| Romča75 | 123498 |
|
|
23.2.2014 10:31:12
Nevím,ale soucítím...mám zánět spojivek...dostala jsem teda jiné kapky,ale mě to komplikuje ještě to,že jsem slepýš a nosila jsem do teď čočky,takže jsem si musela narychlo pořídit brýle...připadám si jako blb...nejsem na ně zvyklá...do všeho narážím,za volant si s nima netroufnu...mám to na 2-3měsíce...
|
| TaJ | 81121 |
|
|
23.2.2014 10:29:55
Já jsem trpívala na záněty očí hodně často, na očním mi na to většinou psali Maxitrol- taky kapat 5x denně a zabíral většinou skoro hned, do druhého dne jsem byla z nejhoršího venku...ale nevím, jak moc je to podobné tomu Tobrexu, ten jsem měla myslím jednou taky...Maxitrol jsou antibiotika s kortikoidy...
|
| Mikita.miki | 141149 |
|
|
23.2.2014 10:19:16
za jak dlouho zabere tobrex při kapání 5x denně při (asi) zánětu spojivek? vypadám jak pitomec a za cca týden a kousek mám jít na operaci. s rýmou a bolestí v krku si poradím, ale z tohodle teda radost nemám
|
| vera |
| • |
16.1.2014 20:08:25
o,á bych jela na pohotovost.jestli se mu oko pořád jen horší,je lepší aby ho viděl doktor očař
|
| Sookie | 124895 |
|
|
16.1.2014 18:47:24
Děkuji všem.Nakonec jsem volala do dětské nemocnice na pohotovost,paní doktorka říkala, že u zánětu očnice bývá rýma a horečka,takže sledovat, kdyby mu vylítla nahoru,tak přijet, nebo kdyby začla bolet hlava.Nebo kdyby se mi prostě něco nezdálo (to byla super rada pro panikařící matku
). Tak zatím budu sledovat a doufat.Mimochodem zánět spojive jsem si taky už zadala do googlu a jen jsem zírala, kolik je druhů a jaké mohou být komplikace. Někdy fakt lepší nevědět... |
| tussi |
| • |
16.1.2014 18:42:47
Zanet spojivek se projevuje ruzne.
Zadej si do vyhledavace ciste jen zanet spojivek. Ja si prave jeden dolecuju, oko me ""jen"" palilo (neb kontaktni cocka), bolela cela bulva a ocni vazy. Nic neteklo, nenateklo, cervene oci mam od unavy uz dyl, takze zadna zmena.... Ophthalmoseptonex mast na noc to za 4 dny spravil ;) |
| maja |
| • |
16.1.2014 17:49:24
U orbitocelulitidy bývá otok tuhý, že prý až nelze hýbat okem. Jinak připadá také v úvahu ječné zrno, takže chladit. Na očním odd. v nemocnici bývá pohotovost, tak se kdyžtak obrátit na ně.
|
| Jitusch* | 85117 |
|
16.1.2014 17:23:21
Minulý týden mě začalo bolet horní víčko, bylo červené a nateklé.Bylo to před víkendem,tak jsem radši hned druhý den šla na oční. Doktor diagnostikoval počáteční zánět horního víčka - náběh a ječné zrno. Dostala jsem oční antibiotickou mast - 5x denně pod víčko a 2x denně nahřívat (třeba přežehlit kapesník)a položit na zavřené oko.Opuchlé jsem to měla hodně,ale postupně to vymizelo a ječné zrno se nevytvořilo.Za 5 dní byl pokoj.
Takže radím radši jít na oční. |
| Saamajna | 115449 |
|
16.1.2014 17:18:21
Nejsem zdravotnik ale dam rada dal dobrou radu, kterou jsem kdysi dostala tady:
zatelefonovat! Pokud mozno nekam do nemocnice na ocni. A klidne ze sebe delat jeste vyplasenejsi matku nez jsi a hysterku a "pro uklidneni" pozadovat vse, co je mozne. |
| Sookie | 124895 |
|
|
16.1.2014 16:57:03
Prosím o radu, nějak jsem se vystresovala...8 letý syn se dnes ráno vzbudil a měl jedno oko uplně oteklé, zvláště horní víčko. Zánět spojivek měl xkrát a vždy se to projevovalo tak, že měl červené oko, nikdy neměl otok. Tentokrát mi oko ani červené nepřišlo. Říkal že ho to na dotek trochu bolí. Normálně se nedívám na net na diagnozy, vím, že se mi to neoplatí...ale nevím proč jsem ráno otevřela internet a z příznaků na mě vykoukla diagnoza orbitocelulitida (což jsem předtím nikdy neslyšela), psali tam hned hospitalizace, atb nitrožilně a tak. Hned jsme pádili k naší doktorce, ta se na něj zběžně koukla, na oko mu ani nesáhla, mrkla mu do krku (prý trochu červený a tečou mu tam sople), řekla zánět spojivek a že je to spojený s nosem a vyfásli jsme pamycon a optalmoframykoin a má brát claritin. Tak nějak jsem se uklidnila přes den, ale ted večer mi to zas vrtá hlavou. Mažem kapem (vím, že to nemůže zabrat hned...), ale spíš je to horší, oko už má červený, bolí ho to o moc víc, čím víc se na něj dívám, tím víc mi přijde, že to má nateklý a tmavší. JInak teplotu nemá, na nic si nestěžuje.
Teď nevím, co dělat - nic a počkat do zítra? Ale co když je to ta horší diagnoza, to bych zas měla něco dělat hned? Ale jet na pohotovost? Bude tam ted nějaký očař? Navíc zítra dopoledne mám zkoušku, na kterou nic neumím, manžel jede daleko na služebku, takže bych to řešila až odpoledne a kam zas v pátek odpoledne...achjo. Nechci divočit, ale nechci nic zanedbat a dostala jsem se do nějaké smyčky paniky, že nevím co. Ted lituju, že jsem se na ten net dívala, vůbec by mě nenapadly takový možnosti. Díky za přečtení a pochopení |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.