| sarmi | 38831 |
|
|
18.6.2012 13:51:15
Nejmladší má zánět spojivek, červené oči má od včerejška, dnes to potvrdila mudra. Oči ji viditelně nesvědí, netře si je, nemá je zalepené hnisem (jen po ránu malá ospalka v koutku). Musím zajít pro nejstaršího do školky, dcerku ponesu na rukou, budu se snažit, aby nebyla blízko u jiných dětí (u sourozenců tomu ne vždy zabráním, jsou hodně kontaktní
a s tím, že se mohou nakazit bohužel počítám). Šly byste do školky bez černého svědomí? Myslíte, že je zánět prudce infekční, aby nakazil školkové děti? Kolikrát jsem slyšela, že se ani sourozenec nenakazil. Jak dlouho trvá vlastně nemoc? Mám od lékařky mast a kapky, v sobotu odjíždíme na dovolenou. Díky za postřehy. |
| Carlin | 40902 |
|
|
2.4.2012 22:11:38
Já vím, je to začarovaný kruh. Syn to taky nosí ze školky. Když je o prázdninách doma, je nemocný mnohem míň. A taky asi zabraly léky na imunitu. Jenže to by musely začít být zodpovědní všichni (což neovlivním), nebo holt se přizpůsobit a stejně jako ostatní méně závažné věci neřešit. Jinak to při zaměstnání nejde.
Při teplotě do školky nedávám. Ani druhý den po teplotě. Ale když měl naposled teplotu v sobotu a celou neděli byl fit, tak v pondělí do školky šel. Ty oči jsem přičítala podráždění z větrného počasí v neděli nebo od šamponu (večer si myl vlasy). Taky proto jsem sem psla, jestli to může být jednorázová záležitost nebo vždycky infekční nemoc.... |
| Carlin | 40902 |
|
|
2.4.2012 21:37:15
Ne, já jsem nechala vzkaz, ať mi ráno zavolají do práce, že se dohodneme co a jak a případně se urychleně z práce vrátím.
Babička ovšem usoudila, že malýmu nic není, teplotu nemá, kašel ani rýmu taky ne, oči se jí zdály v pořádku..... takže ho do školky odvedla a až pak mi volala .Bohužel, nemůžu si dovolit být doma s dítětem bez teploty, bez kašle, rýmy a dalších příznaků. To by mi v práci opravdu netolerovali. Gratuluji vám k tak vstřícným zaměstnavatelům. já zůstávám s dětmi doma, jen když jim něco je. |
| Luc. | 57250 |
|
2.4.2012 21:22:36
Ale ty další maminy jsou taky zaměstnaný a kvůli těm nezodpovědným nebo laxním pak musí být doma s nemocným dítětem. Ale to nevyřešíme. Tak to bylo je a bude. Buď ráda, že to nemusíš řešit.
Já dítě s vodou z nosu do školky dám, jak to začne zelenat, zůstane doma a nějak se o něj vystřídáme. Se zalepeným okem nechám doma a vyčkám den jak se to bude vyvíjet, při zlepšení jde do školky. |
| Luc. | 57250 |
|
2.4.2012 21:06:16
Hnis odkudkoli ať z očí nebo z nosu nebo ucha je infekce a infekční dítě nepatří do kolektivu. Taky by tě to sralo,kdyby tvé děti chodily do školky a nezodpovědný matky tam dávaly napůl nemocné děti a ty tvé to věčně chytaly, přitom by nemusely.
Netvrdím, že s hnisem z oka bych šla k doktoru, mám doma kapky, tak bych nechala dítě doma a vykapávala. Znám i takové, co při "teplotce" dají nurofen a jde se do kolektivu a nebo dítě dobírá atb a už je ve školce. |
| Raduza | 68805 |
|
|
2.4.2012 20:48:03
Nevím, čemu se divíš. Ono to tak chodí. Třeba takový scénář: my doma všichni jen trochu zvracíme a máme průjem, jedno dítě do školky, druhé do školy, maminka jde navštívit dědu do nemocnice a tatínek pořádá v práci oslavu narozenin. Takže nějaké zhnisané oči jsou nic.
|
| MUMIE | 120335 |
|
|
2.4.2012 17:27:25
Tak si taky někdy říkám, co a odkud by některým dětem muselo téct, aby s nima matky šly k lékaři, případně je nevodily mezi ostatní děti.
|
| Luc. | 57250 |
|
2.4.2012 16:44:54
Ty jsi dítě, které mělo z pátka na sobotu teplotu a v pondělí ráno hnisavý výtok (=infekční) z oči dala do školky? Zajímalo by mě kolik dětí stihl za ten den nakazit. Jako takový mámy bych nakopala do zadní části krucinál.
|
| Markéta s párkem |
| • |
2.4.2012 14:57:32
Můj kluk to má na počátku nachlazení. Trvá to tak dva, tři dny, pak začne mít rýmu a ten hnis z očí zmizí. Oči zarudlé nemá. Takže podle mne to není zánět spojivek, ale rýma, která mu prostě leze ven očima.
![]() Do školky s tím samozřejmě nechodí. |
| remus | 99695 |
|
|
2.4.2012 13:39:41
ještě že to na tuty není spolužák mých dětí ! |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.