| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nedoslýchavost

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 606  [Dalších 386 >>]
Danik78, P+D 7/09, H 4/11 61018
3.3.2013 15:14:16
ano na ORL.
Doporučuji abys šla jenom s ní (myslím tím bez dalšího dítěte).
Budou jí dělat různá měření a u sluchového testu bude muset být v naprostém klidu a v místnosti ticho. Teda co si ještě pamatuji když jsem začínala ORL kolo s nejmenší ve 4 měsících~6~.
Držte se~;((
Taky nedoslýchám a téměř nikdo to neví a nepozná. Akorát teda investice do digitálního naslouchadla byla tenkrát hodně vysoká, ale to už je dnes asi také jinak~k~
magrata1 95172
3.3.2013 15:09:30
Všimla jsem si, že 4letá dcera nedoslýchá. Nevím, jestli je to až teď nebo delší dobu, její nereagování jsem připisovala tomu, že je soustředěná na jiné věci a nevnímá. Na prohlídce ve 3 letech něco nerozuměla, ale vypadalo to, že je spíš nepozorná, takže v očkovacím průkaze to poznačeno nemá. Začala mluvit o něco později než je u většiny dětí v naší rodině obvyklé, až tak ve 2,5 roce, ale krásně zpívá. V poslední době na ni fakt musím řvát ze všech sil (třeba venku reaguje až na moje šílené řvaní, lidi si myslí, že mám dítě nezvládnuté, čumí, proč tak ječím a ona nereaguje). Dnes jsem ji šla uložit k poobědovému spánku, hrála si zády ke mě. Mluvila jsem na ni tak ne příliš hlasitě, ale ne šeptem. Když jsem k ní přišla a chytila ji, šíleně se lekla, vůbec nevěděla, že na ni mluvím. Tak jsem ji posadila zády vedle nejstarší dcery a zkoušela na ni mluvit, co uslyší. Slyší teda celkem o dost míň než druhá dcera.
Samozřejmě s ní půjdu na dětské, ale kam nás pošle? Na ORL?
ema
  • 
21.2.2013 16:29:35
Zdravím, ráda bych se zeptala ohledně práce, kdy v podstatě celou pracovní dobu telefonuji. Začínám uvažovat nad tím, jestli je taková práce pro mě vůbec vhodná, mám úplnou ztrátu sluchu pravého ucha a v něm tinnitus. Děkuji za Vaše reakce.
Ivča, Kája10/07+Daneček08/10 99145
11.2.2013 8:15:35
Mám 2,5letého syna. Naslouchadla jsme dostali v listopadu 2012 na obě uši. První zvykání hrozné. Syn sluchadla neustále vyndaval a to třeba po dvou minutách a totálně je rozebral. Bylo mi řečeno,že prostě ze začátku musíme být neustále s ním. To ale prostě není absolutně možné,být mu neustále v patách. Konzultovala jsem to s lékařem a ten řekl,že zkusíme změnit tvarovky z měkkých na tvrdé a ještě tam udělal nějaký kanálek na odvětrání. Od té doby syn sluchadla vydrží mít v uších celý den bez problémů. Naopak je nyní vyžaduje,protože zjistil,že mu pomáhají. Krásně se rozmluvil a to úplným skokem. Venku ho trošku více hlídáme,aby je někde přeci jen nevyndal a nezahodil,ale jinak je to bez problémů. Držím palce,aby zvykání bylo co nejrychlejší a s co nejmenšími problémy.
sára+3kulíšci 95361
5.12.2012 11:41:59
~t~~t~
černá kočka a dva kluci 128489
5.12.2012 0:08:03
Hasím si to takhle na in - linech, dojela jsem do vesnice XY. Potkal mě bodrý strejda v trenclích a s pivním pupkem a ptá se : Paní vylepšuje figuru? Já : Jooo, rádoby. Právě v tu chvíli projížděl kolem vlak, ten chudák v tom rambajsu asi moc nerozumněl, mlsně mě sjel pohledem a povídá : Pěkný nádobí. Upalovala jsem pryč, co to nejrychleji to šlo.~t~
sára+3kulíšci 95361
4.12.2012 21:24:04
jojo to já říkám hned jak přijdu,že nedoslýchám,nebo že se nemají divit když neodpovídám,ale někteří řeknou aha,mluví asi pul minuty nahlas a pak opět přejdou do tichého režimu,nebo mají nevýrazný hlas,prostě jim nerozumím,pak už je to fakt blbé když se 3krát zeptám. Operace nejde...
Hadi a spol 40792
4.12.2012 21:16:40
To že neslyšíš není vidět a kdo tě nezná, ten to neví a není nic jednodušší než mu říct, aby mluvil víc nahlas, blíž a na tebe :-) A když si ze sebe uděláš trošku srandu, bude to jednodušší pro obě strany :-)

Neslyším na jedno ucho a mám hodně velmi vtipných zážitků, kterými se bavím.

A toho, že můžu špatně slyšet jsem trošku využila při maturitě :-) Celou střední školu jsem to neřekla a až těsně před ústním zkoušením jsem šla za učiteli, že špatně slyším, tak aby se nedivili, kdybych chtěla otázku znovu zopakovat :-) :-) :-)

Jeden opilý kamarád mi asi třičtvrtě hodiny šeptal do hluchého ucho, přestože jsem mu říkala, že ho neslyším, prý to nevadí - a završil to větou:"Slib mi, že to nikomu neřekneš." Slíbila jsem :-)
ChemicalJane + 4 86738
4.12.2012 20:49:47
a co třeba to nějak řešit? švagrové tchýni dělali plastiku bubínků..
daba+holčička 55689
4.12.2012 19:31:24
navíc já jsem asi dost výrazná, takže mě poznávaj lidi, co jsme viděla jednou ~8~
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 606  [Dalších 386 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.