Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| skladanka | 31485 |
|
|
6.10.2008 20:14:55
Pauli tady
http://ent-privateclinic.eu/doktor1.html Zajed se tam s malym ukazat. jsou tam strasne prijemni, coz se na ORL casto nevidi... Ale zavolej si, kdy tam je mudr Fořt..... Moc drzim palecky, aby vse bylo oki... ![]() |
| If & 3♥ | 3270 |
|
|
6.10.2008 19:06:16
Pauli.. tak držím pěsti aby se to nějak rozlousklo....
![]() |
| paulinac /tři lumpíci/ | 64755 |
|
|
6.10.2008 18:31:47
If, jezdíme na kontroly do Motola, právě jsem si připadala jako b..., když měsíc po odstranění nosní mandle jsem šla opět na ORL, že syn zase špatně slyší... V Motole nám všichni říkají, že má velkou krční mandli /ale ta se pokud možno odstraňuje až kolem 8 let/, že má málo pružný bubínek /profukujeme Otoventem/, od minula lehké zlepšení, nicméně nedoslýchavost je lehká až střední /podle měření/...a minule jsem sice byla lehce v šoku po tom sdělení, ale jestli se nepletu, tak dr. "vyhrožovala" nějakým sluchadlem /nevím jistě, mluvila ve zkratce/.
|
|
|
6.10.2008 18:27:18
Skladanko, můžeš mi prosím napsat kde přesně?
|
|
|
6.10.2008 18:25:54
Já si myslela taky že sluch je spojený pouze s nosní mandlí, ale pak jsem v jiné diskuzi narazila na tohle:
"Dobrý den, máme pětiletého syna, který měl od nástupu do MŠ velmi částé záněty středního ucha doprovázené silnými rýmami, teplotami apod. Dále se u něj ve spánku projevují tzv. apnoické pauzy a chrápání, byl v péči alergologie (bral erius, určitý čas autovakcínu a plno jiných medikací). Po několika prodělaných zánětech byly v celkové narkóze odstraněny nosní mandle a provedena kontrola středouší. Po kontrole středouší u něj byl indikován v jednom uchu cholesteatom, který byl odstraněn a současně provedena částečná plastika středoušních kůstek. Po tomto zákroku cvičíme s pomůckou Otovent pro zajištění průchodnosti Eustachovi trubice a vyrovnání tlaků ve středouší. Při poslední kontrole však bylo zjištěno propadání bubínků jak u ucha operovaného, tak u ucha neoperovaného, což je způsobeno právě podtlakem v Eustachově trubici. Dále nám bylo sděleno, že tento podtlak může být způsoben i zvětšenými krčními mandlemi, které nám doporučují odstranit." Právě proto píšu v souvislosti se špatným sluchem o krční mandli, nejde o překlep... Díky zmíněné srdeční vadě mu potřebujeme krční mandle co nejdéle nechat, aby mu to pak všechno nelezlo rovnou dolů :-( Fakt je, že syn trpěl na angíny, ale s ušima nikdy nic neměl.... |
| skladanka | 31485 |
|
|
6.10.2008 18:20:42
No, ona jde jen "zbrousit" aspon u nas to delaji. Nedela se to v celkove anestezii, ale jen v analgosedaci. Pocitove je to ale jako anestezie ( ja analgosedaci mela a pocitove jsme nevidela rozdil mezi analgosedaci a anestezii ), takze dite neciti a nevnima bolest...
Poptej se na to. Jo a dela se to laserem. V Praze Modranech. Drzim palecky ![]() |
| If & 3♥ | 3270 |
|
|
6.10.2008 16:46:33
Paulino, slyšení má co do činění s NOSNÍ mandlí... alespoň nám to bylo tvrzeno a potvrzeno. Náš skoro dvouletý Kubík stále ještě nemluví, takže jsme měli také podezření na vadu sluchu.. byli jsme v Motole na ušním na celkovém vyšetření sluchu (včetně té mandle-kterou jsme absolvovali dodatečně, protože při prvním vyšetření už odmítl spolupracovat)....
Co s velkou krční mandlí.. ti neporadím.. já mám osobně taky jednu od mala VELMI zvětšenou a chytají se na mě angíny a podobná svinstva, ale na vytržení nemám odvahu a žaludek... Pokud jste to ještě neabsolvovali, zašla bych na tvém místě na ORL a poradila bych se tam zda se dá s mandlí dělat i něco jiného než "vytrhnout"... Přeju hodně štěstíčka!!! ![]() |
|
|
6.10.2008 16:28:07
Ahoj, nevíte, co by mohlo pomoct na skutečně VELKOU krční mandli? Synovi jsou 4 roky, odstranění mandle se musíme pokud možno vyhnout /má srdeční vadu/, ale nabalují se mu na to další potíže - zejména špatně slyší /někde jsem vyčetla, že velká mandle může způsobovat podtlak v Eustachově trubici, takže pak je nepružný bubínek - to máme a dítě špatně slyší/.... Nosní mandli máme pryč. Za rady předem děkuji
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.