| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Masáž hráze, nástřih při porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1130] Názory 11311140 z 1522  [Dalších 382 >>]
Ivča 24
  • 
7.5.2006 13:02:52
Mohu se zeptat? Jsem sice teprve v 7. týdnu takže do porodu daleko :o) Jak bolí masáž hráze. Moje maminka mi říkala, že když mě rodila byla domluvená s kamarádkou PA, že ji nebudou nastřihávat, a tak ji PA masírovala hráz, prý to ale bolelo pomalu víc než samotný porod (byl to její 2. porod)
Jaké jsou vaše zkušenosti?
Lenka
  • 
6.5.2006 23:18:55
Ahoj holky,taky jsem měla nástřih a sex nic moc.První tři měsíce malá pořád řvala,takže nebyl čas,síla ani nálada...Pak jsem při sexu měla stejné pocity-jako bych byla zašitá víc.Bylo to nepříjemný,ale pomalu se to zlepšuje.Chce to trpělivost a něžného partnera.Dceři je 10 měsíců a ještě to není ono.
Karmelka 39414
5.5.2006 18:10:19
Tak jste mě docela holky vyděsili-mě první porod teprve čeká ted v květnu a hráz masírujeme,ale stejně se může stát že mě nastřihnou,když to jinak nepůjde.
a docela se bojím toho co píšete,my máme sex zakázaný už od začátku těhotenství a představa,že by to potom zase nešlo mě děsí.takže říkáte masírovat pořád-i po šesti nedělí-díky za rady.jsem ráda že to vím dopředu.
Bára + holčička 5 měsíců
  • 
22.4.2006 0:02:23
Děkuju moc za odpovědi! Sestru na gynekologii jsme přemluvila a když jsme se k doktorovi dostala, tak jsme si bláhově myslela, že mám nějaký skrytý problém, až pak jinde jsem četla, že to opravdu normální a i sám doktor mi řekl, že takových po porodu je moc, jen jsem si říkala, že se o tom prostě nemluví:-) A že mám asi psychický blok a že to můžu řešit i s psychologem, což se mi nechce. Právě, že jsem někde četla, že to chce "ochodit". Přesně jak popisujete, bolest je to taková, že to prostě nejde. Jinak bych u toho musela vyloženě řvát, ale bolestí:-), protože tohle se prostě vydržet nedá. Manžel říká, že je "to tam" prostě jiné:-), sama si připadám extrémně úzká (což jsem po porodu nečekala). Jsem moc "ráda", že nejsem sama, předtím jsem si myslela, že jsem fakt jediná na světě neschopná, která je toho prostě neschopna. Budeme to zkoušet, masírovat?, lubrikační gel moc nepomohl-ale je rozhodně lepší než bez, no a čekat. Ale páni 9 měsícůůů, to je tedy dost. Někdy se nám chce až bychom oba brečeli, ale manžel je naštěstí taky maximálně ohledulný a tolerantní, spíš on utěšuje mě.
Články jsem našla až dnes a před tím jsem si fakt myslela, že takových co to mají takhle stejné, není tolik.
Moc, moc děkuju za rady!!!
Kaculiinek
  • 
21.4.2006 22:39:20
Ahojky, také jsem měla celkem velký nástřih, který se špatně a dlouho hojil. Bolest při sexu příšernou. Manžel měl ale pochopení - zkušeli jsme to - a když to nešlo, čekali jsme. Používali jsme lubrikant, který pomáhal a postupem času se to začalo zlepšovat. Do normálního stavu jsme se dopracovali po devíti měsících, od té doby je vše zase normální a my si sex užíváme jako předtím.
Nela
  • 
21.4.2006 21:27:01
Báro, já si myslím, že to chce tzv. "ochodit", jak to říkala doktorka. Já sama po porodu nemohla mít kvůli bolesti vůbec sex téměř rok. Ta bolest byla snad ještě horší, než když jsem byla panna. Pořád jsem chodila k doktorovi a nic - prý jsem vpořádku, jen mi řekl, že asi mám z toho už takovou hrůzu, že se prý nějak podvědomě stáhnu. Já jsem se teda jednou rozhodla pro sex, manžel byl max. ohleduplný, ale přesto to bolelo - a hodně. A pak každým stykem míň a míň, až ta bolest sama zmizela.
Nela
  • 
21.4.2006 21:25:55
Báro, já si myslím, že to chce tzv. "ochodit", jak to říkala doktorka. Já sama po porodu nemohla mít kvůli bolesti vůbec sex téměř rok. Ta bolest byla snad ještě horší, než když jsem byla panna. Pořád jsem chodila k doktorovi a nic - prý jsem vpořádku, jen mi řekl, že asi mám z toho už takovou hrůzu, že se prý nějak podvědomě stáhnu. Já jsem se teda jednou rozhodla pro sex, manžel byl max. ohleduplný, ale přesto to bolelo - a hodně. A pak každým stykem míň a míň, až ta bolest sama zmizela.
Jana
  • 
21.4.2006 20:17:43
Ahoj, myslím si, že na takové bolesti docela dlouho po porodu. Jestli má Tvůj gynekolog stále ještě plno, nevzal by Tě, kdybys řekla, že je to akutní a že Tě to třeba bolí i normálně (nejen při sexu)? Nebo zkusit požádat jiného gynekologa, jestli by Tě nevyšetřil... Ale šest týdnů bych nečekala. Ahoj a napiš, jak jsi dopadla.
Bára + holčička 5 měsíců
  • 
21.4.2006 16:40:26
Maminky, opravdu jsem s tímto "problémem" sama?
Nenajde se nějaká, která to nějak uměla vyřešit???
Bára + holčička 4,5 měsíce
  • 
3.4.2006 15:21:47
Ahoj Mio,
mám stejný problém a jsem už z toho strašně nešťastná. Po porodu jsme s manželem ještě nespali, protže to prostě nejde. Mám taky pocit jako bych byla sešitá moc a bolest je nesnesitelná, ke styku nemůže ani dojít.
Jak moc jsi byla nastřižená? Já dál než jen na hrázi. U mě lubrikační gel enfuguje.
Objednala jsem se sice ke gynekologovi, bohužel má volno až za 6 týdnů. Teď už mám jen strach, aby nebyl nějaký problém, že to tak strašně bolí.
Máte s tím ještě některá zkušenost???
[<<Předchozích 1130] Názory 11311140 z 1522  [Dalších 382 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.