Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Elíláma | 101194 |
|
|
9.5.2012 11:11:05
Tak jsem měla druhý nástřih a v poho, ale zase jsem rupla uvnitř, kurňa
![]() |
| Surikata | 125261 |
|
15.1.2012 20:11:19
Já bych ti doporučila třeba Saforelle krém. Je naprosto úžasný, všechno krásně zklidní, má skvělý efekt a navíc krásně voní...:)
|
| Elíláma | 101194 |
|
|
30.3.2011 16:46:18
Já nástřih měla (malý šel na 2 kontrakce, takže se cesty nepřipravily, jinak říkali, že ho nedělají u poloviny rodiček, podle situace) a pak jsem se natrhla na druhé straně uvnitř, tak jsem měla obojí. Nastřižení nebolelo, ani šití, ani hojení, prostě pohoda, ale natrhnutí bylo psycho!!! To bylo cik cak, hlubší, kvůli tomu, že už to hloub našlo umrtvit, bolelo i šití, a odlučování stehů bolelo šíleně i na povrchu, příště chci nastřihnout, pokud by hrozilo natržení, třeba ze všech stran
![]() |
| Leua | 116290 |
|
|
17.3.2011 12:23:00
http://prirozeny-porod.webnode.cz/news/epiziotomie-nastrih-hraze-vedecke-studie-silne-nedoporucuji/ Myslím, že studie dávají jednoznačnou odpověď.
![]() Avšak osobně si myslím, že ať už se žena rozhodne jak chce, její rozhodnutí by mělo být respektováno bez výhrad. Je to každého věc, co se svým tělem udělá či neudělá. Zvlášť u tak pochybného zákroku, kterým epiziotomie je, by mělo být rozhodnutí na tom, koho se nejvíce týká - tedy na ženě. ![]() |
| Leua | 116290 |
|
|
17.3.2011 12:18:49
Nemyslím si, že by to bylo nějak scestné označení. Jestliže se epiziotomie začala provádět jen tak, bez jakéhokoliv opodstatění, z jakýmisi vyhodami, které žádná studie nepotvrdila, pak je zde spojení s rituálním mrzažením ženských genitálií docela na místě. Navíc, studie na toto téma se začaly dělat až v posledních pár letech. A na co se přišlo? Že žádné výhody, které se o ní tradují, nemá. Jediné opodstatněné použití epiziomie je tehdy, když je nutné porod rychle ukončit kvůli tísni plodu atd. (i když i to některé studie vyvrací, že tu dobu nakonec nikterak výrazně nezkracuje).
více zde: http://prirozeny-porod.webnode.cz/news/epiziotomie-neboli-nastrih-hraze/ a ony studie zde: http://prirozeny-porod.webnode.cz/news/epiziotomie-nastrih-hraze-vedecke-studie-silne-nedoporucuji/ |
| donjamimonja | 107675 |
|
|
10.3.2011 12:49:11
Já masírovala pravidelně, vůbec to nepomohlo...dr mě do poslední chvíle nastřihnout nechtel, ale nebylo zbyti, malá se dusila...takže masáž mi vůbec,ale vůbec nepomohla...byla jsem nastřižená skoro až na p..l
...Taky jsem pila maliníkovaj čaj, lněný semínko...prej na zkrácení druhý doby porodná - taky efekt nula...![]() |
| Šešule | 94264 |
|
|
10.3.2011 12:04:36
Já nemasírovala ani jednou, poranění jsem neměla a nastřižená jsem taky nebyla (a to první porod ošéfovala PA tak, že jsem si v první chvíli myslela, že jsem se natrhla až k p.deli). Napodruhý jsem už věděla, že hráz vydrží leccos a nenapadlo mě to řešit
![]() |
| Šešule | 94264 |
|
|
10.3.2011 11:51:25
Tohle srovnání mě napadlo taky aniž bych to někde slyšela. Jsem ráda, že nejsem sama. Obojí je zmrzačení ženských genitálií doporučované od "autorit" pro ženino "dobro". Ještě donedávna nikoho taky nenapadlo se ptát, jestli rodička s nástřihem souhlasí a i teď je realita docela krušná
![]() |
| Balbína | 99798 |
|
|
10.3.2011 11:46:17
já v prvním těhotenství masírovala. Nastřižená jsem pak byla. Ale celé těhotenství jsem trpěla na výtoky a teď si skoro myslím, že to bylo tou masáží (používala jsem olej od Hadka), že mi to nedělalo dobře.
Při druhém jsem se na to vykašlala. |
| Ajlina |
| • |
10.3.2011 11:25:54
panenský můžeš jakýkoliv olivový, z lněného semínka, kokosový a další...,
nevím o nikom že by masíroval budoucí tatínek, i když se to hojně doporučuje, takže toto chápu zda se hráz natrhne či ne závisí taky na tom, zda máš za sebou nějaké vaginální kvasinokové infekce jinak to jestli tě nastřhnou je otázka vyspělosti porodnice, někdo ti napíše, že ho nenastřihli, že to měl domluvené, někdo ti řekne, že porody z "protekce" jsou většinou ty, kde tě nastřihnou hned při příjmu na vrátnici, takže to taky neplatí |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.