| Marika Letní | 140743 |
|
|
13.12.2021 9:01:47
Aninabe nevím jestli alergii, ale ty chloupky jsou pro mě dráždivé. Klasickou vlnu nebo merino přímo na tělo, třeba rolák nebo šálu, to ne, škrábe mě. Rukavice taky, ponožky mi nevadí.
Kašmír nebo fleece je ideální, ale snesu i jiné umělé materiály. A pak problematika mýdla. Jak jdu na wc v oc a použiju jejich tekuté mýdlo, tak mám problém, musím hned mazat. Ale paradoxně desinfekce mi na ruce nevadí. Jo pálí to, když nemám ruce ok, ale asi jak to vyhubí viry a bakterie, tak to pomáhá. V kombinaci s krémem. |
| Aninabe | 9885 |
|
|
13.12.2021 7:42:25
Mariko, že bys měla na něco z rukavic alergii? U mě teda rukavice jedno jaké pomůžou, špatné je to bez nich. Já je ale nosím málo (třeba se mi s nima blbě hledá, kde je zrovna autobus, který už je opožděný a já trčím na zastávce) a taky nesnáším pravidelné mazání, k tomu přistupuju, jen když to praskání a svědění je neúnosné. Hlavně mastné krémy jsou mi nepříjemné, ale tady není zbytí. Momentálně zkouším "Eelhoe, mother of all creams" a jde to, velká výhoda - skoro to není mastný, vstřebaný raz dva. To praskání kůže na rukou přímo uvádějí jako příklad použití. Má to fungovat i na jiný ekzémy a lupenku, když se mi to osvědčí objednám si toho víc. Ale to bude tak na příští zimu, dodací lhůty z Číny jsou v poslední době i ke 2-3 měsícům.
|
| Lída+2 | 28136 |
|
|
13.12.2021 5:20:19
Žžena, jak často mažeš?
Musíš minimálně 3x-5x denně, než se to srovná. Já používám krém z DM na ruce s Kamilkou pro citlivé ruce. Je docela levný a člověk nemá pocit mastnoty. A v zimě tím beru i obličej. ![]() a co mažu opravdu hodně a často, tak se mi to zlepšilo za ty roky tak, že mě lidi podezřívají, že vůbec doma nepracuju a jen se válím. |
| Zasjaj. | 54917 |
|
|
13.12.2021 1:39:08
Pit, pit, pit
|
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
12.12.2021 21:26:23
V tomhle období si dávám parafín na ruce u manikérky. Je to úleva.
|
| Marika Letní | 140743 |
|
|
12.12.2021 17:49:01
Aninabe no já to podle rukavic mám. Některý materiál (častěji pletenina) mě dráždí.
|
| lampetra | 25845 |
|
|
12.12.2021 16:16:42
Palčáky nee. Mám několikery tenoučké rukavice prstové, dělám v nich všechno, mají i dotykové plošky na ukazováčcích a na dlani, aby třeba naklouzel volant a šel ovládat displej. Poctivě je nosit opravdu pomáhá. Práci někdy musím dělat i venku, když mi to opravdu nejde v rukavicích, tak mám takové bez špiček prstů, jedny jsem i levné ustřihla a taky to pomáhá, na ruce není zima, netrpí kůže a můžu třeba pracovat s pokladnou nebo psát.... Mám merino icepeak (bez plošek na dotyk), merino z decathlonu (s ploškami), jemné pletené z decathlonu (kupuju si xs, aby mi dobře padly a dobře se v nich pracovalo), pak mám nějaké z tenkého fleecu myslím nordblanc. Nosím je třeba i na lyže pod lyžařské rukavice - s holýma rukama venku jsem mimořádně.
|
| adelaide k. | 20327 |
|
|
12.12.2021 14:50:21
Mazat, ale fakt poctivě, po každém mytí, před každou cestou ven, před spaním. Nic jiného nepomáhá. Je to reakce na zimu.
|
| Muumi | 41406 |
|
12.12.2021 13:36:12
https://www.saloos.cz/c/biokarite-balzamy/rakytnikovy
tohle, ale dobrý je i měsíčkový Pak neparfémovaná Neutrogena. No a top je domácí konopná mast, ale jednak to asi není úplně legální, jednak se s tím nedá "mezi lidi" kvůli typické vůni:). Místo mýdla používám mycí olej na ruce od Hadka. https://www.aromakh.cz/myci-olej-senzitiv-na-citlivou-pokozku-rukou.html ideálně asi tenhle, ale používám levnější Citrio. To mám teda na doma, když přijdu zvenčí, myju radši mýdlem. Mají teda i nějaký dezinfekční mycí olej, ale zas tak moc tomu nevěřím. |
| byvala radka | 154149 |
|
12.12.2021 11:38:58
klasická modrá indulona na zmírnění
čínská mastička (stojí cca 150 Kč, malá tuba, ale účinné), nevím, jestli se dá sehnat přes internet (jinak by ji měli mít v centrech tradiční čínské medicíny, v Ově určitě, v Pze - jestli je i v jiných městech, nevím) neumím vložit obrázek, jinak bych poslala obrázek |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.