| hokkaid | 108275 |
|
20.2.2011 22:04:01
No já jsem právě slyšela o těch státních zákrocích a řadila bych to do jiné debaty (hnus fialovej;-), navíc po tom laseru mandle údajně nedorůstá (nám nedorostla) a dítě nekrvácí, protože se jím rána zataví...
Ale o to teď nejde, jde o tu nedoslýchavost, to jsi asi vyklepaná - nemělo dítko třeba nějakou virózu, není to jen přechodné? Moc držím palce!!! ![]() |
| Tragika | 61116 |
|
|
20.2.2011 21:58:49
Já hlavně potřebuju rychle diagnostikovat příčinu nedoslýchavosti a pak se rozhodneme co a jak.
Do pátku čekat nechci. Nosní mandle mne též napadla, ale syn vůbec nechrápe, takže pes bude asi zakopán jinde. Mmch termíny na odebrání nosní mandle jsou v Motole cca 3 měsíce. V pylovém období mu rozhodně nikdo nosní mandli trhat nebude, protože je tu reálná hrozba, že by pak mohl být alergik. To tedy raději dostanu na soukromé klinice termín za týden a syna si spícího odnesu domů. Už jsme jednou na jiné soukromé klinice podstoupili se synem anestezii a následný odchod domů. Syn byl sice jako hadrová panenka, ale nezvracel a než jsme dojeli domů byl zcela fit. Každý snáší narkózu jinak a mne uklidňuje, když můžu být na sále s dítětem. Anesteziolog bývá někdy nejdůležitějším článkem zákroku a o podělané anestezii vím své. |
| Hanka |
| • |
20.2.2011 20:23:31
Tragiko také jsme měli před 3 lety podobný problém. Dcera přestala téměř slyšet, bylo nutno odstranit nosní mandli, byly nám doporučeny trubičky do uší. Zaplatili jsme zde za zákrok myslím 4,5 tisíce (3,5 mandle+1.000 trubička). Na zákrok jsme přijeli v 11 hodin a ve 13 jsme byli doma, což mi nejdřím přišlo super, ale na druhou stranu jsme si přinesli domů spící (posléze zvrací a plačící)dítě (nějaké dospávání na lůžku se nekonalo, jak pootevřela oči a něco nesrozumitelně zabrumlala, byla prohlášena OK a poslána domů). Až později jsem se dozvěděla o možných komplikacích, které se můžou i po takto krátké narkoze přihodit a myslím, že je to zbytečný hazard. Druhé odstranění mandle jsme absolvovali klasicky v nemocnici (ráno nástup, večer propuštění) a byla jsem mnohem klidnější, že dcera byla celou dobu pod dozorem. Nevím, jestli se tam něco od té doby změnilo, ale podle mě je to spíš taková malá továrna na peníze. Pokud ti jde jenom o základní vyšetření sluchu (audio, tympano) tak to už dělá hodně ORL ordinací. My na to jezdíme na ORL Údolní, tam to dělají určitě (myslím, že i bez objednání).
|
| Tragika | 61116 |
|
|
20.2.2011 20:21:46
Hokkaid, díky. Zítra zkusím Modřany a pak se uvidí.
|
| hokkaid | 108275 |
|
20.2.2011 19:43:56
Jo a jiný typ - doktorka Černochová na Centromedu Budějovická, je soukromá (ale na pojišťovnu), raděj si tam zavolej a objednej se, dřív bývala náladová (ale poslední dobou se zdá v klidu) a odborně je výborná!
|
| hokkaid | 108275 |
|
20.2.2011 19:42:20
My jsme tam nechali synovi laserově odstranit nosní mandle a bylo to celkově
![]() ![]() (personál, přístup, zákrok)Manžel tam namátkou šel s těžkou rýmou a taky mu skvěle pomohli. Když jsem měla problém já, necítila jsem se tam moc dobře a nepomohli mi a JPP že jsou arogantní a jde jim jen o peníze, taxi vyber ![]() ![]() Ale na tvém místě bych to asi zkusila, tím nic neztratíš, ne? |
| Tragika | 61116 |
|
|
20.2.2011 17:46:26
Dostali jsme termín do Motola na ORL.
I přes známé to je až za týden a já nechci tak dlouho čekat. Synovi se rapidně zhoršil sluch a potřebuje vyšetření co nejdřív. Chci se proto zeptat, zda nemáte nějakou zkušenost se soukromou klinikou ORL sídlící na poliklinice Modřany. Přivítám také jiný typ v Praze, kde by mi syna odborně a rychle vyšetřili. |
| Kacak + D + JK | 5793 |
|
|
19.1.2011 23:13:09
Opravdu se s tím zatím nedá dělat nic jiného než pořídit naslouchadlo. Nedokáži říci, jestli se dá dát i na úplně neslyšící ucho, ale pokud to půjde, tak doporučuji určitě obě - kvůli prostorovému slyšení. Já jsem nedoslýchavá na obě uši, ale naslouchadlo mám jen v jednom ucho a občas je to nepříjemné. A dětem platí pojišťovna na obě strany... A já mám doporučeno chodit cca 2x ročně na 10 dávek infůzí na podporu sluchových buněk, aby neodumíraly tak rychle, ale to nevím, jestli je třeba ve Vašem případě.
|
| Moonka 89,92,05,10 | 42790 |
|
|
8.1.2011 21:23:29
Syn 5,5let - prodělal před půl rokem meningitidu. Od té doby velice špatně slyší, na pravém uchu je ztráta dle audia 100proc, na levém jen asi 20proc. Dle lékaře v Motole s tím nejde absolutně nic dělat (porucha je prý percepční) Z místního orl, odkud nás do Motola poslali, máme v doporučující zprávě indikaci naslouchadel......tak teď nevím. Lze na zcela "hluché" ouško dát naslouchadlo? Nebo je to tak, že nula krát cokoliv je zase jen nula a tudíž proto by naslouchadlo nic nepřineslo?
|
| dajmab | 81703 |
|
|
24.11.2010 14:57:42
Ono záleží dost na typu nedoslýchavosti. Dělali mu tympano nebo audio poslední dobou? U převodní nedoslýchavosti mohou nasadit léky typu antialergika na splasknutí sliznic, ATB nebo na podporu imunity, když je problém v zahlenění, pomůžou i ty grometky. Samotné vložení ani vyjmutí není nic hrozného. Taky se dělají profuky na orl, kam byste asi měli jít problém zkonzultovat nebo se lze vydat i na foniatrii, tam se o vás postarají i logopedicky.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.