| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Prořezávání a růst zubů

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 920] Názory 921930 z 2707  [Dalších 1777 >>]
Půlka psa 24064
27.10.2011 12:47:30
Ale jo, chodíme. Minule mě to nenapadlo řešit, protože jsem ještě neměla sorvnání se školní třídou a příště jdeme v zimě. Napadlo mě až teď, že je to možná vzláštní a zajímaly by mě zkušenosti, jestli se to občas stává, a jestli je to normání.
Katka +3 77171
27.10.2011 12:40:12
Trhám nitkou až ve chvíli, kdy se zub kýve tak moc, že mám strach, aby se s ním děcko v noci neudusilo. 4asto vypadne už ve chvíli, kdy se ho snažím chytit do nitěné smyčky.~;)
Lili
  • 
27.10.2011 12:37:59
Kdy mi vypadl prvni zub si nepamatuju, ale obecne jsem mela mlecne dlouho. Jeste v 6. tride jsem byla na RTG jestli mam ulozeny tusim ctyrky. No mela.
Zavolej si k zubari.
Vínečko 13944
27.10.2011 12:37:14
Heli, nechodíte na pravidelné prohlídky?
Půlka psa 24064
27.10.2011 12:35:18
Dceři bude za pár měsíců sedm let. Nevypadl jí ještě ani jediný zub a nevypadá to, že by se něco chystalo. Z celé jejich první třídy je poslední, kdo má ještě komplet mléčný chrup. Její tatínek i já jsme v tomto věku už dávno měli minimálně jedničky nové a ani v širší rodině se žádný případ opožděného růstu stálých zubů nevyskytl.

Setkali jste se s tím někdy? Příležitostně se vyptám zubaře, ale v dohledné době tam nejdeme, tak to zkouším tady. Zajímaly by mě vaše zkušenosti, jestli je to normální, nebo jestli tam může teoreticky být nějaký problém s druhými zuby a měla bych to řešit u odborníka.

Díky moc, Helena
susu
  • 
27.10.2011 12:21:10
Hele dáváte ty atb? My jsme zatím byli trhat jednou, ATB nám předepsala obvoďačka a já na to zapomněla, dávali jsme je až po trhání. NO a minulý týden jsme byli na pohotovosti, nakonec dceři taky trhali zub a já byla tak grogy putováním po ordinacích, kde jsem hlásila, že je dcera kardiak, že mě to opět napadlo až doma, že měla mít ATB, že vlastně trhání zubu. Máme obyčejnou prevenci, ne rizikovou a tam je, že ztráta prvních zubů není důvodem pro ATB, leč chirurgický výkon v puse ano, tak si nejsem jistá, kam to patří, naše obvoďačka se tenkrát divila, ale napsala nám to.
Katka+3 kluci 79533
27.10.2011 12:08:24
Kámošky 6-ti leťák říká jednoho dne mamince, že tam něco v puse má navíc a ona kouká, že má vedle mléčné jedničky směrem dovnitř už další jedničku, už více než z půlky venku ~e~ Zubař mléčnej zoubek netrhal, jen řekl, aby s ním zkusili hejbat a pár dní-týdnů uvolní se sám a stalo se tak ~;) Ten nový zoubek se sám hezky narovnal do řady, takže bych se fakt nebála. Jinak po domácku trhání zoubku a lá zub na nitku a ke klice a škubnout, tak mi na pohotovosti říkali, že absolutně né, nebot se může poranit ošklivě dáseň a to pak může ovlivnit špatný rustu zubu ~;)
Pája, A+A :o) 94544
27.10.2011 12:07:21
no, tak nám nejdříve bohužel zatím vždy vyrostl nový zub za zubem~Rv. ten první se hýbal minimálně..takže vždy trhání~Rv.nejhoší je,že my to máme komplikované ještě tím,že syn jelikož má srdeční vadu,vždy před trháním musí dostat atb..takže hodinu tam pak dřepíme,než zub moho vytrhnout. fakt hrůza!
zuby se pak normálně posunuly
adelaide k. 20327
27.10.2011 11:58:36
Dndo nestresuj, on vypadne, dcera si na ně nedá sáhnout čekáme až vypadne sám, už jich vypadlo pět a všechny samy od sebe.
neznámá 91073
27.10.2011 11:56:54
Neřešila bych. Až bude správný čas, vyřeší se samo.
[<<Předchozích 920] Názory 921930 z 2707  [Dalších 1777 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.