| Stáňa * | 7932 |
|
|
24.7.2024 6:49:42
77, jestli myslíš to co já, tak to bylo na lyžaku a dítě dostalo sepsi.
Paní sem chodila. Její jméno a jméno ditete si pamatuju, hrozny příběh. Ale tam to bylo vinou učitelů. |
| 77kraska | 132593 |
|
24.7.2024 5:51:58
ja se treba bojim tech nemoci, ktere se napred projevuji jako chripka nebo angina nebo kdovico - teploty, unava, bolesti v krku - a pak se z nich vyklube neco horsiho jako treba meningitida, teda nastesti jsem o tom jen cetla, ale vzpominam na pripad toho kluka, ktery onemocnel na horach se skolou, ucitele mu davali Paralen a nechavali ho v posteli, rodice ho pak od autobusu odvezli rovnou do nemocnice a dopadlo to tragicky
ale nechci strasit, jen na svoje dite radsi dohlidnu sama, kdyz je nemocne, navic takhle nespecificky sama jsem mela hnusny Covid a uz jsem byla ve stavu, kdy jsem si rikala, ze pokud se mi neudela lip do odpoledne, tak si zavolam rychlou, ze uz ani nepoznam, ze nemuzu dychat |
| Monika | 123907 |
|
23.7.2024 22:34:42
No,87 je hodně,ale hlavní je stav konkrétní osoby a taky vztah dítěte k ní.Tchyni je 84 a velké dítě by zvládla,ovšem bála bych s u ní nákazy, přeci je ve věku nad 80 každá nemoc může znamenat velké riziko. Myslela jsem,že babička je třeba mladší, mojí mamce třeba bude teprve 70, navíc byla zdravotní sestra,tak u ní by to šlo. Nám onemocněl syn v covidu v den odjezdu dcery na sportovní kemp,my měli po tu dobu (4 dny) zaplacený pobyt v penzionu nedaleko za účelem turistiky. Byl to hrozný stres,nevěděla jsem,jestli nemá covid,jestli poslat dceru mezi 40 dalších dětí, co nás zaplacený penzion ... Nakonec jsem nabehla do lékárny pro test,byl negativní, syn chtel raději zůstat doma než ležet v penzionu,tak jsme ho nakonec nechali,poprvé am přes noc, dokonce 3 noci a ještě nemocny! Ale bylo mu 14 a my jeli jen na Moravu, v pripade krize jsme mohli být za 2,5 hodiny doma ...
|
| Stará husa | 154854 |
|
23.7.2024 21:55:44
Monam a nemáš nějakou dobrou kamarádku, která by si ji na ten týden k sobě vzala? Mohla by i chodit go práce, dvanáctiletá už vydrží doma sama, prášky si vezme, oběd ohřeje...
|
| monam | 158013 |
|
23.7.2024 21:46:47
Já jsem angíny chytla od dětí několikrát, moje děti na ně trpěly. A pokaždé to mělo úplně jiný průběh, u mě i u nich. Někdy atb zabraly skoro hned a ani jsem o nemoci nevěděla, naposledy jsem měla angínu já asi před třemi roky a to mi bylo tak strašně, že jsem nemohla ani dojet na pohotovost - měla jsem zimnici, třásla jsem se tak, že jsem se nedoploužila ani na záchod. A moc se to nezlepšilo ani s antibiotiky. Horečky jsem i tak měla týden, a ještě dva týdny po dobrání antibiotik jsem se sotva zvedla z postele. Nevím, zda jsou ty kmeny odolnější nebo už rezistentní na penicilin.
Takže předvídat průběh se moc nedá. Problém u nás je trochu nepoužitelný a sebestředný muž, kdybych poslala zbylé děti jen s ním, vrátily by se s pláčem. A on mě s nimi nepustí, aby tu s ní zůstal. |
| Stará husa | 154854 |
|
23.7.2024 21:33:06
S nemocným dítětem bych na dovolenou nejela. Buď bych ho nechala domu s tím, že se o ně postará nějaký příčetný dospělý, nebo bych s ním zůstala já a na dovolenou ať jede manžel s dalšími dětmi.
Kdysi jsme také posouvali dovolenou kvůli nemoci dětí, naštěstí nám cestovka vyšla vstříc. A stalo se nám, že nám v Chorvatsku onemocněly postupně obě děti angínou a poslední den já a s horečkou 40° jsem jela domů včetně návštěvy Minimundusu v Klagenfurtu, to bylo obzvláště výživné. Také jsem v 17 dostala angínu u moře v Jugoslávii, naštěstí v zájezdu s nimi byla doktorka, dala mi penicilin, dva dny jsem ležela a když přešlo to nejhorší, tak jsem se normálně koupala a opakovala. Za dva měsíce jsem onemocněla těžkou mononukleózou a strávila měsíc v nemocnici a tři měsíce doma. Myslím si, že to bylo tou nedoléčenou angínou, že jsem byla slabá a chytla to někde ze vzduchu, nikdo kolem mě to neměl,ani žádné líbání nebylo. Od té doby si dávám velký pozor, abych žádnou nemoc nepředcházela, ale pořádně vyležela a na totéž jsem vždy dbala i u dětí. |
| Senedra | 14756 |
|
|
23.7.2024 21:25:24
Stáňo, naposledy měla angínu D., horečka, neskutečná únava, migréna... takže i ten průběh bývá různý.
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
23.7.2024 21:24:30
77mi, no jo, vsak ja jsem ji taky chranila pred sluncem a navic jsme jeli v dobe, kdy jeste nebyl takovy hic.
Zrovna jsme se vratili po cca 3 tydnech ve stredozemi (nejen u more) a byla tam fakt vyhen. Denne 38+ stupnu. Vsichni mame radi vedro, ale klimatizace prisla vzdycky vhod. Nikdy se ji vsak samozrejme nepodarilo vyladit tak, aby vyhovovala vsem. Mit anginu, asi bych se z toho zblaznila. Do toho bych si asi netroufla tahnout nemocne dite, ktere by si nebylo jiste, ze to strasne moc chce, vydrzi a bude ochotne dodrzovat lecebny rezim. |
| Okolík | 129526 |
|
|
23.7.2024 21:12:01
Hm, divné. Úplně chápu, že nevíš
![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
23.7.2024 21:01:19
"Zítra já vezmu k naší doktorce na streptest."
Přesně to bych udělala. Zkonzultujete a uvidíte. Odjet na individuální dovolenou se dá o den později, holt propadne jedna noc. Stařičké babičce bych nemocné dítě nesvěřovala. |
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.