Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Jakarta | 9532 |
|
|
19.8.2006 22:55:12
Jak koukám na ty ceny tak se začínám celkem děsit. Vůbec mne nenapadlo, že je to tak nákladné. Divím se, že mne na to lékařka neupozornila dopředu. Je fakt, že jsem byla pokaždé tak nějak "mimo", že jsem se nikdy nezeptala na možný doplatek. Už jsem si taky napsala o ceník Widexu. Na jedněch webových stránkách uváděl nějaký lékař, že "ve věci získání příspěvku vám poradíme v ordinaci" tak jsem pochopila, že možná něco dává sociálka - zkoušeli jste to, nebo se jedná jen o revizního pojišťovny? Jinak jsem se dívala znovu na ty platby pojištovny a je to odstupńované dle postižení - 2700, 3800, 5100. S tím, že někde jsem našla info, že cena sluchadel se pohybuje od 2700 - 24 000 Kč na jedno ucho :-(. Tak nevím jestli zrovna tady by pojišťovna měla šetřit, někdy mi to příjde fakt jak v kocourkově.
|
| Vendula |
| • |
19.8.2006 22:35:31
Malý(roční) má 2 digi sluchadla,celkem skoro 20tis., čekáme od dubna rozhodnutí od pojištovny,zda proplácí celkem skoro 11tis (prý do půl roků)za sluchadla(příspěvek). Sama jsem neslyšící-absolutně hluchá,nemám sluchadla-nechci mít(jsem zvyklá na ticho). Měli jsme jiného doktora,díky jeho povaze jsme raději jeli ke známému výbornému lékaři až do Brna.
|
| Jakarta | 9532 |
|
|
19.8.2006 22:15:52
Ahoj - jsem zakladatelka.
Děkuji za reakce. My máme také po otiscích. Nikdo se mne prozatím na nic neptal ani nic neříkal o nákladech - dívala jsem se na zdr. pojišťovnu a tam píšou, že se hradí sluchadla dle postižení a u dětí je platba na obě uši s tím, že by to mělo stačit. Jen teda ta suma je někde jinde než uvádíš - cca 2 700,- Kč na jedno ucho (doufám že to nepletu). Bohužel nevím jak velkou ztrátu sluchu malá má, musím se příště zeptat. Malá neslyší šeptanou a tišší řeč. Byla jsem s ní dvakrát na audiometrii a zkoušce pomocí mluveného slova. Na vysvětlení proč to řešíme až v tak pozdním věku - malá je u nás 4 měsíce v NRP :-), takže vlastně je to celkem rychlé :-D. Dříve to ušaři přisuzovali nespolupráci. Jinak chodím na ORL do Opavy, když jsem se dívala na výrobce tak ten Widex (jestli to zase nepletu, ještě v tom nejsem tak orientovaná) s naší lékařkou má smlouvu. Zajímají mne reakce dětí, protože jsem pohořela hned u otisků, protože mne nenapadlo malou připravit na to, že nic neuslyší. Dělali ji otisky najednou a chudáček to hrozně špatně nesla. Proto chci nějak předejít dalším šokům. Prozatím ji připravuji na to, že bude mít ozdobu i z druhé strany ucha - minulý týden jsem ji nechala nastřelit naušničky, takže ozdoba zepředu je a teď ještě další zezadu :-). Mě bylo vysvětleno, že dětem se dávají jen ty závěsné. |
| Xantipa. | 34439 |
|
|
19.8.2006 22:12:02
Páni, já jsem ale blbá. Myslela jsem, že takovéto pomůcky hradí pojišťovna - nejsou přece z rozmaru. No, hlavně že ten paralen napíší na pojišťovnu.
Ach, jo. |
| vendula |
| • |
19.8.2006 21:24:12
Můj synek (roční) má sluchadla Widex(má zbytky sluchu od 8měs.,na zpočátku nosil,nebránil se,ale v poslední době totálně odmítá. Takže dávám každou chvíli-1až 5min nošení-denně 5-8x. To chce trpělivost.
Mohla byste minapsat,ke komu chodíte? Výběr sluchadel je dle ceny... Jakou ztrátu sluchu má Vaše dcera? |
| Insula | 28056 |
|
|
30.7.2006 20:52:38
zkusit - omlouvám se za překlep.
|
| Insula | 28056 |
|
|
30.7.2006 20:51:38
Hani, co znovu skusit odborného lékaře. Třeba se to opravdu změnilo a měl by pro tebe nějaké řešení.
|
| Hana |
| • |
30.7.2006 18:04:30
Olgo,
uvědomuju si, že mně snad ani taky nevadí ten tišší hlas osoby, se skterou mluvím, ale spíš to, v jakém prostředí se náš rozhovor odehrává - zamyslela jsem se nad tím a vždycky je to buď v rušném centru městě, v autobuse ap. Ono v dnešní době ani snad neexistuje prostředí, kde by nebyl šum a nemísily se různé zvuky. Bohužel pro mě. Taky uvažuju o tom, že se naučím odezírat - už občas trénuju, někdy si toho i lidé všimli, že se jim zvýšeně dívám na pusu, když mluví, a působili docela znervózněně. |
| Olga.P. | 30536 |
|
|
30.7.2006 17:44:46
Ahoj,
mám možná trošku podobný problém, když je na pozadí šum, hluk, více hlasů, tak sice slyším, ale vůbec nerozumím. Doktorka mi řekla, že mám práh nepříjemné slyšitelnosti níž než je obvyklé a že neslyším určitý úzký kmitočet - špatně slyším hluboké hlasy. Předepsala mi sérii vitamínových injekcí, doporučila neposlouchat hudbu sluchátky (což jsem nikdy nedělala), ujistila mě, že to lepší nebude, časem spíš horší, a že je to dědičné. Potíže se sluchem má v rodině jen jedna moje teta. Naučila jsem se odezírat, pomáhá mi to zachytit slova, kterým jsem nerozuměla, děti mají pochopení, když si od nich nechám sdělení několikrát zopakovat. Beru to spíš s humorem a tvrzení "když si sundám brýle nejen že nevidím, ale ani neslyším" u mě platí skoro doslova. Na stará kolena nejspíš skončím s naslouchadly, ale zatím to na ně není. |
| Hana |
| • |
30.7.2006 17:26:15
Jak jste se tu vyjadřovaly k tomu, jestli je horší hluchota nebo slepota, tak já bohužel asi mířím spíš k té slepotě - v současnosti mám 6 dioptrií a každý rok mi přibývá tak jedna dioptrie:-(((
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.