, že ten zákal je v zorném poli. někdy je třeba jen na okraji zorničky a ve vidění nepřekáží, a tak se to nechá tak, až do doby, kdy vadí vidění. ale to jim řeknou v Motole na vyšetření. možná ho budou chtít i na vyšetření ve slabé narkoze. oni to tam tak chtějí. tam se ukáže úplně všechno. prohlídnou i sítnici a vše okolo. my jsme z ostravy. a jezdili jsme taky do Motola. jsou tam prý na to největší odborníci. pokud by to chtěli operovat, tak malému odsají tu jeho zkalenou čočku. a malým řezem mu tam dají umělou nitrooční čočku. očko je do druhého dne rána zalepené. ráno ho odleppí - vizita. a pak se kapou kapky. v nemocnici jste tak tři dny. pak samozřejmě podle toho , jaké je vidění toho očička, tak jak tu kdosi psal, je možné, že se to zdravé zalepuje okluzorem, aby to "nemocné" víc koukalo. Dcera ted chodí do oční školky, jedno očko používá méně,tak jí to silnější taky zalepují, aby to slabší víc makalo. pokud máš ještě nějaké dotazy, tak se ptej. držím palečky  | 
| hrúda | 85616 | 
| 9.1.2010 18:20:51 Pokud to bude jen zánět, tak by to snad mělo jít nějak přeléčit. Nebo dr hovořila o operaci i v případě, že se o zákal nejedná? Určitě proběhnou ještě nějaká vyšetření, kde se upřesní oč jde.  | 
| verunecek+Míša4/07+Domík9/10 | 48596 | 
|   | 9.1.2010 18:19:06 oni to zatím nevědí jistě doktorka si není jistá,protože když za ní tatínek šel tak mu řekla,že ten šedý povlak se rozkapal,jenže když byla u miminka tak jim tohle neřekla,tak oni nevědí jestli to tedy bude zákal nebo ne | 
| hrúda | 85616 | 
| 9.1.2010 18:15:14 Tak na tohle jsem nedávno koukala v nějakém dokumentu. Miminko tam mělo podobný problém, zákal v jednom očku. Mamince tam bylo vysvětleno, že operace je nutná, aby dítě v budoucnu vidělo. Přímo tam řekl, že pokud by na rok zašili víčka dospělému člověku, nestalo by se nic, u novorozence by byl zrak nevratně poškozen. Miminko tedy bylo operováno a poté mu bylo zalepeno zdravé očko, aby to operované bylo nuceno pracovat na plno. Šlo o opatření dlouhodobé, hovořili o roce. Každopádně držím pěsti, ať je synoveček v pořádku.   | 
| verunecek+Míša4/07+Domík9/10 | 48596 | 
|   | 9.1.2010 18:04:07 Hezký zasněžený podvečer,prosím o radu nebo zkušenosti. V pondělí se mi narodil synovec,je to krásnej zdravej chlapeček,ale včera před propuštěním se doktorce nelíbilo jedno očičko a tak je ještě poslali na oční,tam rodičům doktorka řekla,že má nejspíš šedý zákala a za ním ještě nějakou infekci,sice si není jistá,ale prý pokud to v Motole potvrdí kam ej posílají na lepší přístroj,tak bude muset na operaci.Máte s tím někdo zkušenost můžete ji trochu uklidnit?ona jen brečí,protože jí doktorka řekla,že je i možné ža na oko neuvidí nebo špatně,nechápu nevědí co to je,zda to není jen infekce a hned je strašej:( | 
|   | 10.2.2009 20:45:26 Vevin, dej pak prosím sem vědět, jak jste dopadli, a jak pokračujete.  Držím palce! | 
| vevin | 91796 | 
|   | 19.1.2009 23:01:04 Ahoj Janet, nám ze začátku ten zákal vůbec nebyl vidět, dokonce si myslím, že něco i viděla, ale to nevím. Teď se to tak zhoršilo, že už si toho i každy kdo se trochu koukne všimne. Já jsem se jí totiž do očiček vždycky dívala a nikdy mě nenapadlo, že je to šedý zákal. Naše mamka má taky šedý zákal(ten ve stáří co se potom operuje) a taky tam nic zvláštního nevidím a dokonce na to oko normálně vidí. No tak uvidíme po té operaci, snad to dobře dopadne. Až budou nějaké pokroky dám vědět. Hodně štěstí i vám! | 
|   | 16.1.2009 22:33:11 Ahoj Vevin, o Vinohradech jsem opravdu neslyšela, tak nepomůžu. Znám jen případy z Motola.   A jak velký ten zákal je? Naší malé totiž očka ujížděla dolů, tak jako že jí občas bylo vidět nahoře bělmo, protože zákal byl hooodně silný a viděla prý jen na periferii - na okrajích, ve středu to měla fakt hooodně zkalené, takže tam vůbec nic neviděla. A málo fixovala na tři měsíce hračky, toho si všimli v nemocnici, kde jsme se ocitli se zažívacími potížemi. Ani mě to nenapadlo, spíš jsem si říkala, že je asi ještě malá, že si někdy nevšímá hraček, když jsem jí je ukazovala. A taky jsme měli tou dobou skoro všecky její hračky takové, že vydávaly nějaké zvuky, takže ona šla i za zvukem. Tak jsem si toho nevšimla. A naše dětská ta už vůbec ne. Maruška měla taky ještě jinou vadu a to se dalo vyřešit, měla nějak zvláštně vyklenuté to očko vevnitř, ale právě doc. Barákové se to i tak podařilo tam nějak tu umělou nitrooční čočku upevnit. Bylo to prý složitější, ale šlo to. A paradoxně nám dělalo hodně dlouhou dobu paseku to druhé očko, to které měla vevnitř normální. To měla pak po operaci třikrát sekundární kataraktu.  takže si toho taky vytrpěla.  Takže ani dioptrie malé ještě neměřili? Mařenka teď nosí brýlečky a má je moc ráda. Asi půl roku (od osmi měsíců) jsme bojovali s kontaktními čočkami. Ale bylo to pro nás neúnosné. Takže máme brýlky a je to super. Akorát dioptrie se nám nějak nechtějí snižovat.  a trochu šilhá - bez brýlí dost, takže uvidíme co bude....  Budu ráda, když dáš vědět, jak pokračujete a držím moc moc palečky....  | 
| vevin | 91796 | 
|   | 16.1.2009 20:27:13 Ahoj Janet, zákal máme vrozený, ale náhodou se na to přišlo až kolem roku, v porodnici(Krči) to nezjistili. Všimla jsem si toho já, jako že má takové zvláštní očičko, šli jsme k dětské a ta nás potom poslala rovnou do Vinohrad. Prostě tam spádově patříme. Ptala jsem se jí jako jestli by nebyl lepší Motol, ale prý ne. No nevím. Jinak tam máme ještě nějakou další vrozenou vadu, tak nám moc nadějí nedávají, ale já pořád doufám, že až to zoperují, tak se to očičko rozkouká. Druhé má snad v pořádku, ani nijak nešilhá nebo něco, tak proto dokud se jí pořádně nerozjel ten zákal nebylo ani nic poznat. Díky moc za informace a kdyby jsi náhodou šlyšela něco o Vinohradech, dej prosím vědět. | 
| Mišyčka a Minimišyčka | 54148 | 
|   | 16.1.2009 8:50:02 Ahojky, náš taťka ležel na Vinohradech, tam jsou taky odborníci a taky myslím, že dobří. Už jen třeba byl s jedním očařem rozhovor v rádiu. Na chodbách jsem tam potkala spoustu miminek, takže asi i tam jezdí. Já mám osobně zkušenost s Motolem, ale s neurochirurgií a když jsem tam chtěla přímo jet a ne sem k nám do Mostu, tak mi řekli, že berou jen ty nejtěžší případy. No do tři hodin jsme byli tam  . | 
 Rybářský denČeské Budějovice
Rybářský denČeské Budějovice   Povídání o bylinkáchChrudim
Povídání o bylinkáchChrudim   Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou   Vítání sv. MartinaBlansko
Vítání sv. MartinaBlansko   Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  Další akce nalezte zde
 Bramborová roláda s masem/Simča, dcery *1988 a 1997
Bramborová roláda s masem/Simča, dcery *1988 a 1997 Košíčky Mon Cheri/Simča, dcery *1988 a 1997
Košíčky Mon Cheri/Simča, dcery *1988 a 1997 Čokoládový krém/Simča, dcery *1988 a 1997
Čokoládový krém/Simča, dcery *1988 a 1997 Churros/Simča, dcery *1988 a 1997
Churros/Simča, dcery *1988 a 1997 Banánové omeletky/Simča, dcery *1988 a 1997
Banánové omeletky/Simča, dcery *1988 a 1997 Brusinkový punč/Simča, dcery *1988 a 1997
Brusinkový punč/Simča, dcery *1988 a 1997 Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/ Citronový gel a krém (Lemon curd)/Simča, dcery *1988 a 1997
Citronový gel a krém (Lemon curd)/Simča, dcery *1988 a 1997 Tvarohový chesecake/Simča, dcery *1988 a 1997
Tvarohový chesecake/Simča, dcery *1988 a 1997 Dýňoví šneci/Simča, dcery *1988 a 1997
Dýňoví šneci/Simča, dcery *1988 a 1997Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.