| Martina, 3 synové | 101865 |
|
|
6.8.2014 17:28:35
Bolestivost normální je, je to přeci jen velký zákrok, ale mělo by to ustupovat.
![]() |
| Drahoslav Drahý |
| • |
6.8.2014 17:16:48
Zdravím, dnes jsem byl u zubaře s tím, že mě zub po čištění kanálků stále bolí, jenže můj zubař neměl čas, tak mě vzal mladší učeň, který nejprve udělal RTG, což můj zubař vůbec nedělal. Zub mi teda vyčistil, čistil kanálky a po čištění mi dával do kanálků takové jehly, prý se tomu říká čepy a na ně vždycky nanesl takovou bílou pastu (asi calcium), nikdy tohle můj zubař nepoužíval. K čemu ty čepy jsou? Zub uzavřel umrtvovací vložkou, také když čistil kanálky, tak měl u sebe nějaký přístroj, který vždycky při čistění pípal. Po hodinovém zákroku, mě bolí zub doteď a nevím, jestli to je normální, musel jsem si vzít Brufen.
|
| tomy |
| • |
23.6.2014 23:15:34
Resim totez:-(1a2,uz sou zavlozkovane a pripravene na plombu.ale mam takovy pocit,ze kazdym mesicem jsou horsi i ty ostatni zuby,extremni drolivost a kazivost.a to mi je pouhych21let.zubar bude radsi opravovat.opravovat a furt dokola.na mou otazku,co celkova nahrada,je odpoved jednoznacna,jste mlady.ale na tom nezalezi.v propoctu ken za predni vrchni zuby,to dela6400.otazka je,jestly se ty zuby nebudou kazit i pod bilou plombou.muj nazor je ze ano!!a tim pujde sebevedomi jeste nize nez uz je,osklivy take nejsem,ale zuby me nici:""(jedina varianta je cel.zub.nahrada.pro dobry pocit a klidne spani:-(doufam ze vas to nevydesilo
|
| Marek Volevecky |
| • |
23.6.2014 22:54:03
Svata pravda:-(mam uplne stejny problem.ve21letech se mi droli zuby jak ze sadry:(neni to smesne,ale smutne.nezabira nic,davam tomu dva roky a dostanu klapacky.zubar nevi,odkazal me na obvodniho lekare,na nejake testy,sam nema potuchy jake:@.nevzdavejte to,je to boj,ale kazdy boj se da vyhrat;-)
|
| Levandulín | 13563 |
|
11.4.2014 22:13:02
Zuby jsou v psychologické rovině "zbytky zbraní". Zamysli se nad tím, proti komu/v jakých situacích nechceš/nepoužíváš zbraně (=nebráníš se), i když ti to ubližuje/vadí.
|
| jentak |
| • |
11.4.2014 13:00:08
Synovi se zkazila čtyřka - původní zubařka tvrdila, že mléčné zuby se nespravují, protože to nedrží a stejně vypadnou. Dostal pak do toho zánět a nás to následné ošetření stálo slušný peníze - že prý jsem moc cimprlich, to vytržení v zánětu vydrží, dělá se to běžně.
Nový zubař při líčení zážitku střídavě omdléval a střídavě nadával - spravuje všechno hned vč. mléčných zubů - jen tam dává nějakou prý levnější výplň než na stálé zuby, protože ta drahá výplň se prý nevyplatí finančně, když ten zub stejně vypadne. Ale spravuje vždy, že prý je to nutné, aby zub vydržel co nejdéle /ten mléčný/. |
| Horama | 97202 |
|
|
11.4.2014 12:55:32
V tom nezbytně nemusí být "spravedlnost". Já odjakživa čistila zuby pečlivě a v pubertě se mi vytvořilo hodně kazů na druhých zubech (na mléčných jsem neměla jediný), které bohužel ještě utrpěly neodborným zásahem školních lékařů (mám na to teď papír) a stávající zubař je zachraňuje doslova z havarijního stavu. Můj manžel měl prý naopak období, kdy si jako malý vyčistil zuby a tak 2x týdně, a jedinou vadou jeho chrupu je zub přeražený při hokeji.
![]() |
| Horama | 97202 |
|
|
11.4.2014 12:46:22
Já nemám zkušenosti s takhle malými dětmi, ale sama mám spravované přední zuby (mezizubní kaz, takže to zasáhlo obě jedničky). Dělali mi to tedy někdy v mých 11 letech a v pohodě to drží dodnes. Dávali takovou tu bílou plombu a vytvrzovali a snažili se dosáhnout barvy mých zubů. Vůbec to není vidět. Fakt nevím, jak moc se liší situace u malých dětí, ale žila jsem dosud v domnění, že kaz se má ošetřit, dokud je co nejmenší, protože jinak může způsobit hodně bolesti a starostí.
Neexistuje nějaká webová poradna, kde by dalo konzultovat? |
| Medunka_ | 16389 |
|
|
10.4.2014 16:18:11
Nevim, setkala jsem se stejnym pristupem - hygiena, nechat v puse co nejdele. Po nejake dobe se to vyvinulo v pomerne velky zanet v dasni a zuby musely akutne ven.
![]() Jinak tu kazivost vubec nechapu, ja sama mam vrtany jeden zub, otec deti ma luxusni chrup. Cistime, dodrzujeme obecna pravidla - presto dite ma mimoradnou kazivost zubu. |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
10.4.2014 14:46:33
Kamarádky syn měl stejný problém. Zubař navrhnul stejný postup - nespravovat, čistit intenzivně. Teď je po několika letech je chlapečkovi 8 let a výsledek takový, že ze dvou malých kazů, má prokažených mnoho dalších a budou se trhat. Prostě se tomu nepodařilo zabránit ani zvýšenou hygienou. Je dokonce možnost, že mu kaz napadl ještě nevyrostlé trvalé zuby. Zpětně to kamarádka hodnotí jako chybu. Raději tehdy měla nechat spravit ty zkažené 2 mléčené, aby se kaz nešířil na ostatní zuby.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.