| VERI + V6/08 + bříško | 70964 |
|
|
9.8.2012 18:59:39
5x angínu za půl roku? to je fakt dost. Měl ji vždy dobře doléčenou? tedy výtěr z krku ok? sedimentace ok?
|
| Kkatka, 6letý syn | 99454 |
|
|
9.8.2012 18:46:40
Přeji hezký podvečer,
syn má během půli roku popáté anginu. Dnes mi pan doktor na krčním řekl, že by bylo lepší vyndat mandle. Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za názory. |
| Zuzka |
| • |
21.6.2012 21:56:55
Taky jsem pořád přemýšlela, čím ty čepy vydoluju a konečně mě něco napadlo. Ve zdravotnických potřebách jsem si kdysi koupila "lžičku" na vymačkávání beďárů
. Je to taková oboustranná malinkatá, ale dlouhá lřičička s dirkou. No a dneska jsem si vydolovala snad úplně všecko. ŠLO TO LEHCE A BEZ TOHO, ABY MĚ TO NATAHOVAO. Už jsem myslela, že tam nic není a furt jsem něco vyndavala. Nebudu vůbec popisovat kolik toho tam bylo - prostě hodně.![]() |
| Zuzka |
| • |
21.6.2012 21:56:51
Taky jsem pořád přemýšlela, čím ty čepy vydoluju a konečně mě něco napadlo. Ve zdravotnických potřebách jsem si kdysi koupila "lžičku" na vymačkávání beďárů
. Je to taková oboustranná malinkatá, ale dlouhá lřičička s dirkou. No a dneska jsem si vydolovala snad úplně všecko. ŠLO TO LEHCE A BEZ TOHO, ABY MĚ TO NATAHOVAO. Už jsem myslela, že tam nic není a furt jsem něco vyndavala. Nebudu vůbec popisovat kolik toho tam bylo - prostě hodně.![]() |
| kytko | 28439 |
|
|
25.5.2012 18:01:38
kili ale já dle krčařů nález na madnlích nemám takový, aby odpovídal chronické tonzilitidě, stěry jsou negartivní opakovan ěi z krypt, mandle klidné, v kryptách není hnis ani jiný patol. obsah, mandle jsou volně luxovatelné, jedna semifixovaná.
|
| .kili. | 125672 |
|
25.5.2012 11:38:55
" stěr vzít pokud by byly klinické potíže řádně z hloubky krypty, ASLO zkontrolovat řádově za 2-3měs. bez problémů jde počkat, myslím si , že ledvinám to opravdu neuškodí."
Nejde o dítě, tak k tomu objektivně nesdělím nic. Kdybych za tazatelkou popsaného stavu, odpovídajícího chronické tonsillitidě a comorbiditám měl volit pro sebe, tak bych TE volil bez čekání. Bez ohledu na ASLO. |
| papinka | 74036 |
|
|
25.5.2012 10:35:46
Scintigrafie se v diagnostice onemocnění mandlí nepoužívá, nejsou na ní ani založeny případné indikace.
Jak už jsem psala, zásadní je dát se celkově dohromady, zhojit břicho/ ledvinné potíže, o nichž si myslím , že s tonsilami nesouvisí. Dále dle klinického nálezu, stěr vzít pokud by byly klinické potíže řádně z hloubky krypty, ASLO zkontrolovat řádově za 2-3měs. bez problémů jde počkat, myslím si , že ledvinám to opravdu neuškodí. Pozn. tonsilectomiií mám odoperováno několik set. |
| kytko | 28439 |
|
|
24.5.2012 23:24:57
ano, staví na vysokém aslu a na 2x pozit pyogen stp -jendou behenm anginy a pak po přeléčení, kdy odezněla klinika a znovu ale naposled- v krku byl.
pak byly tuny antibiotika nikdy, ani pri mírné bolesti v krku, nevyrostla žádná patogenní bakterie. s tou nukleárkou nevím, vůbec tomu nerozumím. a stresuje mě to, měla jsem špantou fázovou scinti na tu operovanou stranu resp.ledvinu, nevím proč, jeslti ji poškodily ty chronické záněty nebo to přechodníé městnání nebo obojí, nevím. jestli je to reversibilní ti taky nikdo neřekne. no prostě, od doktorů a hlavně chirurgů na míle dalekko |
| vlad. | 38059 |
|
|
24.5.2012 22:30:21
Čistě teoretická úvaha - co metody nukleární medicíny? Nevím jak u chronického zánětu, nepomohly by značené leukocyty nebo něco podobného?
|
| vlad. | 38059 |
|
|
24.5.2012 22:24:23
Kytko, to tedy nezávidím. Z mých zkušeností - mikrobiolog/bakteriolog opravdu není klinik. Osobně nemám moc důvěru ani k oboru infektologie. Na čem tedy staví? Hlavní je to ASLO a občas v minulosti potvrzený bakteriální nález?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.