| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
6.8.2019 11:53:23
Ani na ty nehty ti kožní doktor nic neporadil ? To je přeci jasná plíseň.
|
| breburda71 | 89004 |
|
|
6.8.2019 11:50:45
Taky s patami mám problémy, kombinuju hodně věcí, co tady zaznělo..Nejvíc se mi fakt osvědčilo nenechat narůst tu vrstvu tvrdé kůže, která pak praskne ( při kombinaci ostruhy a prasklé paty mi málem hráblo), průběžně to škrabu doma sama. Koupila jsem si ten klasický pánský strojek, co se do něj vkládá žiletka obyč, tím si po každém koupání trochu oškrabu paty, pak uhladím pilníkem na nohy. To dělám za mokra, za sucha jen ten pilník, když potřebuju narychlo. K pedikérce chodím každý měsíc, ale v létě si to právě dělám i sama..Plus teda na noc mazat vazelínou nebo indulónou,ponožky na noc. Používám i chytrou houbu, teď zkusím i ten ocet, to mě nenapadlo..A omezit sladké a kynuté..
|
| Termix | 105545 |
|
|
6.8.2019 11:44:17
Holky, díky za všechny rady. Jdu do lékárny, ta plíseň by možná mohla odpovídat. Mně ještě navíc odpadávají nehty od nehtového lůžka a klidně se odloupnou úplně celé.
Takže jdu pro nějaké masti na plísně, přikoupím další krémy a citrón jsem použila už večer. Fakt bych ráda, kdyby mě to aspoň nebolelo. |
| Termix | 105545 |
|
|
6.8.2019 11:41:32
Tyhle slupovací ponožky používám pravidelně. Fungují výborně na celá chodidla kromě pat. Tam se ta kůže vůbec nesloupne, jen prostě ještě více zhrubne.
|
| Rozállie | 144785 |
|
|
6.8.2019 11:34:16
Jo a krém od Scholl mi nepomáhal vůbec, stejně jako spousta jiných, univerzálních nebo určených na suché paty. Ani jinak geniální modrá indulona na paty nepomáhá.
A nikdy jsem neměla diagnostikovanou žádnou nemoc nebo plíseň, přesto mám extrémně suché paty od puberty. |
| Rozállie | 144785 |
|
|
6.8.2019 9:51:01
Zaznělo tu spoustu rad
![]() Mně osobně na paty zabírá každý večer namazat Neutrogenou (na suché ruce), v krizi s namazanýma nohama spát s ponožkama (to ale málokdy, po hlubokém rozpraskání, jaké popisuješ, které následuje po mé neukázněnosti, když si nohy pár dní nenamažu), a NIKDY nechodit doma boso - to je kromě nenamazání asi největší spouštěč. Pemzu používám asi 2x týdně a vždy je nutné paty poté hodně namazat. Jo a na pedikúře jsem nikdy nebyla. Úplně náhodou jsem zjistila, že je na suché paty výborná mořská sůl ![]() Prostě jsem chodila s dětmi boso po mořské pláži, s velkými obavami, co na to moje paty (protože normálně je písek na paty katastrofa), a ejhle, krásně se mi vyhladily, bez jakékoliv jiné péče |
| Martina, 2 kluci | 15942 |
|
|
6.8.2019 9:14:53
Mě pomohly až exfoliacni ponožky Parasoftin s takovým kyselým roztokem. Po použití ze mě týden opadavaly šupinky kůže (zvlášť na józe to nebylo příjemný), ale zůstala mi jen zdravá kůže, měkká, výživená.
Zároveň bych se primlouvala za suchou pedikúru, ta ti dokáže odstranit jen odumrelou kůži, nereje do té živé jako mokrá pedikúra. A nestihnou se ti prohlubovat praskliny, pokud chodíš pravidelně. Já chodívala na mokrou, přestala jsem kvůli precitlivelym chodidlum, měla jsem pocit, že mám odhalena všechna nervová zakončení ![]() |
| rascal-ka | 15516 |
|
|
6.8.2019 8:30:37
Mně zabraly ponožky na paty, které mají na vnitřní straně silikonovou vrstvu, takže krém hned neotřeš. Každý večer natřu paty větší vrstvou krému a na noc nasadím ponožky. Ráno, když je sundávám, ještě rozetřu zbytek krému. Prodává je např. Dedra.
![]() Samozřejmá je pravidelná pedikúra, pemza ... |
| susu. | 129001 |
|
6.8.2019 7:19:25
Popraskané paty jsou náročné, taky s tím bojuju už dlouho.
Mně pomohla rada o plísni. Skutečně jsem začala CELÉ chodidlo včetně prostoru mezi prsty mazat protiplísňovým prostředkem z lékárny a dělala jsem to denně několik měsíců. Teď mažu občas, ale snažím se o pravidelnost -1x týdně nebo 1x za 14 dní... No a pak jsem zkoušela různé krémy na paty z lékáren. Nejvíc mi pomohl tento s ureou. ![]() Ale je třeba to vyzkoušet. Ty levné na mě nefungují, třeba po Ozalinu se mi praskliny vrací. A mažu denně večer po koupání. Pěkně mi to leze krkem i do peněz, ale nohy mám hezké, teď. |
| jak | 39257 |
|
|
6.8.2019 5:50:14
Pedikura pravidelne. Potom namazat citronem a na to do ponozek olej, spat v tom.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.