| Liki + dcera 8/11 | 132398 |
|
12.6.2014 18:53:16
Horečka pomáhá tělu léčit se. Horečka není nemoc. Když srážíš horečku, bráníš tím tělu v léčbě. Nebezpečné jsou horečky 41 stupňů. To dostaneš pomalu jenom při otravě, kdy nefungují přirozené mechanizmy těla, které brání horečce vyletět moc nahoru.
|
| Shayla a 3 kluci | 43054 |
|
|
12.6.2014 18:52:38
Horečka aktivizuje imunitní systém v boji proti nemoci. Když ji srazíš, tak se nijak neléčí. Teď tedy těmi atb, ovšem pouze za předpokladu, že je to bakteriální, beru-li v úvahu klasickou léčbu. Udělej jí tvarohové zábaly, pomáhá to vytáhnout zánět. Plus tedy mně léčbu usnadňuje znát psychické pozadí vzniku nemoci, zrovna u tohohle to funguje.
|
| ~•~Missy~•~ | 4201 |
|
|
12.6.2014 18:46:44
Ahoj, dcera 11 let má od neděle (tj. dnes 5. den) horečky a kašel, nejprve i dost přes 39, poslední 3 dny vždy ráno a večer kolem 38,6°C. V úterý jsme byli u dr., poslechově nic nenašel, potvrdil stávající léčbu tj. Stoptussin, srážet horečku a na dnes jsme měli přijít na rtg. Dnes na rtg potvrzen zánět průdušek, dcera dostala spiropent a augmentin na týden denně 2x po 12h, ráno měla první. Náš dr. je dost pečlivý, nicméně horečku komentoval ve smyslu trvá to opravdu dlouho, dál srážet a atb by měly do víkendu zabrat. Narozdíl ode mě toho asi viděl v životě dost, takže mi přišla jeho reakce tak nějak v pohodě, jenže dcera takhle nemocná nikdy nebyla, takže jsem dost vyplašená a zkušenosti nula nic. Přes den mívá jen zvýšenou teplotu tj. 37,5°C, ale ráno a večer je to vždy jistota, že zase vyletí. Mám strach, aby jí takhle dlouhá teplota nějak neublížila. Neměla bych jí začít dávat ty léky na horečku nějak pravidelně, bez ohledu na to, zda ji má nebo má jen zvýšenou teplotu, když už to trvá takhle dlouho? Zatím dávám jen když je přes 38°C, což jsou tedy 2 max 3 prášky denně. Nemáte někdo podobnou zkušenost s tak dlouhou horečkou nebo je takový průběh nemoci normální?
|
| Dojanka | 85301 |
|
|
31.3.2014 18:13:02
Pozor, ne všechna antibiotika působí na plicní mykoplazmata a plicní chlamydie, které jsou v populaci hodně rozšířené. Mně např. nezabraly troje antibiotika, až pak Klacid dcerce a mně Deoxymykoin. Při tak dlouhém kašli bych trvala na testech na mykoplazmata a chlamydie. Ovšem třeba naše obvoďačka mi ty testy neudělala, prý jsou drahé, tak mě naštvala, že jsem si je zaplatila na poliklinice sama. Stálo mě to 3 tisíce - 2 testy a obojí jsem měla pozitivní. Ani se mi neomluvila a já se s ní kvůli 3 tisícovkám nehandrkovala, ale dodnes je ve mně taková hořkost, že mě nechala tak dlouho chrchlat a ještě mi vynadala, jak drahé testy po ní chci.
Máme fakt "suprovou" a "ochotnou" obvoďačku. ![]() |
| Epepe | 89236 |
|
|
31.3.2014 9:37:52
Naše pediatrička doporučuje dětem následující kůru:
ráno ACC sirup na odkašlávání a rozpouštění hlenu, večer Fenistil kapky a Sinecod kapky na rozšíření dýchacích cest, zmenšení opuchlých sliznic a uklidnění kašle. Právě jdu zkoušet - dospělou variantu, samozřejmě. Ještě se budu cpát přírodními přípravky - odvaru ze zázvoru a cibule (prohřeje) a česnekem. |
| ..maya.. | 86852 |
|
|
30.3.2014 20:40:14
jo už to vidím, já předtím nekoukala na vlákno, zbytečně jsem reagovala, promin...
|
| E.Day | 140980 |
|
|
30.3.2014 20:14:09
Než se projeví zlepšení.
|
| ..maya.. | 86852 |
|
|
30.3.2014 20:10:10
70 dní na co?
|
| ..maya.. | 86852 |
|
|
30.3.2014 20:09:48
a jeje...reflux mám z těch léků na roztažení průdušek, to je pěkné svinstvo
![]() |
| E.Day | 140980 |
|
|
30.3.2014 19:23:18
Dovolím si podotknout, že měsíc je málo, uvádí se až 70 dní.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.