| štěpánkaa | 100291 |
|
|
3.3.2012 18:03:36
syna nebolel
![]() ![]() . asi, usuzuju z toho, že si oči nemnul, nešahal, neplakal, nic, jen zarudlé je měl![]() |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
3.3.2012 14:18:35
rozhodně bych šla na oční. Kdysi jsme synovi léčili zánět podobně jako ty (na radu dětské dr.v nemocnici, kde jsme byli kvůli jiné diagnóze). kdžy se to nelepšilo, resp. podruhé "vrátilo" . oční pak konstatoval virový zánět rohovky a trvalo nejmíň 3 týdny, než se to podařilo zcela vyléčit, možná déle.pokud se dobře pamatuju měli jsme mast zovirax (oční) a ještě kapky. syonvi byly necelé 2 roky, cokoli nandat do očí byl neuvěřitelný zápasnický výkon pro 3 dospělé osoby. naštěstí to bylo o prázdninách a měla jsme k ruce 2 babičky
![]() kupodivu to od něj nikdo nechytnul. a´t je brzy líp ![]() ![]() ![]() |
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
|
|
3.3.2012 11:35:57
Dojdi na oční. Syn to dotáhl ze školky, ale je to úplně jedno, odkud to je, je to hodně infekční, my jsme se s tím nedávno prali celá rodina. Vyfásla jsem pro každého jeho vlastní kapky a mastičku a trvalo to dost dlouho, než se nám to podařilo zahnat. Ten první den to vždycky vypadalo, že jim lezou červy z očí, bylo to bílé, jen u nejmenší to bylo žlutozelené. Pak se to docela rychle uklidnilo, ale chce to pokračovat v tom kapání, což u nás byl dost problém, protože jinak se to rychle vrátilo.
![]() |
| .kili. | 125672 |
|
3.3.2012 9:53:16
pokud nejde o postižení jen jednoho oka, pak je pravděpodobná infekce, nejspíše virová. Některé viry způsobí výrazný, protrahovaný zánět. Kontrolní vyšetření ophtalmologické při přetrvávání potíží je na místě a nejspíše zavdá i potřebu upravit terapii.
|
| ajinav | 55877 |
|
|
3.3.2012 9:47:28
Jedná se o 4 leté dítě. Měli jsme to celá rodina a včera to dostala i naše babička,která u nás byla ve čtvrtek
|
| .kili. | 125672 |
|
3.3.2012 9:43:28
z popisu
- není zřejmé, o koho se jedná - se to jeví tak, že jde o postižení jednohooka Pokud jde o dítě, pak * Jedno "červené oko" je důvodem k vyšetření zaměřené na možné cizí těleso (tedy vyřaduje dvojitou eversi víčka) ** popisujete ovše postižení více členů (snad rodiny) a tak se spíše jeví, že jde o infekcí způsobený zánět, nadto nejspíše infekcí virovou, nejspoíše adenovirovou. Ta trvá poměrně dlouho a Framykoin tu můsobí toliko jako profylaxe sekundární infekce překrvených spojivek. |
| Insula | 28056 |
|
|
3.3.2012 9:17:01
Je to infekce. Chytit se může kdekoliv a snadno se přenáší. Mazat je podle mě možné.
|
| ajinav | 55877 |
|
|
3.3.2012 8:42:52
Ahoj,myslím si že to zánět je. Červené oko,které trochu teče-tekuté ospolky,ráno trochu zalepené. Ale oko nebolí. Ve středu jsem nám přestala mazat optalmo framykoin asi po 6 dnech. poslední 3 dny jsem mazala už jen večer. Měli jsme to všichni.Vyprala jsem ručníky,polštáře. Dnes,po 3 dnech to má Radeček znovu. Opět jsem nasadila ATB mast,zakázala sahat do očí. Moje máma to dostala také a myslí si,že je to ze solné jeskyně. Já si myslím,že tam je tak vysoká koncentrace soli, že je to tam "sterilní". Co myslíte?
chci se zeptat: 1. Jak dlouho po nasazení ATB už to není infekční? 2. Jak často mazat a je možné mazat znovu,když jsme před 3 dny ukončili léčbu? 3. Může to být ze solné jeskyně? Díky Andrea |
| Stará Misule | 82389 |
|
|
29.2.2012 8:50:48
U me chvilku trvalo,nez atb na oci zabraly.Prvni tri dny hruza,rezalo to,palilo,horsil to vitr,tak patej den zlepseni,ale jeste tak dalsi tejden jsem to oko mela citlivy.
Jo,a je to pekne nakazlivy,ac jsem dodrzovala hygienu jak blazen,sve rucniky,furt jsem se myla,chytli to vsichni ![]() |
| Raduza | 68805 |
|
|
29.2.2012 7:45:16
Zašla bych na oční. Změnila mi jak kapky, tak mast, tak zakázala ta antibiotika co jsem zrovna brala. Ale stejně to zabralo až za několik dní.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.