| magrata1 | 95172 |
|
|
22.5.2015 11:32:57
Šestileté dceři se prořezávají všechny 4 stoličky současně. Hodně ji to bolí, má z toho občas i horečku. Lezou, potvory, na etapy, takže to občas trápí už měsíc a venku zatím nejsou. (u zubaře jsme byli, kazy nemá, bolí opravdu to prořezávání) Holky neměly žádné problémy při prořezávání zoubků, nejstarší ani u stoliček, takže zkušenosti nemám. Nechce se mi do ní cpát panadol nebo ibalgin. Jaké máte zkušenosti s gely na prořezávání? Který je dobrý- účinný?
Děkuji za rady |
| Lodo Comello √ |
| • |
27.3.2015 16:32:19
•-• °-° √
|
| Abigail* | 76789 |
|
|
22.1.2015 17:25:46
Naštěstí jsem dneska k tomu zubaři šla. Dáseň mi trochu nařízli a vyčistili, prý tam byl i hnis. Teď leduju a na vyplachuju. Doufám, že už to bude dobré. Zatím to bolí a je to stále nateklé.
|
| radka |
| • |
22.1.2015 11:16:58
dělala mi to tak jedna osmička, vždy jednou za čas, zubařka "nařízla" dáseň okolo, když jsem tam byla asi potřetí, navrhla mi, že mi ji rovnou vytrhne, protože mi říkala, že mi to bude dělat pokaždé, jakmile poroste (rostla mi křivě)
od té doby mám klid a říkala jsem si - škoda, že mi ji nevyrvala hned ![]() |
| Krabatka | 140749 |
|
|
22.1.2015 7:46:49
Měla jsem to u obou spodních osmiček. K zubaři jsem šla jen jednou a víc bych s tím nechodila. Oni dáseň nerozříznou. Mně tam pod dáseň nacpal gázu napuštěnou nějakým sajrajtem, no bolest strkání gázy u zubaře byla tak strašná, že se s tím bolest dásně a tváře srovnat nedala.
Normálně jsem bolestí brečela.![]() Doma jsem neměla peroxid, pouze asi 50% slivovici, tu jsem si na zub nalila a nechala působit. Zub to hezky umrtvilo. Slivovici jsem pak plivala ven. ![]() Kamarádce asi před měsícem na to taky dali pouze peroxid, nic neřezali. Ale taky moc dobře pamatuju, jak jsem šla a ucítila jsem slastnou úlevu, když se zub konečně proříznul. |
| jana |
| • |
22.1.2015 7:21:43
Zrovna řeším aktuálně.U zubařky jsem už byla 2x,vždy opíchne naředěným peroxidem a je na chvilku klid.Ted to vypadá,že už k ní nebudu muset jít.
Na doma mi doporučila výplachy.Šalvěj mi nezabrala,až Corsodil voda z lékárny.Zub zatím prolezlý nemám,jen zjistila rtg,že je pod dásní.Zda někdy vyleze nebo né,to se neví :) |
| Hanka 75 | 76332 |
|
|
21.1.2015 23:03:04
aha, tak jsem si tu přečetla vysvětlení, které mi naše ubařka nedala
také dítě říkalo, že se mu druhý zoubek hýbe a i mě se zdálo, že trochu ano zubařka říkala, že je to malinko a že je to v pořádku (nevysvětlila mi to o tom nevyvinutém kořeni atd.), ale je to asi čtvrt roku a dítě už si pak nestěžovalo a zoubek ani nevypadl, ani já si nevšimla, že by se hýbal, takže asi to je přesně tak, že krátce po "vyklubání" se může kývat |
| Hanka 75 | 76332 |
|
|
21.1.2015 23:00:56
mě na to pomáhala šalvějová tinktura. Zubařka doporučovala ji ředit, já ji používala neředěnou (už nevím proč). na špejli s vatičkou a potírat. Dlouho jsem si ji pak i brala sebou na dovolené, kdyby se mi to stalo v cizině. Pusu jsem měla takovou, že jsem ji nemohla pořádně otevřít a jíst, tinktura skvěle pomohla.
|
| Len | 108740 |
|
|
21.1.2015 22:28:30
Mne uz se takhle prorezava dvacet let, vzdy jednou za par mesicu jsem otekla a nemuzu poradne jist. Tahle faze oteklosti trva i tyden a vic.
|
| Abigail* | 76789 |
|
|
21.1.2015 21:18:06
Mluvit naštěstí můžu, jen blbě vypadám :-( a doufám, že se to ještě nezhorší.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.