Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Gudrun | 88211 |
|
|
4.2.2013 17:04:23
Proč poučení nedovedeš do konce? Odkud tedy Valentýn je? Ten zbytek vím taky a není to důvod, proč se poameričťovat, porušťovat, poněmčovat....
|
| Jana, školkáč a školák |
| • |
4.2.2013 11:51:15
Halloween a Dušičky skutečně vychází ze stejných kořenů, ale způsob slavení u nás a v USA se celkem dost liší. To se na mě nezlobte, ale musím souhlasit s Kukuřicí, způsob slavení Halloween, Valentýn a Santa Claus to je neskutečně hnusná komerce. Tyto svátky se mi eklují i ve filmech západní provenience, natož v české realitě.
Mimochodem, aby jsme se neodklonili od původního tématu, i na té "roztomilé" Zoubkové víle zahraniční obchodníci vydělávají. Prodávají se speciální pytlíčky a krabičky na ten zoubek, různé předměty s jejím obrázkem atd. Ach jo, už teď se hrozím, kdy se to začne prodávat i u nás. |
| ronniev | 8556 |
|
|
4.2.2013 10:43:26
Kukuřice, díky za vysvětlení, jaký je rozdíl mezi Halloweenem a Dušičkami
![]() Jenže ono to oboje vychází ze stejných kořenů - z keltského svátku Samhain, kdy se otevírá zásvětí - jak to přestrojování (ochrana před zlými duchy), tak ty vzpomínky (zemřelí měli přicházet ke svým příbuzným a hodovat s nimi). Ono je to hrozně jednoduché, označit něco za hnusnou komerci, zamyslet se nad tím je holt už obtížnější. A rozhodně nevidím nic špatného na tom, když si děti 30. vydlabou dýni a nahastroší se třeba ve škole za strašidla (že by se u nás chodilo halloweensky koledovat, to jsem fakt ještě neviděla) a druhý den pak půjdou s rodiči na hřbitov zavzpomínat na babičku a dědečka. |
| Xantipa. | 34439 |
|
|
4.2.2013 10:25:44
Mně bolely moudráky pěkně dlouho - při růstu. To jsem pak chodila denně třeba měsíc na dreny - pak dlouho nic a pak znova. Když dorostly, tak dobrý. Dcera má to samý, ale zubař, když jí zduřela dáseň, protože půlka zubu byla po dásní a bolela děsně, jí tu dáseň upálil a že má přijít při bolesti a nebo až jí to zas doroste, protože to je prý normální.
Já nevím - zuby prostě občas bolí a není nutný je hned trhat, musí se zjistit, proč a jak by to mohlo pokračovat. |
| Hilly. | 103234 |
|
4.2.2013 9:58:17
![]() |
| NovákováM | 120401 |
|
3.2.2013 22:46:05
kukuřice - to jsou taky řeči, který trh popírá.
Ona spousta lidí neslaví Valentýna, ale Valentýnky, kytičky a drobné dárečky - co říkali ve zprávách se prý kupují o 106 |
| kukuřice |
| • |
3.2.2013 22:02:06
Valentýn není americký a není moderní, ale v Čechách prostě tradici nemá, u nás je tradiční svátek zamilovaných 1.máj. A políbit se pod rozkvetlou třešní mi přijde mnohem romantičtější, než kupovat kýč reprezentovaný plyšovými srdíčky a spol.
A že je u nás málo Santa Clausů? Tak si ped Vánoci pořádně prohlédni obaly adventních kalendářů a dárkové taštičky. Halloween a Dušičky se vylučují celkem dost. Dušičky jsou památka zesnulých, vzpomínáme na své blízké a zapalujeme za ně svíčky. Kdežto o Halloweenu lítají po ulicích děti převlečené za strašidla a dlabou se dýně do tvaru obličeje strašidla. Karneval a masopust jsou velmi podobné, v tom jediném s tebou souhlasím Tyto svátky k nám importovali obchodníci, aby si zvedli tržby. A vadí mi, že tyto importované svátky by mohli vytlačit naše tradiční. |
| *Aida* | 5732 |
|
|
3.2.2013 21:57:13
Moje deti dostavaji od Zubni Vily dopisy. Je tam napsano zhruba:
1 DETSKY ZUB PRIJAT STAV: VYBORNY! BEZ KAZU POUZITI: VYSTAVBA TRUNU VILI KRALOVNY ODMENA: £1 Pak jeste nejaka hesla jako KRASNE CISTENI ZOUBKU! JEN TAK DALE Deti vecer k zubu pod polstar pridaji i svuj dopis pro vilu, takze musi dostat i odpoved. To jsou pak pohadky o tom, jak ta vila vypada, kolik jich je, jak vi, ze zrovna nekomu vypadl zub atd. |
| Raduza | 68805 |
|
|
3.2.2013 21:33:59
Ono záleží na tom jak ho tam máš narostlý. TAky jsem několik let trpěla. Bolesti v krku, teploty, semtam zánět. Po půl roce marodění a braní antibiotik na angínu přišli na pohotovosti na to, že tam mám zánět. Chodila jsem tam každý den. Po odeznění zánětu mně jeden zub vymlátili a za měsíc druhý vytrhli. Byla to doktork a trvalo to možná minutu, možná méně. Zub mi mlátili vleže na sále. V křesle bych si to dělat nenechala. Bolelo to potom měsíc, ale jen proto, že mi tam zůstal úlomek kosti. Ale jinak se mi hrozně ulevilo. Teď si jdu nechat vytrhnout poslední. Věřím, že jsi proti preventivnímu trhání. Ale pokud Tě to takto bolí, už to přece není preventivní trhání. Ale šla bych trhat na chirurgii. Já rovnou do fakultky. A samozřejmě po udělání rentgenu. Držím pěsti. A lepší je trhat dokud nejsou vedra.
|
| boží žena | 67104 |
|
|
3.2.2013 20:38:38
No pokud mu ho přinese zoubkova vila tak to preziju
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.