| Analfabeta | 141613 |
|
9.3.2021 20:24:13
Okolíku, možná jo, někdy doktoři dovedou zázraky, že opravdu zíráš. Hoch z širší rodiny prořezával malou motorovkou stromy. Ujela mu noha, motorovku nezastavil. Při pádu si zlomil obě ruce a řetězem motorovky se poznačkoval od hlavy do poloviny hrudníku. Když mi později poslal fotky, pomalu se mi zvednul kufr. Řetěz motorovky ho vzal svisle přes čelo, přes nos, přeříznul horní a dolní pysky, že si s nima volně klektal do stran, a přes hrudní kost ho vzal až k solaru plexus. Chirurgové ho sešili, všechno se to zahojilo a nakonec byl na laserovém odstranění jizev. Bylo to asi před 5 roky a dneska bys na něm nepoznala, jak byl zrasovanej, kdyby ti to neřekl a neukázal ti fotky. Jizvy vůbec nemá, vlasy mu dorostly. To jsem teda skutečně zírala, co všechno dneska medicína dovede.
|
| Okolík | 129526 |
|
|
9.3.2021 19:33:52
Já mám taky sklon k těm keloidním jizvám a pár jsem jich mám fakt hnusných, ale ne velkých. Hlavně na nohách (z dětství, nesešité rány) a na zádech. Tak to všude hlásím a nechávají mi stehy o pár dní dýl, aby se to nerozjelo a pak hned nastoupí náplasti a sádlo. I rodinu mažu a lepím, ale oni s hojením problémy nemají...
Tady na rodině jsem četla o laserovém ošetření jizev - nepomohlo by to? |
| Okolík | 129526 |
|
|
9.3.2021 19:17:38
Tak obecně se řadí masírovat nesplněným vepřovým sádlem a používat ty různé silikonové náplasti a gely. Prý to funguje i na staré jizvy. Mám zkušenost jen s novými, dopadlo to dobře.
![]() |
| darinaa | 155453 |
|
9.3.2021 19:11:35
Zkušenost nemám, ale zkusila bych rovnou plastickou chirurgii, nejsou to takoví řezníci. Ne každý plastický zákrok je nadstandard, třeba se celkově posuneš v otázce co s tím.
|
| nekázanka | 7331 |
|
|
9.3.2021 18:57:57
Mám na přední části chodidla vystouplou jizvu, docela velkou, keloidní, tvoří se na ní nadbytečná kůže. A teď se zavřenými pedikérnami není kde ji ošetřit. Kam s něčím takovým zajít? Řeší to chirurgické ambulance?
Bohužel to docela bolí a překáží při chůzi, ale žiletkou si na to sama netroufám. Pilník na to nestačí ani náhodou. |
| Rodinová | 140078 |
|
|
13.8.2020 16:19:39
Coz to by bylo
![]() , ale obavam se, ze daleko presahuje moznosti darce ....![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
13.8.2020 16:16:04
rodinová... takový voucher do toho mlýna danemark, na ten se prášit nebude...
![]() (koukala jsem a okouzlil mě taky ) |
| Rodinová | 140078 |
|
|
13.8.2020 16:11:19
Dekuju vsem jeste jednou, necham si darovat neco jinyho, hlavne proto, ze nechci domu dalsi kram
![]() |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
13.8.2020 15:37:42
Od října do dubna je to super, mám suchý ruce, krásne to zahřeje a zjemní, nechavam si to dělat jako součást manikúry, ale je to dalsi kram, nevím, jestli bych ho chtěla mít doma
![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
13.8.2020 8:36:06
proč by to nebylo schůdné? běžně se to provádí... já chodila na parafínové zábaly na krční páteř, normálně to natírali štětcem z vaničky (a stejné vaničky měly jiné pacientky na máčení rukou) a pak přes to dávali plátýnko... pravda, musel to aplikovat někdo jiný, sama bych si krční páteř asi nenatřela
(já to teda moc dobře nesnášela, jak to bylo teplé, začala se mi motat hlava a měla jsem tendence kolabovat, takže ač běžně u toho pacientky seděly, já musela napůl ležet, "na koníka", říkala sestra ) |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.