| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Prořezávání a růst zubů

(?)
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 2707  [Dalších 2377 >>]
Natašenka 133027
24.11.2013 16:36:29
zuza24, nepřečetla sis někde něco špatně náhodou, gor když jde o 5zub? Tady se to totiž nestává a navíc ten zub tam nezaleze zpět nějak sám od sebe, ale tím, že další zuby, které rostou na něj tlačí, tak myslím, že toho by si všimla i blbá zubřka ne? No každopádně pokud máš takové pochyby, tak bych hlavně nenavštěvovala takovou zubařku, nemohla bych chodit k někomu, komu nedůvěřuji. To už rovnou sama doma léčit puškvorcem.
Eva + Klárka2/07 93216
24.11.2013 16:00:19
A není to spíš tak, že v té pětce má kaz, nebo je ten zub vyvrtaný, a vlastně ubývá? jako že ho ten kaz tak užírá?
nevím, jestli kaz nebo ubývá sklovina, tak jsem to myslela.
zuza24 82925
24.11.2013 15:53:44
Chodíme k zubaři pravidelně, dcera už šestky má venku, a zanořuje se pětka, před půl rokem to začalo, nedávno jsme byli opět u zubařky a ta mě odpálkovala s tím, že je to druhý zub. Trvalé stoličky (5) začínají růst ve věku 10-12 let. Opravdu 5 ji nevypadla. Sledujeme všechny zuby, každý večer je čistím, tu pětku musím dokonce párátkem, protože už je tak daleko v dásni, že se tam zubní kartáček nedostane, ani elektrický. Chtěla jsem spíše vědět, co probíhá pak. Zda-li se to trhá, operuje,...zda-li hrozí nějaké horší situace, zda-li to může mít vliv na další vývoj zubů, dutin...rýma a tak. PS naše zubařka není moc na povídání a vysvětlování, vždy dá dostatečně najevo, že jí dotazy otravujeme,...a když tomu nerozumíme, tak ať se ani neptáme...
Natašenka 133027
24.11.2013 15:38:28
Zuzo 24 a pozorovala jsi, že se ten zub zanořuje? A to nechodíte k zubaři? Zubařka by si toho jistě všimla, nejde si toho nevšimnout. Nebo máš představu, že jeden den je ten zub venku a druhý den celý opět zanořený? Tak to není, to se děje postupně u lidské bytosti.
ronniev 8556
24.11.2013 12:31:04
Taky myslím, že by mohlo jít o šestku. Dcera má v jedenácti už i některé sedmičky, ale poslední mléčné stoličky a špičáky padají teprve teď.
Eva + Klárka2/07 93216
24.11.2013 9:48:25
Má 7 let... neroste jí šestka? Pětka mléčná zůstává a roste nová šestka.
Líza 17721
24.11.2013 9:43:13
Jako že sis nevšimla, že zub vypadl, a proto víš, že jde o reinkluzi? To se dá zjistit jednoduše rentgenem, kromě toho ale rostoucí nový zub vypadá úplně jinak než ten obroušený mlíčňák. Ortodoncie je zbytečná.
BTW mám přehled jen tak asi o polovině zubů, které dětem vypadaly.
zuza24 82925
24.11.2013 0:42:56
Mám podezření na reinkluzi mléčné stoličky. Nejsem odborník, ale má zubařka tvrdí, že dceři už roste druhý zub. Jsem si jistá, že první ještě nevypadl, tzn. druhý nemůže růst. Na netu jsem si našla patologický jev - reinkluze, tzn. mléčný zub se opětovně zanořuje do kosti. Dceři je 7 let. Prosím pěkně, o jakékoliv informace, které se mého problému týkají. Asi by to chtělo ortodoncii, zubní snímek a co nás pak čeká? Děkuji Vám. Zuzka
Winky
  • 
21.10.2013 6:37:50
já jsem na tohle srab, šla jsem s dcerou normalne k zubari, ten zub snad sam vyskočil tomu zubaři do ruky, se smál že příště máme jen víc bouchnout dveřma.... ale já ji fakt nic z těla rvát nebudu.... Dva si pak vytrhla sama, no a ten horní to byla trága, ten držel jak helvétská víra, to musel i zubař kleštěma zabrat... akorát jsme čekali zbytečně dlouho, druhý zub pod ním už rostl a jak tam neměl moc místa tak se stočil.... až jí dorostou i druhé dvojky tak půjde pro rovnátka...
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 2707  [Dalších 2377 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.