| kreditka | 85904 |
|
|
18.11.2011 11:07:50
Mám šly jsme na mandle a od té doby má dcera sluch že slyší trávu růst, před mandlemi měla 3. stupeň hluchoty kvůli tekutině ve středouší
|
| Jana a 2 dablici | 56421 |
|
18.11.2011 10:52:07
Naše malá na jaře asi týden blbě slyšela - a skončilo to dost vážným zánětem středouší na obou stranách..
|
| MarMat (+2) | 113943 |
|
|
18.11.2011 9:32:57
a všichni doporučují Sinupret, tak třeba by ti taky pomohl
![]() a co třeba ušní kapky? ty svíce? jenže to fakt nevím jestli pomáhá. Svícím moc nevěřím ![]() |
| MarMat (+2) | 113943 |
|
|
18.11.2011 9:30:22
Vyčetla jsem, že ucpané střední ucho je z přehnaného čištění
![]() Propíchnutí bubínku Akutní zánět naopak bolí velice, pacient cítí, že má zalehnuté uši a špatně slyší. Jednou z možností léčby je takzvané propíchnutí bubínku. Při umrtvení se vypustí hromadící se tekutina, která pak vytéká několik hodin. Nemocnému je hned lépe a zabrání se možným komplikacím i samovolnému prasknutí bubínku. Někdy je přitom nutné užívat antibiotika. Ale proč se při zánětu středního ucha bubínek někdy propichuje a jindy ne? Důvod je jednoduchý. Propíchnutí ucha bolí, takže by si - teoreticky řečeno - mohl pacient stěžovat či lékaře dokonce žalovat. To se na západ od našich hranic čas od času skutečně děje. Proto tamní a dnes už i někteří čeští lékaři záněty někdy léčí jen antibiotiky. Podle Jana Pasky to však není ideální: "Propíchnutí ucha přináší okamžitou úlevu. Škodlivý sekret odteče a ucho má možnost se samo vyléčit i bez antibiotik, jejichž nadměrné užívání je škodlivé. Vyvolává totiž rezistenci vůči bakteriím a oslabuje imunitní systém organismu." Vakcína ochrání jen před částí zánětů Novou očkovací látku omezující riziko vzniku onemocnění zánětem středního ucha, jímž trpí především děti, vyvinuli vědci z Univerzity obrany v Hradci Králové. Jak vysvětluje Petr Janoušek z ORL oddělení Nemocnice Na Homolce, vakcína bude chránit jen před malou částí zánětů, které jsou způsobeny bakteriemi. Většina zánětů je virového původu. Zjednodušeně řečeno jde o takovou rýmu v uchu. Nezaberou na ni antibiotika a vakcína před ní také neochrání. Co způsobuje bolesti ucha * Ušní onemocnění (zánět zevního zvukovodu, zánět středního ucha, úraz ucha, nádor v uchu). * Zánět příušní žlázy, například příušnice, děti jsou proti tomu už očkované. To ale neznamená, že je nemohou dostat, vakcína není stoprocentně účinná. * Problémy stomatologického charakteru (záněty při kořeni zubu a jeho okolí, obtížné prořezávání zubů moudrosti). * Bolesti v krku (po operaci krčních mandlí, angína). * Onemocnění čelistního kloubu (záněty, zranění a další). |
| MarMat (+2) | 113943 |
|
|
18.11.2011 9:18:10
Také by mne to zajímalo, syn špatně slyší, upřímně doufám, že tu bude "jen" tohle..protože z toho "co???" za chvilku zešílím
![]() |
| Bludička2 | 89811 |
|
|
18.11.2011 7:39:22
Nemáte někdo zkušenosti s ucpaným středouším u dítěte ? Moje 3,5 letá dcera špatně slyší, tak jsem s ní zašla na ORL a tam mi řekli, že má ucpané střední ucho mazem a že se s tím nic nedá dělat, jedině to odsát v nemocnici, dělá se to v narkoze, případně vzít nosní mandli. Ona hodně trpí na rýmy od té doby co chodí do školky.
Máte s tím někdo zkušenosti ? Pomůže něco jiného, např. nějaké sirupy na uvolnění uší ? Obávám se, že když jí to nechám odsát, stejně to zase za chvíli bude mít ucpané. Díky |
| mila |
| • |
10.10.2011 22:45:45
syn 2roky ma CI, jsme po operaci 4 mesice vse je ok
|
| Jiřule a 3 skřítkové | 855 |
|
|
29.9.2011 14:19:22
marto díky.. dneska jsme to řešila s logopedkou taks e jí to vůbec nelíbí hustit do ní anglinu když pořádně nemluví česky.-( s učitlekou jsme to probrala, tak jsme s edohodli zatím že nijak šrotit s ní anglinu nebudem.Prostě jí něco přečtu a přeložim, ukážu jak to vypadá napsaný a bude se jí tolerovat mluvení jako v češtině- prostě anglina bez správnýho přízvuku..
|
| Martule, 2děti | 112996 |
|
|
27.9.2011 19:42:46
Tím nechci říct, že to nejde. Všechno jde, ale tvá dcera by měla vědět, že okolí chápe, jak je to pro ni těžké. Snad i zbytky sluchu které má ji v tom pomůžou. Držíme vám palce.
![]() ![]() |
| Martule, 2děti | 112996 |
|
|
27.9.2011 19:33:47
Jiřule, můj manžel je neslyšící. Umí rusky - psát, mluvi i odezírat a umí anglicky, ale jen psanou formu. Když neslyší slovo, nemůže ho správně zopakovat, to by musel vydřít úplně stejně jako češtinu. Odezírání taky nejde, protože řečené slovo je úplně jiné než napsané. A on si do hlavy vtloukal spojitosti české odezírání-české vyslovování-český pravopis. Ruština je podobná, tak to mu jde, ale angličtina je pro něj jako pro nás např. mandarínská čínština, nebo něco podobného.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.