| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Masáž hráze, nástřih při porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 550] Názory 551560 z 1522  [Dalších 962 >>]
MarkétaP + 4 dcerky 13148
28.11.2010 12:05:08
Taky jsem byla těhotná, dokonce i poprvé těhotná, tedy ten tebou proklamovaný uzlížek emocí, a informace o tom, že nástřih váženě není nutný, že se dělá rutinně, a že může mít i dlouhodobé následky, mi pomohly vyřešit situaci tak, abych se mu vyhnula úplně.
Lída,3 kluci a holka 25285
28.11.2010 11:23:37
Libiku, v žádným případě nejde jen o ten okamžik nastřižení. Nástřih může vadit i celou řadu let poté ~Rv
Tulka. 112599
28.11.2010 10:59:44
Libik,těhotná nerovná se pitomá.Když si zakladatelka sama zadala tohle téma,určitě nečekala,že jí budou coby těhotnou všichni drbat pod bradou a říkat,že nástřihy jsou fajn,zvlášť poté,co sama napsala,že ve Španělsku,kde žije,se nastřihuje prakticky každá.Když i tady už se od toho ustupuje,tak ten problém bude asi někde jinde,nežli v neempatické dule,nemyslíš?
Zufi. 52220
28.11.2010 10:48:17
Libiku,~R^.
~x~
10.5Libik12 31046
28.11.2010 10:18:32
Tady nejde o vliv nástřihu na porod, tady jde o vliv psychiky na porod.

V těhotenství je mimořádně vnímavá k emocím, je jaksi přírodně podstatnější, jestli v této emociální době podvědomě přijme, že je nástřih ženskou obřízkou, poškodí ji to.

V tom je nezodpovědná dula a v tom jste nezodpovědné vy. A protože to děláte na základě nějakého Vámi stanoveného dogmatu, děj se co děj, navzdory od Vašich mentálních odlišností, spojuje Vás prostě víra.
cizinka1 56285
27.11.2010 21:43:37
jo, jeste Libiku jiz potisicery krat ti zopakuji, ze veskere knihy o "prirozenym" porodu zduraznuji, ze nastrih v okamziku provedeni neboli (stejne tak by nememelo bolet ani natrzeni: tkane jsou v te dobe tak napete, ze to citit nejde. Kdyz boli, je to jen dalsi chyba porodnika.

Jen proboha, proc by mela muset, kdyz to nechce? Kdyby slo o VOP, pak ani jeji dula nemluvila by o obrizce, rec prece jde o nastrihy z PREVENTNIVNICH duvodu a vse kontraproduktivni PREVENTIVNI zaopatreni, ktere "kontrolu" hraze doprovazi, jako gynekologicka poloha a vzdani se spontannosti pohybu jen kvuli moznosti kontrolovat.

Kdyz nekdo je opravdu takovy blb, ze nepostrehne, ze i prirozeny porod konci jistym procentem operativnich porodu (kazda literatura o PP je uvadi). A kdyby takovy mel postoupit, a zacne panikarit, ze ho obrezavaji, pak jeho blbost fakt na svedomi si nevezmu, protoze to za jeho blbost, fakt nemuzu~t~
cizinka1 56285
27.11.2010 21:17:17
Libiku,

Ja pry ziji v zajeti viry... Tak predloz mi jediny racionalni dukaz, ze preventivni nastrih vede k lepsim vysledkum, kterych se od nej ocekava. Ze je ti prijatelny jako "jen lekarsky zakrok", je prece o vire, nikoliv o racionalite.

Kdyz nejaka pani je tak nafoukana, ze si mysli, ze je racionalnejsi, osvicenejsi bytost nez neboha africanka, je to jeji a jen jeji problem. Ja si myslim, ze celkem nevadi, kdyz Evropane si uvedomuji omezenost svoji kultury, pitomost svoji duvery k institucem a symbolum vzdelanosti, zradnost svych zvyku a hledaji znovu. Zkratka, kdyz jsem ve svych 28 letech a s par diplomu v kapse musela jsem si priznat, co za debila jsem byla, kdyz jsem naletela tak pruhlednemu podvodu k porodnici, dost to bolelo, ale myslim, ze to vede k necemu kvalitnejsimu, nez kdybych si zabednela a zacala vsem vypravet, od jakych "zakernych komplikaci" mne tam zachranily, a ze bez jejich nastrihu neslo porodit:).
boží žena 67104
27.11.2010 20:52:54
osobně bych to nesrovnávala, společná je snad jen ta oblast zákroku

ale mě to nastřižení teda bolelo (nemyslím celé to hojení, které dopodrobna nechci rozepisovat~Rv)

každopádně následky narozdíl od ženské obřízky teda nemám
27.11.2010 20:35:16
Což mi připomíná, jak jsem kdysi v jednom popisu porodu četla vášnivý apel na maminky, ať se nástřihu nebojí, že dotyčná může naprosto 100% potvrdit, že to nebolí ... a o pár vět dál si stěžovala na tvrdé židličky v jídelně na šestinedělí, protože se na nich nedalo (po nástřihu) sedět ;)
27.11.2010 20:30:36
Libiku, jenže nástřih není jen to "bezbolestné střižení", ale i to všechno potom, včetně někdy doživotních následků.
[<<Předchozích 550] Názory 551560 z 1522  [Dalších 962 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.