| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Krční mandle

(?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 538  [Dalších 218 >>]
V.B.R.M. 64238
12.4.2012 9:56:06
Ahoj, nejdří moc děkuji za Vaše rady, u mé předchozí diskuse - Jak dostat do dítěte ATB. Jsem za ně moc ráda.~x~
Teď bych potřebovala ještě jeden názor. Starší dcera už je třetí týden doma ~l~ - měla jakousi virozu. Nejdřív teploty, bolavej krk a kašel. Teď je z toho řekla bych venku, ale má pořád napuchlé mandle a na omak ji prý trochu bolí. Dr. dělala výtěry - jednou byly úplně v pořádku a druhý výsledek budeme mít zítra. CRP dělala taky a to je taky v pořádku. Dneska mě ale napadlo, jestli ty mandle nemohou být nateklé od zubů. Leze ji totiž šestka v pravo dole a právě pravou mandli má nateklou docela dost. Druhá je lepší, druhej zub už je skoro venku.
Tak co si o tom myslíte? Já už jsem totiž úplně zoufalá a dcera taky. Chce jít do školky, protože jí jinak vůbec nic není. ~a~
Moc Vám děkuju~x~
Hihi (+3) 694
14.3.2012 22:07:02
Dobrý den,
Chystám se s pětiletou dcerou na ORL na Karlovo nám. v Praze na částečné odstranění krční a úplné odstranění nosní mandle.
Bude to třídenní hospitalizace.
Má někdo zkušenosti s touto nemocnicí, s tímto zákrokem?
Předem moc děkuji za odpověďi.
Lou+3 30918
6.3.2012 7:24:33
Uz asi 10 dni me boli v krku, tak anginove, ale nic tam nevidim.. jsem strasne unavena, vsechno me boli, ale teplotu nemam a k doktorovi se mi take nechce, jestli mi praskly koutky v puse...no je to otrava. Je to na doktora, co myslite?
K doktorovi ja nerada...
Markéta
  • 
5.3.2012 20:46:44
No, on to třeba nebyl vůbec zázrak v souvislosti s odebráním mandle. Ty šílené rýmy začaly v září s nástupem do školky, mandle šla ven v červnu. Prý ten první rok ve školce bývá nejhorší, dítě se za tu dobu "promoří" a je pak odolnější. Tak třeba už byl promořený a stejně by se to zlepšilo, nevím. Ale tím, že stejně bylo potřeba odsát tu tekutinu, která zustávala v uchu, protože skrze zvětšenou mandli to tam neluftovalo, chtěla jsem to mít vyřešené během jednoho pobytu v nemocnici.
ajinav 55877
5.3.2012 20:09:00
Karloarský kraj. Ty krční mu jen seříznou.
A to odsátí hlenu z ucha? Dr říkal, že se musí naříznout bubínek
Gerberka1 78633
5.3.2012 20:00:44
Ajinav, odkud seš?? Šla bych s poradit ještě k jinému ORL dr....

Já osobně - tedy to je opravdu jenom můj názor - bych šla na odsátí toho ouška + nosní mandli ven. Krční bych nechala. Ale to je opravdu jenom podle toho, co bych poradila z toho, co jsi o synkovi napsala.

U mého synka ty zelenožluté rýmy byly taky a jak jsem psala - toho jsem se opravdu zbavili až po vyndání té nosní mandle.
Gerberka1 78633
5.3.2012 19:53:00
Pokud má tvůj synek ale v uchu hlen - tak to musí ven na odsátí - tedy aspoň to tak chápu.
Gerberka1 78633
5.3.2012 19:52:03
Ajinax,

já fakt nevím:-)......

U nás to bylo podobné - nebylo to prostě jednoznačné. V květnu měl velikost II. - III., okamžitě nás poslali k objednání na vytržení. Šli jsme se poradit ještě k jiné ORl doktorce, ta doporučila ten Lympho na vyčištění lymfatických cest, ale "klonila" se taky k vytržení. Celý srpen zdravý jak řípa - protože byl doma. Týden před objednáním měl "mandli menší a bez hlenů", ale špatné to tympano (pořád tekutina) a dr. říkala, že teď to třeba jde, ale co to udělá v zimě, až přijde sezona nemocí - že by to bylo znovu, ty rýmy a všechno.

U nás se to dalo "odůvodnit" tou vysokou nemocností a tím, že mu pořád vycházelo špatně to tympano....

Takový ale "zázrak" jak jsem se tu dočetla, že mandle šla ven a dítě jako mávnutím proutku bylo zdravé - tak to se tedy u nás nekoná - aspoň zatím.
Doufám v lepší zítřky~R^
ajinav 55877
5.3.2012 19:20:02
Malej taky nějak není nemocnej. Jen ty rýmy nás trápí~:(
berunka,M+M 11/04,M 01/08 102284
5.3.2012 18:28:24
No a krční mandle má taky větší, ale na angíny netrpí, tak prý není důvod dávat je pryč.
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 538  [Dalších 218 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.