Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
15.3.2013 20:06:23
právě, že "normální" je obojí - aspoň dle naší zubařky. ale s tím druhým způsobem mohou být komplikace v podobě návštěv zubaře. Pamatuju si, že jednou jsme hledali nějakého zubaře mezi štědrým dnem a silvestrem - naše měla dovolenou a zástup nebyl k sehnání, skončili jsme v Motole, ale vše bylo OK, syn byl v pohodě
![]() |
| Monika | 123907 |
|
15.3.2013 19:59:17
No, podle mě je "normální" postup při vypadávání mléčných zubů, že se ten zub začne kývat, časem vypadne a teprve potom, po různě dlouhé době, začne vylézat na tom uvolněném místě ven ten druhý (tak vypadly např. všechny moje zuby, já si to celkem pamatuju). Ale tenhle "jiný" postup, že se ty druhé zuby "hrnou" ven kolem těch prvních asi není taky výjimečný. Synovi tak teda taky rostly dolní jedničky, teď už se mu ale dlouho kývou horní a nic mu kolem neroste (už to raději kontroluju
), tak doufám nadále taky už v "klasický" postup. |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
15.3.2013 19:52:30
a tyky jsem si připadala jako ychtyl nebo ichtyl? protože jsem ze všech stran slyšela, že mléčné zuby se trhají doma a my fakt s jedním synem byli každou chvíli u zubařky
![]() |
| Monika | 123907 |
|
15.3.2013 19:52:03
Srovnalo se to docela brzy, tak do dvou týdnů?
|
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
15.3.2013 19:50:44
jo, fidorko, přesně jak píšeš. a kdyby "nechtěl" ten mléčný ven, tak k zubaři
![]() |
| Minie1 | 58726 |
|
|
15.3.2013 19:44:07
Tak pochopitelně ještě je nevyrašený, je vidět jen špička, možná že panikaříme zbytečně.
Já prostě nevěděla, jak to má vypadat, když nový roste, teď když jsem jí starým lehce hnula, tak se nepatrně viklá, ale nejsou to žádné prudké pohyby. Takže pro příště - jak začne rašit nový, tak se má tím předchozím asi snažit člověk šudlat - ne? Jinak jakmile starý vypadne, tak už se dál nic nedělá, protože případné rovnání nerovností je otázka až doby, kdy bude mít vyměněný celý zubní oblouk za druhé zuby, ne? Stačí tedy dohlídnout jen na to vypadnutí, s tím, že bude nějakou dobu vypadat jako pizizubka, třeba jeden první zub bude vepředu, soused vedle bude nový zub, bude trochu vzadu - tak s tím se počítá, že to bude takle vypadat a nic se s tím zatím nedělá ne? Já musím vypadat jako ichtyl, já si jen matně pamatuju, že se když se mi zub pořádně kýval, tak mě ho někdy rodiče i tzv. za nit vytrhli, v drsných rodinách se nit vázala za kliku.Ale jak to eseteticky vypadlo uvnitř pusy, to si nepamtuju, ani při jakém stupni vyrašenosti nového zubu se začal ten starý kývat. ![]() |
| cyann | 43516 |
|
15.3.2013 19:41:57
Synovi rostly zoubky přesně jak popisuješ. Byli jsme u zubaře a ten nás uklidnil, že je to celkem běžné. Dokonce pdmítl stary zub vytrhnout, dal námměsíc a pak že máme kdyžtak teprve přijít na trhání. Zvládli jsme to doma. Blby je,že on ten novy zub takhle ten stary jakoby podpírá, takže to trvá dyl. Ale pak tam tu nové zoubky ještě trochu cestujou, takžese srovnají na místě. Dalšízuby mu užrostlu normálně, tykalo se to jen spodních jedniček. Takže já bych byla ještě chvíli v klidu a viklala
|
| foxyna | 80272 |
|
|
15.3.2013 19:40:28
Moniko vzpomeneš si, zda to srovnání na správné místo se odehrálo v rámci dnů nebo spíš týdnů? Syn má přesně takle první jedničku dole, mléčnou jsme vytrhli až když se druhý zub objevil za ním a ještě trochu křivě, ne souběžně s tou první řadou.
|
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
15.3.2013 19:35:44
ještě dodám - k panice fakt není důvod (viz moje zkušenosti). ale navštívila bych zubaře, aby to skouknul a posoudil, zda trhat ten mléčný nebo ho ještě nechat být
![]() |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
15.3.2013 19:32:40
fidorko, může to být tak i tak. pokud rostou nové zuby "mimo", obvykle se po vytržení, vypadnutí mléčného zubu nasměrují na správné místo
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.