| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Masáž hráze, nástřih při porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 1522  [Dalších 1032 >>]
cizinka1 56285
29.11.2010 17:59:59
S logickym vyvodem naprosto souhlasim, jde pouze o to, ze ignorujes, ze "zenska obrizka" muze mit obecnejsi vyznam, nez mu predepisujes. Preventivni nastrih neni jen podobny nejakym druhum zenskym obrizkam, on sam je zenska obrizka (chirurgicky zasah do zenskeho genitalu z kulturnich, dost obskurnich). Muzska obrizka take ma hodne druhu a vsechny to chapou jako chirurgicky zasah do muzskeho genitalu z ruznych duvodu.

Ja jsem nereagovala na tvuj presny citat duly - nemam proc, ja s ni v podstate souhlasim, kdyz si ujasnime, druh ceho presne epiziotomie je.

kili
  • 
29.11.2010 17:59:42
citace ze slovníku jsou racionální. Selháním lidské racionality je zbytečné a inkoherentní hledání důvodu, proč byly uvedeny.
kili
  • 
29.11.2010 17:54:49
- dula je mi ukradená, řeč je o výroku samotném

- episiotomie není druhem ženské obřízky ani obřízky ženských genitálií

- důvody, proč se provádí episiotomie a proč ženská obřízka nemíním diskutovat
kili
  • 
29.11.2010 17:50:47
- nic o africké obřízce jsem nepsal, citoval jsem sdělení duly, že episiotomie je druh ženské obřízky

- to, co jste poskládala ze slov pudlík, pes a vlčák, je Vaše nezapomenutelné, ale ne mé dílo.

Ještě jednou :
Jestli vlčák je druh psa, pak vlčák je pes.
Jestli vlčák a pudlík jsou druhy psa, pak jsou to psi.
Jestli A je podobné B, pak to neznamená, že A = B ani že A je druhem (variantou) B.

Jestli někdo tvrdí, že episiotomie je druh ženské obřízky, pak tvrdí, že je to ženská obřízka.
Kdyby někdo tvrdil, že episiotomie a ženská obřízka jsou druhy zásahu v oblasti ženského genitálu, pak tvrdí, že jak episiotomie, tak ženská obřízka jsou zásahy v oblasti ženského genitálu.
Kdyby někdo tvrdil, že episiotomie je v něčem podobná ženské obřízce, neznamenalo by to, že episiotomie je ženská obřízka, ani že je to nějaký její druh.

Obavam se, ze kdyz ty tvrdis, ze nastrih je neco "naprosto odlisneho" nez obrizka, tu obrizku myslis jako tu africkou, teda argumentujes, ze pudlik nemuze byt pes, proto ze pes je prece vlcak:). Ovsem ze psy jsou oboje, jsou to druhy psa.

cizinka1 56285
29.11.2010 17:46:43
Preventivni .... a JSOU srovnatelni
cizinka1 56285
29.11.2010 17:45:32
prave to je z hlediska selhavani lidske racionality velmi zajimavy: ty citaty ze slovniku.

Ja nemam co hajit, vsechni ctenarske kompetentni tu vetu naprosto bez problemu chapou:)
cizinka1 56285
29.11.2010 17:42:24
Dula zde neni, ale jeji vyroky jsou prostrednictvim Gordity obsirnejsi. Lze pochopit, jak to myslela a poucovat o formulacich nekoho, kdo to neprecte je nesmysne.

Hlavne abychom se rozumeli:) Erreventivni epiziotomie je samozrejme druh obrizky zenskych genitalii z kulturnich a dost obskurnich duvodu a kulturni vzorci chovani, doprovazejici dve druhy obrizky, to jest evropsky preventivni nastrih a africka obrizka je v nekolika aspektech dobre srovnatelni. Rozumime se?
kili
  • 
29.11.2010 17:38:32
- pro mne je přenesení textu ze slovníku dílem páru sekund, o to nemějte péči. Já jsem Vaši otázku pochopil tak, jak byla položena, překlep jsem zohlednil. Nepatřičně předjímáte, že jsem výklad slov určil pro Vás - z diskusního vlákna to ani nijak nevyplývá a nijak jsem Vás neoslovil, kdežto jste to Vy, kdo navázal na text a marně se snaží obhájit neobhajitelné
cizinka1 56285
29.11.2010 17:37:23
Ovsem. Jestli chapeme ze obrizka je chirurgicke strihani a sesivani zenskych genitalii kvuli obskurnim kulturnim duvodum, pak ano, nastrih obrizka je. Jestli obrizka je chapana pouze jako africka (treba "faraonska") obrizka, tak samozrejme jde o jiny druh podobneho jevu.

Obavam se, ze kdyz ty tvrdis, ze nastrih je neco "naprosto odlisneho" nez obrizka, tu obrizku myslis jako tu africkou, teda argumentujes, ze pudlik nemuze byt pes, proto ze pes je prece vlcak:). Ovsem ze psy jsou oboje, jsou to druhy psa.

kili
  • 
29.11.2010 17:31:42
dula neslělila, že obřízka a episiotomie jsou druhy nějakého jevu. To by musela vyjádřit analogne větě
"vlčák a pudl jsou druhy psa". Zdá se, že tápete i v množinovém počtu.
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 1522  [Dalších 1032 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.