Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
28.11.2010 12:05:08
Taky jsem byla těhotná, dokonce i poprvé těhotná, tedy ten tebou proklamovaný uzlížek emocí, a informace o tom, že nástřih váženě není nutný, že se dělá rutinně, a že může mít i dlouhodobé následky, mi pomohly vyřešit situaci tak, abych se mu vyhnula úplně.
|
| Lída,3 kluci a holka | 25285 |
|
|
28.11.2010 11:23:37
Libiku, v žádným případě nejde jen o ten okamžik nastřižení. Nástřih může vadit i celou řadu let poté
![]() |
| Tulka. | 112599 |
|
|
28.11.2010 10:59:44
Libik,těhotná nerovná se pitomá.Když si zakladatelka sama zadala tohle téma,určitě nečekala,že jí budou coby těhotnou všichni drbat pod bradou a říkat,že nástřihy jsou fajn,zvlášť poté,co sama napsala,že ve Španělsku,kde žije,se nastřihuje prakticky každá.Když i tady už se od toho ustupuje,tak ten problém bude asi někde jinde,nežli v neempatické dule,nemyslíš?
|
| Zufi. | 52220 |
|
|
28.11.2010 10:48:17
Libiku,
.![]() |
| 10.5Libik12 | 31046 |
|
|
28.11.2010 10:18:32
Tady nejde o vliv nástřihu na porod, tady jde o vliv psychiky na porod.
V těhotenství je mimořádně vnímavá k emocím, je jaksi přírodně podstatnější, jestli v této emociální době podvědomě přijme, že je nástřih ženskou obřízkou, poškodí ji to. V tom je nezodpovědná dula a v tom jste nezodpovědné vy. A protože to děláte na základě nějakého Vámi stanoveného dogmatu, děj se co děj, navzdory od Vašich mentálních odlišností, spojuje Vás prostě víra. |
| cizinka1 | 56285 |
|
27.11.2010 21:43:37
jo, jeste Libiku jiz potisicery krat ti zopakuji, ze veskere knihy o "prirozenym" porodu zduraznuji, ze nastrih v okamziku provedeni neboli (stejne tak by nememelo bolet ani natrzeni: tkane jsou v te dobe tak napete, ze to citit nejde. Kdyz boli, je to jen dalsi chyba porodnika.
Jen proboha, proc by mela muset, kdyz to nechce? Kdyby slo o VOP, pak ani jeji dula nemluvila by o obrizce, rec prece jde o nastrihy z PREVENTNIVNICH duvodu a vse kontraproduktivni PREVENTIVNI zaopatreni, ktere "kontrolu" hraze doprovazi, jako gynekologicka poloha a vzdani se spontannosti pohybu jen kvuli moznosti kontrolovat. Kdyz nekdo je opravdu takovy blb, ze nepostrehne, ze i prirozeny porod konci jistym procentem operativnich porodu (kazda literatura o PP je uvadi). A kdyby takovy mel postoupit, a zacne panikarit, ze ho obrezavaji, pak jeho blbost fakt na svedomi si nevezmu, protoze to za jeho blbost, fakt nemuzu ![]() |
| cizinka1 | 56285 |
|
27.11.2010 21:17:17
Libiku,
Ja pry ziji v zajeti viry... Tak predloz mi jediny racionalni dukaz, ze preventivni nastrih vede k lepsim vysledkum, kterych se od nej ocekava. Ze je ti prijatelny jako "jen lekarsky zakrok", je prece o vire, nikoliv o racionalite. Kdyz nejaka pani je tak nafoukana, ze si mysli, ze je racionalnejsi, osvicenejsi bytost nez neboha africanka, je to jeji a jen jeji problem. Ja si myslim, ze celkem nevadi, kdyz Evropane si uvedomuji omezenost svoji kultury, pitomost svoji duvery k institucem a symbolum vzdelanosti, zradnost svych zvyku a hledaji znovu. Zkratka, kdyz jsem ve svych 28 letech a s par diplomu v kapse musela jsem si priznat, co za debila jsem byla, kdyz jsem naletela tak pruhlednemu podvodu k porodnici, dost to bolelo, ale myslim, ze to vede k necemu kvalitnejsimu, nez kdybych si zabednela a zacala vsem vypravet, od jakych "zakernych komplikaci" mne tam zachranily, a ze bez jejich nastrihu neslo porodit:). |
| boží žena | 67104 |
|
|
27.11.2010 20:52:54
osobně bych to nesrovnávala, společná je snad jen ta oblast zákroku
ale mě to nastřižení teda bolelo (nemyslím celé to hojení, které dopodrobna nechci rozepisovat )každopádně následky narozdíl od ženské obřízky teda nemám |
|
|
27.11.2010 20:35:16
Což mi připomíná, jak jsem kdysi v jednom popisu porodu četla vášnivý apel na maminky, ať se nástřihu nebojí, že dotyčná může naprosto 100% potvrdit, že to nebolí ... a o pár vět dál si stěžovala na tvrdé židličky v jídelně na šestinedělí, protože se na nich nedalo (po nástřihu) sedět ;)
|
|
|
27.11.2010 20:30:36
Libiku, jenže nástřih není jen to "bezbolestné střižení", ale i to všechno potom, včetně někdy doživotních následků.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.