Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Jiřule a 3 skřítkové | 855 |
|
|
26.1.2010 17:56:09
ahojky nám dcerka na tuhle zkoušku nereagovala a dr to tehdy uzavřela s tím že se soustředí na něco jiného. doma jsem to zkoušela a zdálo se mi že na hračky za hlavou reaguje. bohužel jsme to dělala špatně. bud ráda že máte dobrou dr. na orl asi udělají tympán a změří otoakustické emise. ty řeknou hned jestli je sluch ok nebo je tam nějaká vada. . nás pak(buohužel až skoro ve 4 letech) poslali na súpánkové vyšetření, které zjistí co a jaká přesná vada je. Ale víc se dovíš na tom orl ted . malá může mít třeba tlak v oušku, může mít rýmu, která snižuje práh sluchu o 10 dcb.. držím palce at jde jen o nějakou banalitu...
u tahle malinkých dítek toho doma moc nezjistíš bohužel. leda bouchnout dveřma nebo něčim jestli se lekne. a pro povzbuzení, čím dřív se na vadu přijde tím líp pro děťátko. |
| Kitty+káčátko | 104472 |
|
|
26.1.2010 17:54:51
Dveře jsme nezkoušeli, ale nereaguje ani na hluk vysavače, ani na tlesknutí přímo u ucha... ještě mě napadlo, jestli by to nemohlo být rýmou - má teď pár dní ucpaný nos - není to klasická rýma, spíš takové ty suché šušínky v nose, jak máme doma přetopeno (i když dáváme vlhké ručníky na topení a na posytýlku) - jestli třeba nemůže mít ucpaný uši z toho - předtím jsme jí sluch nezkoušeli a zdálo se, že na náš hlas reaguje (ale teď zpětně si uvědomuju, že možná reagovala na pohyb a třeba taky na pohybující se rty, než na zvuk). Jinak děkuju za podporu, jsme z toho dost nervózní, přišlo to docela nečekaně...
|
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
|
|
26.1.2010 17:53:47
Mám pocit, že nám podobná vyšetření dělali v pozdějším věku, u prvního cinkali příborem, u druhého pískali hračkou. Reagovali oba.
Ale pokud se dítko zabývá něčím jiným, na něco upřeně kouká, tak nevnímá tolik ušima, mozeček není tak schopnej, aby v tak malým věku reagoval na dva podněty současně. V Deníku špatné matky to ta paní popisuje, malý se zabýval kostkama a na zvuk nereagoval, doktorka řekla, že je buď hluchej nebo opožděnej, čímž jí samozřejmě moc nepomohla a následně vyšlo najevo, že tímto testem neprojde většina dětí. ![]() Určitě zkuste to ORL. Přeju, ať je to v pořádku. ![]() |
| X E N A | 99811 |
|
|
26.1.2010 17:52:53
Tak přemýšlím, že v 6-ti nedělích se dítě taky asi o nic nestaralo.
Bude to OK, uvidíš. Koho by zajímala blbá řehtačka . |
| Dee Dee+2 kluci | 91465 |
|
26.1.2010 17:51:59
Já teda takovou zkušenost nemám.Jen nám po porodu dělali vyšetření otoakustických funkcí a jedno ucho vyšlo dobře a druhé špatně.Dr.poté říkal,že tam v tom uchu může být ještě plodová voda, pak jsme šli na druhé vyšetření a vyšly obě dobře....ale zdálo se mi, že syn i tak dobře slyšel.Každopádně hodně štěstí
|
| Feliz | 98944 |
|
26.1.2010 17:51:27
Můj syn nereagoval na nic. Vedle postýlky chlap vrtal příklepovkou a on nic. Doktorčiny řehtačky a podobně pak absolutně zaspal. Pak se mě vždycky ptala, zda jinak reaguje, ale to byl starší.
No, hodně štěstí a hlavu vzhůru ![]() |
| kajkule+2 kousky | 76639 |
|
|
26.1.2010 17:49:11
zkus na mimčo jakoby zaprdět rtama, jakoby motor, chápeš? nevím jak to popsat
na to malý reagoval vždy. |
| Jana Nová | 98612 |
|
26.1.2010 17:47:32
Náš syn na zvuky hraček taky nereagoval. Prostě ho nezajímaly. Ale reagoval na bouchnutí dveří, otočil se za hlasem, apod.
Každopádně ti přeju, a´t je miminko v pořádku. |
| Kitty+káčátko | 104472 |
|
|
26.1.2010 17:40:03
Ahoj, chtěla bych vás požádat o radu nebo o vaše zkušenosti - dnes jsme byli s dcerkou na prohlídce v šesti týdnech a doktorka zjistila, že malá nereaguje na zvuk řehtačky - tj. přímo u ucha jí zařehtala takovou tou věcí, co používají kluci o Velikonocích a ona nic, ani nemrkla... poslala nás na ORL, ale jdeme tam až za pár dní a jsme dost nervózní. zkoušeli jsme i doma, jestli reaguje, ale zdá se, že nic
![]() Stalo se to někomu z vás a jak jste dopadli? děkuji předem za příspěvky! |
| *Aida* | 5732 |
|
|
7.1.2010 19:23:17
huhu,
My bydlime v UK. Balonky jsou na predpis, nebo si je muzu koupit. Stoji ten jeden balicek kolem £5. Vzhledem k tomu, ze vydrzi na 15 dni, si to radsi necham predepsat. I kdyz fakt je, ze normalne to v lekarnach vubec nevedou, vzdycky mi to objednavaji. Jinak nasi mlady taky nejdriv dali trubicky. Balonek mame az ted a to ji v dubnu bude 7. Prej to mladsi deti nezvladnou a u ni se ocekavalo, ze ji bude trvat 3 tydny, nez bude schopna to nafouknout. Mno, asi je genialni, protoze to nafoukla hned napoprve a zadny problem s tim nema .Tahle kondice je velice kolisava a dost bezna u deti. Hlavne to musi mit minimalne 6 mesicu v kuse, aby se zacalo uvazovat o nejakem reseni. Tvoje dcerka to ma uz tak dlouho? A z jakych testu Ti napsali tu ztratu sluchu. Me to prijde docela odvazne u takhle maleho ditete. Hlavne to ma spise na jedne strane, o tu druhou bych se neobavala a ani neresila. Na druhou stranu, pokud by sla pod narkozu kvuli mandli, tak bych ji ty trubicky nechala dat. Je to celkem bezrizikova procedura a vetsine deti vydrzi 12-18 mesicu a pak uz zadny problem neni. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.