| Aninabe | 9885 |
|
|
11.12.2021 19:38:32
Žženo, mám to taky, už roky. Pomáhá se s tím smířit a mazat. Loni to bylo hodně zlé, pomáhal červený hutný krém na ruce z Lidlu, tedy na fázi rozpraskané, bolavé. Večer jsem namazala, ráno bylo OK. No a přes den zase zima, takže blbý - a dokola. Přejde mě to, až bude venku tak +5 a víc.
Mám to fakt tak 20 let, postupně se to zhoršuje, je to chladový ekzém. Teď zkouším nějakej čínskej lektvar (oni mají občas fakt dobrý věci, od nosního spreje na alergie jsem otevřená zkusit ledacos), ale mažu maličko, tak nevím, jestli to má efekt jako jakýkoli jiný mazání, nebo je to účinné. Zatím mám fázi "strupatá" ruka, krvavá rozpraskaná zatím ne (ale je v pořadí). |
| Rodinová | 140078 |
|
|
11.12.2021 19:37:19
Mam stejny problem, resim leta, ne prilis uspesne.
Asi nejvic mi pomaha hodne mazat a to indulonou ale pouze v modrem kulatem kelimku, neni uplne vsude k sehnani, ma jinou konzistenci nez ta v tube. Jo, a jak se ochladi, snazim se nosit ven rukavice, tenky z merina. |
| Žžena | 83005 |
|
11.12.2021 19:22:08
Help!
Každoročně mívám v zimním období zničené ruce - strašně suché hřbety rukou, suché klouby na rukách (kůže praská při ohnutí prstů). Není to tím, že bych je přehnaně vystavovala mrazu a živlům, vesměs nosím venku rukavice a ruce obecně celkem šetřím (nádobí myju a uklízím v rukavicích, protože máchání v saponátech by to zhoršovalo). Možná má vliv sušší vzduch, co já vím. Letos se přidalo ještě praskání kůže kolem nehtů (což bolí jak čert teda). Potíž je v tom, že standardní zima v našich končinách trvá čtrnáct dní, od konce ledna do půlky února, tak ten měsíc se ty ruce dají vydržet .. ale letos zima začala už v listopadu, takže už dávno trpím, a představa dalších dvou tří měsíců tohoto není lákavá. Máte zkušenosti, co s tím? Mazání nepomáhá, resp. pomáhá velmi mírně (zkoušela jsem všemožná mazadla, obvykle nejlíp zabíralo mazat hřbety a klouby rukou jelením lojem, ale letos to nějak nestačí, na ty praskliny kolem nehtů vůbec), přemýšlela jsem, jestli nejsou nějaké zábaly, "masky" na ruce, prostě nějaká intenzivní péče, tak jsem chtěa osondovat, jestli na Rodině, studnici všeho vědění, někdo poradí. ![]() |
| Honey1 | 157617 |
|
25.11.2021 20:22:39
Holky, moc děkuji za zkušenosti. Furunkl po cca 5ti dnech přestal produkovat hnis, teď po 10dnech místo kde furunkl byl sice samo o sobě NENÍ bolestivé, je to ale stále takové zatvrdlé. Když se na to přitlačí, tak to trochu i zabolí. Tak nevím.. Máme pořád mazat?
Dávala jsem betadine mast nebo ochtoxyl. |
| 77kraska | 132593 |
|
18.11.2021 22:52:29
Bourko, jako holubi vejce....to je drsne :-(
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
18.11.2021 21:55:40
sedmi, zánět bartholinyho žlázy jsem měla taky, chuťovka, bylo to pomalu jak holubí vejce a už jsem obdržela podrobnou přednášku o tom, jak se to operuje, doktor vypadal vysloveně nadšeně, asi se mu stýskalo po letech se skalpelem
A pak se to k mé ûlevě samovstřebalo. Tohle se mi dělá v těsném sousedství toho druhého důležitého ženského místa. |
| 77kraska | 132593 |
|
18.11.2021 18:01:18
Fren, v detstvi jsem porad slychala "udelal se mu nežit".....pojem furunkl znam spis ze stare literatury
|
| 77kraska | 132593 |
|
18.11.2021 17:59:50
Bourko, v tech intimnich mistech ma tendenci se zanitit jedna zlazka, cetla jsem o tom, to neni klasicky furunkl/nezit...mela jsem to dvakrat v lete z horka a sama vymackla
je to asi toto: https://www.stefajir.cz/zanet-bartholinske-zlazy |
| Okolík | 129526 |
|
|
18.11.2021 17:51:53
Funguje na to ichtoxyl nebo višněvského balzám. Vytáhne ten hnis ven.
![]() |
| Fern | 155759 |
|
18.11.2021 17:45:08
Huhu,nestačím zírat tady na tu reznicinu,co vše se děje a je mozny; trochu je mi teda spis povědomé slovo nezid,furunkl jsem neslyšela.
A budu mít teď strach sednout na kolo vubec ![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.