| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zubní kaz

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 1409  [Dalších 1139 >>]
Slečna Marplová 23936
10.12.2013 1:32:43
Pred dvema mesici mel syn opravenych OSM kazu vesmes na mlecnakach a uz tyden ho pry boli zub. Cistim poctive, kartacky menime, zubny pasty taky (dle zubare na kartacku ani na paste nesejde. Sejde vyhradne na KVALITE ZUBU a na CISTENI - pravidelnost a dukladnost). Ovsem jak kvalitne vycistit vzpouzejícímu vzdornemu diteti nevim. A neverim tomu, ze nekomu to decko drzi otevrenou pusu 4 minuty a necha si perfektne ocistit kazdou plošku zubu.
Kamaradka cisti tak, ze je posle do koupelny a po cisteni kontroluje, zda je kartacek mokry - tedy pouzity. Na zubni chodi 1x rocne a deti maji komplet zdravy chrup (9 a 6 let).
Vymen zubare. Mozna to je odbornik, ale malo platne, od lekare ocekavam vice, nez pouze kvalitni osetreni. Ocekavam, ze mi nebude davat za vinu, ze decko ma zkazene zuby, aniz bych to mohla ovlivnit.
PS: sladkosti nedavam, cistime 2x denne, ve skolce 1x denne. Piji vodu, neslazeny caj a mleko. Po cisteni uz nic nejedi, pokud ano, jdou si opet cistit.
Alraune 129596
9.12.2013 23:40:44
Ona je kazivost zubů hodně daná genetikou, ať už ti zubař říká cokoli.
bedrunelka 137809
9.12.2013 23:13:31
Cimbur on se k těm novým, stálým šestkám nijak blíž nevyjádřil ~d~ Přitom zrovna ty mléčné stoličky mají "hluboký vzorek", což jednou zubař připustil, že ten kaz tam může být tím, že tam ten kartáček nedošáhne.
bedrunelka 137809
9.12.2013 23:11:09
No zavolat mu budu muset tak jako tak. Když jsem mu volala minule, tak nás objednal až za 2 měsíce s tím, že když budu dobře čistit, tak se kaz nerozjede. Brrr, mám úplně hrůzu mu i zavolat ~7~
remus 99695
9.12.2013 22:57:59
No jestli má syn takovou kazivost zubů, tak bych na nic nečekala a hned zítra mu zavolala, jestli se ti vysměje, tak bych se hned objednala jinam, než se synovi zuby zkazí.
Cimbur 64764
9.12.2013 22:57:38
Pokud jsou kazy na kousacich ploskach stolicek, muzou za to nejspis hluboke sterbibky, fissury, tvar zubu je dan geneticky. Take se mi udelaly na stolickach kazy uz v prvni tride, pritom jinak mam doted zuby hezke. Mel zalepit plisky specialni hmotou hned po prorezani, rika se tomu peceteni fissur, je to spise jeho selhani.
bedrunelka 137809
9.12.2013 22:54:57
No nezapečetil. Schválně se ho na to zeptám, ale asi bude proti, jinak by mi to navrhnul. Když tak tu pak napíšu jeho odpověď.
zuzvald+T 04/2006 a K 01/2011 57077
9.12.2013 22:52:02
Dobrý večer,moje tchýně je zubařka a samozřejmě k ní celá rodina chodíme.. Je hodná a pečlivá a ze svého vnoučka(mého syna) nešťastná.. Synovi bude v dudnu 8let a v ordinaci jsme co tři měsíce.Zuby čistíme 2x a někdy i víckrát denně-to když se mu ulomí kus mléčného zubu.S tchýní jsem to samozřejmě řešila.Od různých kartáčků a super past a ústních vod,přes čištění po každém jídle.Vše marné.~n~Hodně je prý dané genetikou i vývojem.Mléčné zuby se tvoří ještě před porodem a je možné,že u nás se v té době vytvářely i kosti.A tělo rozhodlo,že kosti jsou důležitější a dalo jim více vitamínů a hlavně minerálů.. U syna je problém,že má už i zuby druhé a tak se děsím co bude dál...~a~
Vím,že je těžké sehnat dobrého zubaře,ale chodiz k zubaři,který ze mě dělá neschopné pako a řve na mě bych asi nemohla.I pan zubař by ěl mít nějaké slušné chování..~o~
Přeji pevné nervy a netrapte se,myslím že pro děti děláte hodně,ale bohužel už to mají asi dané..~6~
remus 99695
9.12.2013 22:50:39
No a zapečetil mu je? Jestli ne, šla bych okamžitě k jinému zubaři, holce je zubařka pečetila hned, jak celé vylezly, jeden zub stál 50Kč, ale spíš asi čekej trochu vyšší cenu, ta naše dělá děti za minimální cenu.
bedrunelka 137809
9.12.2013 22:46:49
rintintino jj, druhé šestky dole má, vylezly nedávno. Hned jsme byli zubařem upozorněni na to, že to jsou nejčastěji vrtané zuby. Tak drhnu jak zběsilá, jenže syna nadavuje jak tam jezdím tím kartáčkem až ke krku, nooo ...
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 1409  [Dalších 1139 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.